Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Links

bieretiketten.nl

Voor en door verzamelaars. De site geeft een vrijwel compleet overzicht van alle etiketten en kroonkurken die door de Nederlandse brouwerijen zijn uitgebracht.

biermagazine.nl

BIER! Magazine is het enige onafhankelijke smaakmakende glossy magazine over speciaalbier en is een uitgave van Birdy Publishing.

debierverbinding.nl

De Bierverbinding is een organisatie die verbindingen legt tussen brouwerijen, horeca en consumenten. 

cambrinus.nl

The Dutch Beer Portal: The Place To Beer. Deze website gaf een overzicht van de Nederlandse brouwerijen en hun bieren, en informatie over bier in Nederland in brede zin. De inhoud van deze website is inmiddels grotendeels opgenomen op de website van Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

craftbrouwers.nl

CRAFT is de branchevereniging van Nederlandse onafhankelijke brouwers. 

Heineken Collection Foundation

De Stichting Heineken Collection beheert sinds 2008 het rijke historisch erfgoed van Heineken NV.

nederlandsebrouwers.nl

Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen, die samen goed zijn voor ruim 95% van de bierproductie in Nederland. 

pinkgron.nl

De website van Harry Pinkster presenteert de kaart van actieve Nederlandse bierbrouwerijen en geeft een historisch overzicht van bier in de provincie Groningen.

brabantsbier.eu

Website van Jan van Pelt met nadruk op de bierhistorie van Noord-Brabant.

Tasty Tales

Tasty Tales

Johan de Ligt en Alle van der Wal van Tasty Tales maken onder andere professionele video-opnamen van (Nederlandse) brouwerijen.

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur