Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Evenementen

Aankomende bierevenementen in Nederland, en een aantal bekende buitenlandse bierfestivals. Op deze internationale bierfestivals zijn regelmatig Nederlandse brouwerijen aanwezig.

Kijk ook eens op de Kaart van Nederland met evenementen.

Er is ook een historisch overzicht van bierevenementen uit het verleden en een overzicht van afgelaste bierevenementen.

Aanvullingen/correcties? Help mee om dit overzicht zo compleet mogelijk te maken...

2024


Brouwworkshops
Voor iedereen die het leuk vindt om een keer zelf te brouwen worden er verschillende brouwworkshops gegeven. Een overzicht bij welke brouwerijen je terecht kunt is beschikbaar als lijst of als kaart. Bezoek de websites van de brouwerijen voor meer informatie.
---
Brouw Experience
Een dag voor de onervaren en ervaren hobbybrouwer onder leiding van Fiona de Lange en Frans Schamp.

februari

Facebook Fantastic Feasts and Where to Drink Them!
Bierproeverij Books, Beers and Beyond
Datum: donderdag 22 - vrijdag 23 februari 2024
Locatie: ’t Knekelhuisje, Uden (Noord-Brabant)

Donderdag 22 februari 2024 van 19.30 - 22.00 uur / vrijdag 23 februari 2024 van 19.30 - 22.00 uur. Het is eindelijk zover. Dé ultieme boek- en bierproeverij volledig in het thema van de magische wereld van Harry Potter. Noem jij jezelf een Harry Potter-fan en ben je bereid om jezelf onder te dompelen in de magische wereld van bier? Altijd al nieuwsgierig geweest naar een liefdesdrankje, of een gouden snaai proeven? Denk aan bieren in het thema van Harry Potter, maar ook de ambiance in magische stijl, stukjes uit de Harry Potter boeken en - natuurlijk - snacks in Zweinstein-stijl. Je krijgt vijf proefbieren en genoeg bijpassend lekkers. Er zijn slechts 15 plaatsen per avond. Tickets via website (uitverkocht). Kosten: € 29,50.

Geen link Open Flessenavond 2024
Bierproeverij Biercafé De Goudse Eend
Datum: donderdag 22 februari 2024
Locatie: Biercafé De Goudse Eend, Gouda (Zuid-Holland)

Donderdag 22 februari 2024 / 21 maart 2024 / 25 april 2024 / 23 mei 2024 / 20 juni 2024 / 25 juli 2024 / 22 augustus 2024 / 19 september 2024 / 24 oktober 2024 / 21 november 2024 / 19 december 2024. Loop binnen en beleef een geweldig gezellig avond met wellicht bieren die je nog niet kent. Koop een stempelkaart aan de bar en proef 6 bieren. Een zeer ruime selectie gevulde bierflessen, klein, groot, anders, bijzonder of gewoon, staat op de bar. Uit deze selectie kan jij 6 proefglazen proberen. Aanmelden is niet nodig. Kosten: € 17,50.

Facebook Van Moll x Beer Geeks Bottleshare
Bottleshare Beer Geeks Van Moll Bar
Datum: donderdag 22 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Van Moll Bar, Eindhoven (Noord-Brabant)

Donderdag 22 februari 2024 om 19.00 uur. De 2e Van Moll x Beer Geeks bottleshare. Duik in je eigen bierkelder en sluit aan op deze avond om mooie flessen met elkaar te delen. Daarnaast op tap de meest bijzondere bieren, en er worden vintage parels uit de kelder ter beschikking gesteld. Tickets via website. Kosten: € 5,00 (inclusief welkomstdrankje).

Internet Bierproeverij Laatmakers
Bierproeverij De Bierverbinding
Datum: vrijdag 23 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Laatmakers, Alkmaar (Noord-Holland)

Vrijdag 23 februari 2024 van 19.30 - 22.00 uur. Bier is qua kleur, geur en smaak de meest veelzijdige drank ter wereld. Uiteraard kennen de meesten het tappils dat in elk café beschikbaar is, maar bier is zoveel meer dan dat. En dat kan bij Laatmakers geproefd worden! Bier drink je niet, bier degusteer je. Je kijkt, luistert, ruikt, voelt en proeft, alle zintuigen komen aan bod. Internationaal Biersommelier Frans Ruiter van De Bierverbinding begeleid de proeverij en legt uit hoe je nu eigenlijk moet proeven. Ook komen de (basis)ingrediënten van bier aan bod, hoe het brouwproces werkt en nog zoveel meer wat er over bier te vertellen valt. Naast een smakelijke dus tevens een leerzame avond! U als publiek kunt ook vragen stellen over zaken die u altijd al had willen weten. Wat betekenen die symbolen op het etiket, waar staan bepaalde afkortingen voor, is bier nu pils of is pils nu bier? Een proeverij is interessanter als er een thema aan verbonden is. Het thema: Bieren van brouwerijen die medewerkers hebben met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Of, zoals iemand het eens mooi verwoordde: “medewerkers met een inhaalslag”. Deze medewerkers zijn (nog) niet in staat om mee te draaien in de ‘gewone’ arbeidsmarkt en krijgen een kans op een voor hen gepaste wijze werkzaamheden uit te voeren in een sociale brouwerij. Denk hierbij aan repeterend werk: bieren afvullen, etiketteren, flessen in kratten doen, enzovoort. En later ook meer verantwoordelijke taken zoals het meehelpen in het brouwproces en/of het rondrijden van bestellingen. Er worden van verschillende van deze brouwerijen zes bieren geproefd. Laat je verrassen door het brede smaakpallet van bier. Aanmelden via website. Kosten: € 22,50.

Internet Bierproeverij
Bierproeverij Ron's BierXperience
Datum: vrijdag 23 februari - vrijdag 1 maart 2024
Locatie: Café Sjaen, Neer (Limburg)

Vrijdag 23 februari 2024 / vrijdag 1 maart 2024 om 19.30 uur. Bierproeverij met ludieke quiz bij Café Sjaen onder leiding van internationaal biersommelier Ron Lemmen. Kosten: € 22,50 (5 bieren + snacks)

Internet Weber Original Store Bier Special
Bierproeverij
Datum: vrijdag 23 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Weber® Original Store & Weber® Grill Academy, Amersfoort (Utrecht)

Vrijdag 23 februari 2024 | vrijdag 22 maart 2024 | vrijdag 10 mei 2024 | vrijdag 28 juni 2024 van 17.00 - 21.00 uur. Op zoek naar een gezellige avond met vrienden, je vader of vriendin? Barbecueën in combinatie met bieren van Rock City Brewing. Ben je op zoek naar de perfecte bier & barbecue combinaties? Wil je graag gerechten maken met als belangrijk ingrediënt bier? Je gaat aan de slag met de bijzondere craft bieren van overbuurman Rock City Brewing. Mooie sauzen, vlees, vis en groenten van de barbecue. Uiteraard gecombineerd met de mooiste bieren. Na deze workshop kom je terug boordevol inspiratie, recepten en de kennis om zelf aan de slag te gaan. Bij elke gang krijg je een proefglaasje bijpassend craft bier van Rock City en vrijwel alle gerechten worden bereid met dit bier. Laat je dus brengen, kom met de fiets of boek een overnachting. Kom in ieder geval niet met de auto. Tijdens de Original Store Bier Special workshop staat het volgende op de planning:

  • barbecueën met alle soorten Weber Barbecue’s
  • leer werken met de Weber Connect Smart Grilling Hub
  • alle nodige informatie over de techniek ‘roken’
  • informatie over beerparing
  • barbecueën met de Smokey Mountain Cooker, de Master-Touch Premium en de Summit Charcoal Grill
  • verschillende grilltechnieken
  • uitleg over diverse rookhoutsoorten
  • tips en tricks over het roken van gerechten

Een workshop bij de Weber Original Store Amersfoort is altijd inclusief: schort, receptenboekje (digitaal), certificaat, drankjes (waaronder fris, koffie, bier en wijn (geen sterke drank)), een hoop gezelligheid, uiteraard het opeten van de bereide gerechten. De Bier Special is een echte aanrader als je bier wilt combineren met barbecue (en wie wil dat nou niet?). Tickets via website. Kosten: € 119,99.

2 soorten kaas en bijpassend bier

voorgerecht
kip teriyaki van bier
charbroiled oysters

snack
diverse soorten beercan chicken

voorgerecht
buikspek met bierglaze
zuurkool gestoofd in bier

voorgerecht
wisconsin style beer brats
bierbostelbrood
zelfgemaakte sausjes

hoofdgerecht
lamsbout in hooi en bier gegaard
gegrilde wortels
gepofte zoete aardappel
salsa verde

dessert

chocoladecake met donker bier
bier karamelsaus

Geen link Ultieme Kopstoot Proeverij
Bierproeverij Eggens Craft Beer Graanrepubliek
Datum: vrijdag 23 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Graanrepubliek, Bad Nieuweschans (Groningen)

Vrijdag 23 februari 2024 van 19.30 - 22.00 uur. Koning, keizer, admiraal... Eggens drinken we allemaal! Doe jij ook mee met de ultieme kopstoot proeverij? 4 bieren en 4 distillaten in combinatie met bijpassende hapjes en een hoop gezelligheid. Ontdek de "Best of both worlds" met Martijn Eggens en Laurens Speek. Ontdek Eggens speciaalbieren verbonden met unieke distillaten. 1 + 1 = 3 - een avond met brouwerij- en distilleerderijtour, proeverij en bijpassende hapjes. Leuk, leerzaam en smaakvol. Kosten: € 34,50.

Facebook Eindemaandsborrel
Event Bierbrouwerij Maallust
Datum: vrijdag 23 februari 2024
Locatie: Bierbrouwerij Maallust, Veenhuizen (Drenthe)

Vrijdag 26 januari 2024 | vrijdag 23 februari 20. Elke laatste vrijdag van de maand. Naast vertrouwde bieren kun je genieten van exclusieve brouwsels. De eindemaandsborrel blijft dé gelegenheid om de speciale bieren van de brouwerij te ontdekken. En dat is nog niet alles, er is ook de speciale eindemaandsspijskaart, met zorgvuldig samengestelde lekkernijen die perfect passen bij de gezelligheid van de borrelavond. Nieuwsgierig? Kom dan langs en geniet van een avond vol smaak, gezelligheid en verrassingen.

Geen link Funky Friday + Beertasting
Bierproeverij De Hopmannen
Datum: vrijdag 23 februari 2024
Locatie: Boulderhal Block013, Tilburg (Noord-Brabant)

Vrijdag 23 februari 2024 om 19.00 uur. Boulderhal Block013. On funky Friday there will be live music to make those Friday night sessions a little more funky. This first edition starts with a bang. De Hopmannen host an awesome beer tasting. Kosten: € 15,00 (inclusief 4 bieren).

Facebook Bottlelogic Showcase part 2
Tap Takeover Tapperij Het Veulen
Datum: vrijdag 23 februari 2024
Locatie: Tapperij Het Veulen, 's-Hertogenbosch (Noord-Brabant)

Vrijdag 23 februari 2024 vanaf 16.00 uur. De rood witte gele sjaals hangen weer in de kast en de confetti is opgeruimd. Tijd om weer tot de orde van de dag over te gaan en een mooie showcase te organiseren. Deze keer zijn er wederom pracht bieren van Bottle Logic op de kop getikt. Deze brouwer uit Anaheim, California staat bekend om hun barrel aged bieren die onderdeel uit maken van hun Stasis Project. De line up bestaat uit 3 barrel aged knallers, een ipa en een sour: Darkstar November (2023) 15.3%, Red Eye November (2023) 15.3%, Scramjet (2023) 15.3%, Plane or Satellite? (DIPA) 8.9%, Toes to the Nose (smoothie sour) 5.5%. De stouts kosten € 13,90 en worden enkel geschonken in 15 cl glazen. Fustjes zijn slechts 10 liter per barrel aged bier dus op = op. De ipa en sour kosten respectievelijk € 6,20 (15 cl) en € 9,90 (25 cl).

Facebook Locked Up In The Bottle Shop Bierproeverij
Bierproeverij Brother Beer
Datum: vrijdag 23 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Brother Beer, Spijkenisse (Zuid-Holland)

Vrijdag 23 februari 2024 van 18.30 - 22.00 uur. Er komt weer een toffe bierproeverij aan onder leiding van internationaal biersommelier Edward Strijbis. Aan de hand van 6 mooie bieren wordt je meegenomen in de wereld van speciaalbier. En deze wil je niet missen want tijdens de proeverij kan je als EERSTE het speciale 4-jarig jubileumbier proeven welke speciaal door Rott.Brouwers voor Brother Beer is gebrouwen. Opgeven in de winkel of via info@brother-beer.nl. Kosten: € 35,00.

Geen link World Bartender Day
Bierdag
Datum: zaterdag 24 februari 2024
Facebook Biermiddag
Bierproeverij FierBier
Datum: zaterdag 24 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Were Di, Tilburg (Noord-Brabant)

Zaterdag 24 februari 2024 van 15.00 - 20.00 uur. FierBier is geruime tijd afwezig geweest maar daar komt verandering in. Door het verlies van de eigen ruimte is het steeds moeilijker om iets te organiseren en waarschijnlijk is deze middag ook de laatste. FierBier organiseert samen met Brouwerij ’t Mag (niet meer commercieel) en Stadsbrouwerij Tilburg een gezellige biermiddag. De middag wordt muzikaal opgevrolijkt door Hijme & Joris (al oude bekenden op eerdere proeverijen). Deze middag wordt gehouden bij hockeyvereniging Were Di, IJsclubweg 2, Tilburg. Gratis toegang.

Facebook Japanse Proeverij
Bierproeverij Karreman Biermeesters
Datum: zaterdag 24 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Karreman Biermeesters, Rotterdam (Zuid-Holland)

Zaterdag 24 februari om 19.30 uur. Deze keer een Japanse proeverij in de winkel. Deze avond worden naast bieren en sake van Hitachino Nest ook andere sake, umeshu en highball geproefd. Aanmelden via: ben@karremanbiermeesters.nl Kosten: € 35,00.

Facebook Bierproeverij
Bierproeverij Brouwerij 1923
Datum: zaterdag 24 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Brouwerij 1923, Gouda (Zuid-Holland)

Zaterdag 24 februari 2024 om 15.30 uur. Benieuwd naar de bieren van Brouwerij 1923?

Geen link Bierproeverij
Bierproeverij Café van Ouds
Datum: zondag 25 februari 2024
Locatie: Café van Ouds, Nijmegen (Gelderland)

Zondag 25 februari 2024 om 15.00 uur. Op zoek naar een unieke en gezellige ervaring voor de echte speciaalbierliefhebber? Zoek niet verder! Café van Ouds in Nijmegen nodigt jou uit voor een onvergetelijke Speciaalbier Proeverij, waar het genieten van smaakvolle bieren samengaat met een sfeervolle ambiance. Laat je smaakpapillen dansen met een selectie van vijf bijzondere speciaalbieren, zorgvuldig uitgekozen om je te verrassen en te verwennen. Leer meer over de kunst van het brouwen en ontdek de verhalen achter elk bier, begeleid door een ervaren biersommelier die zijn passie voor bier met jou deelt. Laat je zintuigen prikkelen met borrelhapjes die perfect samengaan met de smaken van de speciaalbieren. Sluit de avond in stijl af met live muziek, waardoor de sfeer nog gezelliger wordt en de ervaring compleet is. Geniet van een gezellige middag vol verhalen, kennis en bieren. Laat je meeslepen in de wereld van speciaalbieren en beleef een onvergetelijke middag vol gezelligheid en smaaksensaties. Kaarten via website. Kosten: € 30,00.

Facebook Pop-up Café Domtoren
Event vandeStreek Bier
Datum: donderdag 29 februari - zondag 3 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Domtoren, Utrecht ((Utrecht)

Donderdag 29 februari 2024 - zondag 3 maart 2024 van 17.00 - 00:00 uur. vandeStreek Bier opent een pop-up café in de Domtoren. Ze introduceren daar hun nieuwste bier, De Torenwachter, gerijpt in de kelders van de Dom en vieren ook 20 jaar Café Theater Festival. Kom genieten van de Torenwachter, live voorstellingen en meer in de Michaëlskapel op 12 meter hoogte. Voor meer informatie en het volledige verhaal achter De Torenwachter, lees de blog. Entree is gratis.

Internet Bier proeven in de Stevenskerk - Bierproeverij Gerijpte Bieren
Bierproeverij Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu
Datum: donderdag 29 februari 2024 +Google Agenda
Locatie: Stevenskerk, Nijmegen (Gelderland)

Donderdag 29 februari 2024 van 19.00 - 21.30 uur. Je zoekt een leuk uitje? Maar de minimale groepsgrootte is altijd te hoog voor jouw vriendengroep? Kom dan bier proeven in de Stevenskerk Bierkelder. In 2024 wordt daar zes keer een thema bierproeverij georganiseerd met open inschrijving. Bierproeven.is niet meer weg te denken uit het proeflokaal in de kelder van de kerk waar ook de gerijpte bieren liggen. Ontdek de magie van de historische Stevenskerk, waar de eeuwenoude bierkelder haar deuren opent voor een exclusieve gerijpte bierproeverij. Stap terug in de tijd en geniet van de unieke smaken van zorgvuldig bewaarde, gerijpte bieren in de diepten van deze prachtige kerk. Bieren die de tand des tijds hebben doorstaan. Proef de complexiteit en diepte van de smaken die zich hebben ontwikkeld tijdens het rijpingsproces. Van rijke barley wines tot verfijnde ales, elke slok onthult een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van deze bijzondere bieren. Dit is meer dan zomaar een bierproeverij; het is een reis door de tijd en smaak. Verrijk je zintuigen en creëer herinneringen die je nog lang bijblijven. Betreed de Bierkelder, ontdek de Geschiedenis, proef de Rijping. Kosten: € 45,50.

Facebook PINT Bierproefavond Zwaar en Donker
Bierproeverij PINT Regio Flevoland
Datum: donderdag 29 februari 2024
Locatie: Poppodium De Meester, Almere (Flevoland)

Donderdag 29 februari 2024 om 20.00 uur. Na de Dry January proeverij in januari wordt in februari de andere kant van het spectrum opgezocht: niet licht, maar zwaar en donker. Denk daarbij uiteraard aan bierstijlen als quadrupel, barley wine en (imperial) stout, maar uiteraard wordt er ook geprobeerd om te verrassen. Geef je tijdig (uiterlijk 1 week voor activiteit ) op met vermelding van naam activiteit en lidmaatschapsnummer via een email naar evenemente.flevoland@pint.nl. Leden: € 15,00 / niet-leden: € 17,50.

StiBON Bierambassadeur Niveau 1 voorjaar 2024
StiBON Bierambassadeur 1 Groningen
Startdatum maandag 26 februari 2024

StiBON Bierambassadeur 1 Rotterdam
Startdatum dinsdag 27 februari 2024

StiBON Bierambassadeur 1 Amersfoort
Startdatum dinsdag 5 maart 2024

StiBON Bierambassadeur 1 Amsterdam
Startdatum maandag 18 maart 2024

StiBON Bierambassadeur 1 Gulpen
Startdatum 13 mei 2024 (driedaagse opleiding)

StiBON Bierambassadeur 1 Summerschool Everdingen
Startdatum maandag 12 augustus 2024 (driedaagse opleiding)

Link: https://stibon.nl/opleiding/bier-ambassadeur-1/ 

StiBON Bierambassadeur 1 Brussel
Startdatum maandag 10 juni 2024

Link: https://stibon.nl/opleiding/stibon-bierambassadeur-1-belgie/

StiBON Bierambassadeur Niveau 2 voorjaar 2024
StiBON Bierambassadeur 2 Utrecht
Startdatum maandag 4 maart 2024

StiBON Bierambassadeur 2 Gulpen in één week Deze opleiding is volgeboekt.
Startdatum donderdag 14 maart 2024

Link: https://stibon.nl/opleiding/bier-ambassadeur-2/

StiBON Bierambassadeur Niveau 3
Internationaal Diplom Biersommelier
Datum: 20 en 21 juni 2024

Link: https://stibon.nl/opleiding/bier-sommelier/

Examens
StiBON Bierambassadeur Niveau 1
22 april 2024
24 juni 2024
23 september 2024

StiBON Bierambassadeur Niveau 2
13 mei 2024
18 november 2024

Link: https://stibon.nl/aanmelden-voor-een-examen-zonder-opleiding-of-herexamen/

maart

Facebook Bierproeverij
Bierproeverij Verdins Bierwinkel
Datum: vrijdag 1 maart - vrijdag 6 december 2024
Locatie: Verdins Bierwinkel, Rotterdam (Zuid-Holland)

Vrijdag 2 februari 2024 | vrijdag 1 maart 2024 | vrijdag 5 april 2024 | vrijdag 3 mei 2024 | vrijdag 7 juni 2024 | vrijdag 5 juli 2024 | vrijdag 2 augustus 2024 | vrijdag 6 september 2024 | vrijdag 4 oktober 2024 | vrijdag 1 november 2024 | vrijdag 6 december 2024 om 20.30 uur. Op zoek naar een unieke bierervaring? Tijdens deze avondvullende proeverij krijg je de kans om een selectie van smakelijke bieren te ontdekken, onder deskundige leiding van Jesse van Verdins Bierwinkel. Of je nu een beginnende bierliefhebber bent of een doorgewinterde proever, deze avond is voor jou. Inclusief hapjes. Gezellige sfeer en nieuwe ontdekkingen. De proeverij vindt plaats in de winkel aan de Mauritsweg 60. Reserveren via website. Kosten € 27,50.

Facebook Release Party Viva La Vida
Bierpresentatie Beer Geeks Jopenkerk Haarlem
Datum: zaterdag 2 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Jopenkerk Haarlem, Haarlem (Noord-Holland)

Zaterdag 2 maart 2024 van 13.30 - 18.00 uur. Eindelijk is het zover; de grote release van Viva La Vida. Deze megacollab van ruim 80 brouwers is op deze dag voor het eerst van de tap te proeven. Er komt een real life veiling met toffe bieritems, er zijn gastbieren op tap zijn én natuurlijk wordt het eindbedrag van deze Beer Geeks beat ALS actie onthuld aan Stichting ALS Nederland.

Facebook Wijn en Bier Proeverij
Bierproeverij Harkels Craftroom
Datum: zaterdag 2 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: De Drijscheer, Alteveer (Drenthe)

Zaterdag 2 maart 2024 om 19.30 uur. Drink jij het liefste wijn, maar is jouw partner een fervent bierdrinker? Lijkt het jou altijd al leuk om een proeverij bij te wonen, maar krijg je jouw partner nooit mee? Dan is er goed nieuws want in samenwerking met Wijnprofessor en Harkels Craftroom organiseert De Drijscheer een wijn- en bierproeverij. Zo kan jij je laten verrassen door wijn terwijl jouw partner geniet van bier. Een avond vol verhalen, mooie dranken en hapjes proeven. Reserveren via 06-13829089. Reserveer op tijd, beperkt aantal plekken. Kosten: € 27,50.

Facebook Smaol van d'n Draok Wintereditie
Bierproeverij Brouwerij D'n Draok Café Station Zuid
Datum: zaterdag 2 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Café Station Zuid, 's-Hertogenbosch (Noord-Brabant)

Zaterdag 2 maart 2024 om 15.30 uur. Bierproeverij met 5 proefglazen specialer (winter)bier van Brouwerij D'n Draok. En bij elk proefglas een bijpassende culinaire verrassing en uitleg van de brouwer. De wintereditie bevat 2 hele speciale bieren: een barrel aged quadrupel en een eenmalige barley wine. Dit alles wordt gehouden in het nieuwe proeflokaal van  Brouwerij D’n Draok in Café Station Zuid. Leuk, leerzaam en lekker. Reserveren via: info@stationzuid.nu.

Facebook Rigters Speciaalbier Festival Einde Winter 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 2 maart 2024
Locatie: Rangeerloods MBS, Haaksbergen (Overijssel) Facebook Beer Geeks Wandeling Internationaal Edinburg 2024
Bierwandeling
Datum: zaterdag 2 maart 2024
Locatie: Verenigd Koninkrijk Facebook LIB Festival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 2 - zondag 3 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Stadsgehoorzaal, Leiden (Zuid-Holland) Facebook Beer Geeks Beat ALS-Hike Viva La Vida 2024
Bierwandeling
Datum: zaterdag 2 maart 2024
Locatie: Haarlem (Noord-Holland) Geen link Zwarte Ziel Zondag 2024
Bierpresentatie Jopen Bier Jopenkerk Haarlem
Datum: zondag 3 maart 2024
Locatie: Jopenkerk Haarlem, Haarlem (Noord-Holland)

Zondag 3 maart 2024. Traditiegetrouw wordt Zwarte Ziel de eerste zondag van maart gepresenteerd.

Facebook Ki ora Aotearoa! Masterclass Nieuw-Zeeland
Event StiBON Café Restaurant Rootz
Datum: maandag 4 maart 2024
Locatie: Café Restaurant Rootz, 's-Gravenhage (Zuid-Holland)

Maandag 4 maart 2024 van 19.30 - 21.30 uur. De kans pakken om naar Nieuw Zeeland te gaan en daar de lokale biercultuur proberen te doorgronden, dat is wat Yu Mey eind 2023 heeft gedaan en deze opgedane kennis deelt ze graag met jullie. Met beeldend materiaal en leuke verhalen dompelt Yu Mey jullie onder in de Nieuw Zeelandse biercultuur. De verschillen en overeenkomsten met de Nederlandse biercultuur worden uitgelicht en als je naar Nieuw Zeeland gaat weet je na deze masterclass waar je naar toe kan gaan. Naast dat ze bierliefhebbers en professionals aan de andere kant van de wereld heeft verrast met Nederlandse bieren, heeft ze ook bieren meegenomen uit Nieuw Zeeland, om te laten proeven tijdens de masterclass. Het meest bijzondere bier dat ze heeft meegenomen uit Nieuw Zeeland is er één van een bekende brouwerij. Dit bier is gebrouwen met een speciaal geïsoleerde gist uit de Nieuw Zeelandse wildernis. Dat bijzondere verhaal komt natuurlijk uitgebreid aan bod tijdens deze avond. Ook voor mensen die geen StiBON opleiding hebben gedaan maar wel geïnteresseerd zijn, is dit een leuke masterclass om meer te leren over Nieuw Zeeland én bier. Aanmelden via website. Niet Stiba leden € 60,00 / StiBA leden: € 42,50.

Facebook Horecabeurs Goes
Beurs
Datum: maandag 4 - dinsdag 5 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Da Vinciplein, Goes (Zeeland) Internet Bier en Spijs
Event StiBON
Datum: dinsdag 5 maart - dinsdag 16 april 2024
Locatie: Restaurant De Echoput, Apeldoorn (Gelderland)

Dinsdag 23 januari 2024 | dinsdag 6 februari 2024 | dinsdag 5 maart 2024 | dinsdag 19 maart 2024 | dinsdag 16 april 2024 van 10.00 - 16.00 uur. Na de succesvolle 1e editie in 2020, 2e editie in 2021 (?), en 3e editie in 2023 slaan de Academie voor Gastronomie en StiBON Bieropleidingen opnieuw de handen ineen voor een gezamenlijke specialisatie Bier & Spijs. Deze opleiding van vijf lesdagen duikt diep in de ruime mogelijkheden die bier aan tafel brengt. De lessen gaan in op de grondstoffen van bier en de verschillende gastronomische mogelijkheden die door het brouwproces ontstaan. Op basis van het smaakmodel van Klosse komen de belangrijkste biertypen die belangrijk zijn in de gastronomie aan bod. De opleiding staat stil bij de overeenkomsten, maar ook de verschillen tussen bier en wijn. In een ‘cheese war’ en een ‘chocolate war’ kruisen bier en wijn de degens om de prijs voor de mooiste combinatie te winnen. Ook het serveren van bier heeft effect op de smaakbeleving. Vanzelfsprekend komen ook bedrijfskundige aspecten aan bod. We sluiten de opleiding af met het zelf koken van een speciaal bierdiner. Docenten van de specialisatie kunnen bogen op een rijke ervaring op het gebied van bier en spijs: als chef, sommelier of ondernemer. Onder andere Hubert Hecker (restaurant De Nieuwe Winkel), Rick Kempen (Bier&cO), Raf Sainte (De Gebrande Winning), Yu Mey Kwee (StiBON) en Jeffrey de Vries (Feu/Bierkantine) verzorgen gastlessen, net als Peter Klosse en Henri Reuchlin. De specialisatie Bier & Spijs is ontwikkeld voor iedereen die op hoog niveau bier en spijs wil kunnen combineren. Basiskennis van bier en smaak is een vereiste. Als vooropleiding geldt: StiBON bierambassadeur 1, de Academie voor Gastronomie basisopleiding Gastronoom-sommelier level 3 of de cursus wijn-spijs. Inschrijven is mogelijk via de site van de academie voor gastronomie. Kosten: € 750,00 (exclusief btw).

Facebook Biermasterclass Orval, de bijzondere trappist
Bierproeverij Proef Bier Café De Toeter
Datum: donderdag 7 maart 2024
Locatie: Café De Toeter, Groningen (Groningen)

Donderdag 7 maart 2024 van 19.30 - 22.15 uur. Er worden verschillende Orvals geproefd met daarnaast wat andere dingen. Orval verandert van smaak als deze ouder wordt. Wat gebeurt er met de smaak van het Orval-bier naarmate het langer in de fles zit? in een aantal ronden (5 à 6) verschillende leeftijden van Orval proeven en waarnemen. Je krijgt uitleg en toelichting van internationaal biersommelier Arvid Bergström op de smaak van Orval, en de verhalen en anekdotes achter deze prachtige trappist. En proeven daarbij ook nog enkele bijpassende hapjes. Een MUST voor ORVAL liefhebbers. Tickets via website. Kosten: € 44,50.

Geen link Maandelijkse Bierproefavond
Bierproeverij Biercafé De Goudse Eend
Datum: donderdag 7 maart 2024
Locatie: Biercafé De Goudse Eend, Gouda (Zuid-Holland)

Donderdag 1 februari 2024 / 7 maart 2024 / 4 april 2024 / 2 mei 2024 / 6 juni 2024 / 2 juli 2024 / 1 augustus 2024 (onder voorbehoud) / 5 september 2024 / 3 oktober 2024 / 7 november 2024 / 5 december 2024 van 20.00 - 23.00 uur. Maandelijkse bierproefavond op de eerste donderdagavond. Je proeft 6 bieren in een thema. Welk thema? Dat wordt in de loop van de avond duidelijk. Wil je mee proeven? Aanmelden bij Jeroen aan de bar, via mail of via een berichtje naar 06-51207944.

Geen link Bierproeverij
Bierproeverij De Bierenthousiast Hoppiness Speciaalbieren
Datum: donderdag 7 maart 2024
Locatie: Hoppiness Speciaalbieren, Zutphen (Gelderland)

Donderdag 7 maart 2024 om 19.30 uur. 6 bieren met een aantal bijpassende hapjes. Na afloop ontvang je 10% korting op alle bieren in de winkel. Aanmelden in de winkel of via info@hoppiness.nl Kosten: € 30,00.

Facebook International Women's Collaboration Brew Day
Bierdag
Datum: vrijdag 8 maart 2024

The March 8th brew day is held in conjunction with Women's Day and is annual event for brewsters and home brewsters of the world to unite. #UniteBrew

Facebook Bierproeverij
Bierproeverij Brouwerij De Toekomst De Commerce
Datum: vrijdag 8 maart 2024
Locatie: De Commerce, Kruisland (Noord-Brabant)

Vrijdag 8 maart 2024 om 19.30 uur. Proeverij van speciaalbieren van Brouwerij De Toekomst inclusief bijbehorende hapjes. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de Roparun mede georganiseerd door Stichting ‘Door dik en dun’. Reserveren via 0167 532485, info@decommerce.nl of bierproeverij@dikendunroparun.nl Kosten: € 37.50.

Facebook Release Hopster #17
Event Hop In Media 't Pleintje
Datum: vrijdag 8 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: 't Pleintje, Hengelo (Overijssel)

Vrijdag 8 maart 2024 om 19.00 uur. Jullie hebben er een kwartaal op moeten wachten maar het is eindelijk weer zover: een nieuwe editie (#17) van Hopster ziet het levenslicht, en wel in een kleurrijke jas aangemeten door de heren van Gallivant. Het lentenummer van Hopster staat weer barstensvol beeldende verhalen uit de onafhankelijke Nederlandse biercultuur, die dorstig maken. Ofwel, daar moet op gedronken worden en waar kan dat beter dan in ABT biercafé Het Pleintje in Gallivant hometown Hengelo?! Inloop: 19.00 uur. Presentatie Hopster #17: 20.00 uur. Bierquiz met kekke prijzen, Gallivant 'Tap Takeover', oneindige hoeveelheid gezelligheid en meer. Check ook hopstermagazine.com en mybeerapp.com.

Geen link Speciaalbierfestival Brouwerij Homeland x Het Scheepvaartmuseum 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 8 - zaterdag 9 maart 2024
Locatie: Scheepvaartsmuseum, Amsterdam (Noord-Holland) Geen link Het Wylde Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 9 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Het Wylde Pad, Twijzelerheide (Friesland) Facebook Funk Fest 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 9 maart 2024
Locatie: Brewpub De Kromme Haring, Utrecht (Utrecht) Facebook Bierbelevenis Udenhout 2024
Bierfestival
Datum: zondag 10 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: ' t Plein, Udenhout (Noord-Brabant) Facebook Bierbattle
Bierproeverij Bierbattle Café De Troubadour
Datum: donderdag 14 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Café De Troubadour, Tilburg (Noord-Brabant)

Donderdag 14 maart 2024 om 20.00 uur. Duits vs. Belgisch, Nederlands pils vs. Tsjechisch pils, whiskybarrels vs. portbarrels. Bij de Troubadour kan elke Bierbattle voorbij komen. Vertel het maar: welke bierstijl staat er voor jouw neus? Tijdens de Bierbattle gaan Jens en Chiara hun uiterste best doen om jou te overtuigen dat hun keuze het beste is. Maar dat niet alleen: jullie strijden ook tegen elkaar. Wie heeft de meeste bierkennis? Wie herkent de meeste bierstijlen? Aan het einde van de avond gaat er één iemand met een prijs naar huis. Doe je mee? Geef je op via Café de Troubadour of stuur een mail naar proost@bierbattle.nl.

Internet Beer Geeks XXL Borrel 2024 - Ferry | My Dear Beer
Bierproeverij My Dear Beer
Datum: vrijdag 15 maart 2024
Locatie: Restaurant Trafo, Nijmegen (Gelderland)

Vrijdag 15 maart 2024 vanaf 18.00 uur. Een gezellige borrel met Beer Geeks ter ere van Ferry Wijnhoven’s verjaardag, met unieke bieren geselecteerd door My Dear Beer gecombineerd met goede hapjes. Als special guest komt een van de beste brouwerijen uit Nederland met een paar unieke bieren langs. Trafo is een gloednieuw restaurant met razend goede recensies (NRC, De Gelderlander etc.) in Nijmegen. De chef in deze keuken is Daan en Daan heeft al ervaring opgedaan bij verschillende Michelin-sterren zaken. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al bakken ervaring. Bij Trafo wil hij gewoon goed koken zonder poespas. En dat proef je. My Dear Beer heeft met Trafo de handen ineen geslagen en wil voor Ferry zijn verjaardag een leuk evenement neerzetten waarbij Beer Geeks kunnen connecten en genieten van bieren en goed eten. Let op: het is een staande borrel, dus niet een diner zoals je wellicht gewend bent in een restaurant. Verschillende gerechtjes (4-6 stuks) van lokale boeren. Bij de gerechtjes bieren die er goed bij passen. Een soort proeverij dus, maar dan wat losser. Tickets via website. Minimaal aantal deelnemers: 30. Kosten: € 45,00.

Facebook Workshop Bier & Kaas
Bierproeverij Opener Bier
Datum: vrijdag 15 maart 2024
Locatie: Opener Bier, Dongen (Noord-Brabant)

Vrijdag 15 maart 2024 van 20.15 - 23.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Kom en geniet van de combinatie van kazen en bieren tijdens de Kaas- en Bierproeverij. De kazen zijn geselecteerd in samenwerking met Kaasland Dongen. Ontdek de kunst van het pairen en leer meer over de fascinerende wereld van smaakcombinaties. Aanmelden via website. Kosten: € 27,50.

Facebook Craft Beer Helsinki
Bierfestival
Datum: vrijdag 15 - zaterdag 16 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Finland Geen link De Bonte Koe Tap 100 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 15 - zondag 17 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Biercafé De Bonte Koe, Purmerend (Noord-Holland) Facebook Het Graan vs Druif Avontuur (4)
Bierproeverij De Bierverbinding
Datum: zaterdag 16 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Cultureel Centrum Vredeburg, Limmen (Noord-Holland)

Zaterdag 16 maart 2024 vanaf 20.00 uur. Een culinaire avond met Frans Ruiter van De Bierverbinding, Margret Weijers van Smaakvermaak en Alexandra Huijgens van Puur Geluk Catering. Hapjes combineren met drinken. Maar wat drink ik bij wat? Past bij dit hapje een glas van een bepaald soort bier beter of een glas wijn van juist die ene druif? Beide dranken bevatten heel veel smaakcomponenten en zijn daardoor goede begeleiders van spijzen. Het meest geschikte bier of wijn bij gerechtjes van cateraar Alexandra Huijgens zoeken is een uitdaging die vinoloog Margret Weijers en internationaal biersommelier Frans Ruiter voor de 4e keer aangaan, waarbij het publiek het resultaat mag proeven! Deze avond krijgt u 4 verschillende hapjes geserveerd met bij elk hapje zowel een proefglas wijn als een proefglas bier. U krijgt van elk hapje 2 stuks, zodat u bij elk glas een hapje heeft. Welke drank vindt u beter bij het hapje passen? Wij wensen ten eerste dat u een gezellige en smakelijke avond heeft, maar zijn toch ook wel een beetje benieuwd naar uw mening. Bij de 1e editie werden de combinaties met bier het meest gewaardeerd, bij de 2e en 3e editie was het de wijn die de proevers het beste vond samengaan. Wat wordt de uitslag van deze avond? Dit evenement wordt gehouden in de prachtige stolpboerderij Vredeburg te Limmen. Bij de inloop vanaf 20.00 uur ontvangt u een welkomstglas bier of wijn naar keuze, ongeveer een half uur later begint de proeverij. Na afloop kunt u nog nagenieten met drankjes van de bar (dit is voor eigen rekening). Aanmelden via website. Kosten: € 42,95 (4 verschillende proefglazen bier, 4 verschillende proefglazen wijn en 2 x 4 hapjes).

Facebook So What! Craftbeer Invites: Klere Boght
Bierproeverij Klere Boght
Datum: zaterdag 16 maart 2024
Locatie: So What!, Gouda (Zuid-Holland)

Zaterdag 16 maart 2024 om 20.00 uur. So What! Craftbeer Invites is een terugkerend evenement waarbij So What! brouwerijen uitnodigt om hun bieren en het verhaal hierachter te delen. Klere Boght begon in 2015 toen Danny de Kleer een thuisbrouwerij begon in Alphen aan de Rijn. Vijf jaar later besloten hij en Diny de Kleer als officiële brouwerij verder te gaan. Voornamelijk met hun dikke stouts wierven ze sindsdien de waardering van vele bierliefhebbers. De bieren komen in kleine oplagen uit, want ze worden nog steeds vanuit de schuur van 9m2 gebrouwen. Ze geven zelf aan dat ze vooral bieren maken waar ze zelf enthousiast van worden. En jij hebt de kans om (meer) te leren over deze veelbelovende brouwer uit de regio. Kom en proef het verhaal van Klere Boght. Tickets via website. Kosten: € 23,00.

Facebook BBB #38 De Hopmannen bestaan 10 jaar en geven een 5 gangen diner editie
Bierdiner De Hopmannen Berlijn Café
Datum: zaterdag 16 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Berlijn Café, Tilburg (Noord-Brabant)

Zaterdag 16 maart 2024 om 18.00 uur. Het is alweer tien jaar geleden dat Twan & Dyon iedereen voor het eerst tezamen bracht bij Berlijn voor de eerste editie van BBB. Mooie proeverijen met bier-spijs combinaties, vele brouwerijen, mooie verhalen en veel plezier. Ze vinden dat ze de tien niet ongemerkt mogen passeren en willen het deze keer dan ook wat grootser (maar tegelijkertijd nog steeds intiem) aanpakken. Ze zetten alle tafels aan elkaar bij Berlijn Café en serveren voor jullie een vijf-gangen diner met vijf bijpassende bieren. En daar hoort natuurlijk ook een brouwer bij. Twan & Dyon zijn al een hele tijd fan van de Dochter van de Korenaar. En dat was toch echt al wel een tijd een droom om die als spreker te hebben tijdens 1 van de BBB edities. Nou dames & heren. Het is gelukt. Dus eten geserveerd door Daan de Jongh, verhalen van de brouwer van de Dochter van de Korenaar en vieren dat De Hopmannen 10 jaar bestaan! Je vraagt je misschien af Daan? Het was toch Hugo? Nou eindbaas Hugo ligt met een hernia in bed en kan voorlopig even niet werken. Dus hebben ze Daan gevraagd om een keer te koken. Hij is gespecialiseerd in bier-spijs combinaties dus dat leek ze wel een top oplossing. Daan werkt als souschef bij Restaurant Pellens in Breda en is een aantal keer bij Bier Bij Berlijn geweest en toen leek het hem al leuk om eens te koken bij de bieren. Dat dit op de jubileum editie gaat gebeuren is natuurlijk extra bijzonder. Wil jij een plekje aan de lange tafel? Inschrijven via info@hopmannen.nl. Er zijn niet mega veel plaatsen dus wees er snel bij. Kosten: € 75,00.

Facebook dB''s Tap Takeover #46: Muifelbrouwerij
Tap Takeover Muifelbrouwerij dB's
Datum: zaterdag 16 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: dB's, Utrecht (Utrecht)

Zondag 16 maart 2024 van 16.00 - 19.00 uur. De allerlaatste Tap Takeover in het vertrouwde CAB-gebouw. 6 verschillende bieren op tap. Proefglaasje van 15 cl voor € 3,00. Hapjes voor bij de borrel. Inleidend praatje van de brouwer zelf.

Internet Algemene Ledenvergadering 2024
Event Bier- en Verzamelaarsvereniging BAV Brouwerij Homeland
Datum: zaterdag 16 maart 2024
Locatie: Brouwerij Homeland, Amsterdam (Noord-Holland)

Zaterdag 16 maart 2024 om 10.30 uur. Voor BAV-leden. Algemene Ledenvergadering (ALV) met na afloop een rondleiding door de brouwerij.

Facebook Brabants Barrel Aged Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 16 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Bovendonk, Hoeven (Noord-Brabant) Geen link St. Patrick's Day
Bierdag
Datum: zondag 17 maart 2024

St. Patrick's Day is de nationale feestdag van Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Er is volop feest in de Ierse pubs wereldwijd, waarbij natuurlijk een Irish Stout (Guinness of een ander merk) of groen bier gedronken wordt. Bezoek je lokale Ierse pub om dit feest mee te maken.

Facebook Lentebock Presentatie
Bierpresentatie Brouwerij Dampegheest Proeflokaal Dampegheest
Datum: zondag 17 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Proeflokaal Dampegheest, Limmen (Noord-Holland)

Zondag 17 maart 2024 van 15.00 - 20.00 uur. Kom ook naar de lentebock presentatie in Proeflokaal Dampegheest en vind jouw eigen Ut 1e Kieft-ai, de amberkleurige lentebock van 7%. Vier de lente met Dampegheest en proost op het nieuwe leven. Meer info: https://www.dampegheest.nl/proeflokaal.

Geen link Delta Bier Festival 2024
Bierfestival
Datum: zondag 17 maart 2024
Locatie: De Goederenloods, Goes (Zeeland) Internet National Bock Beer Day
Bierdag
Datum: woensdag 20 maart 2024
Facebook A Taste Of #46: Yuri Hegge
Bierproeverij Café De Troubadour
Datum: donderdag 21 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Café De Troubadour, Tilburg (Noord-Brabant)

Donderdag 21 maart 2024 van 20.00 - 23.30 uur. “And now for something completely different.” Een hele rits fantastische brouwerijen toog al naar De Troubadour voor een fantastische serie A Taste. Nu slaan ze een paar keer een ander pad in en nodigen ze mensen uit de bierwereld uit. Iconen. Met hun verhaal en hun favoriete bieren, die ze jou presenteren. A Taste #46 geeft het podium aan Yuri Hegge, de man die Foeders in Amsterdam tot een wereldberoemd biercafé maakte. Yuri is ook een man met een visie en een vlijmscherpe mening. Beide verkondigt hij graag. Zes onverwachte Belgische bieren proef je tijdens deze editie. Yuri overtuigt je dat je niet anders meer wilt en neemt je mee in zijn verhaal. Het belooft een fantastische avond te worden!

Geen link Bierproeven met D'rank
Bierproeverij De Bierenthousiast
Datum: donderdag 21 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Wielercafé Parijs is nog ver, Doetinchem (Gelderland)

Donderdag 21 maart 2024 om 20.00 uur. Bierproeven met De Bierenthousiast Ferry Wijnhoven in samenwerking met D'rank. Een bierproeverij bij Wielercafé Parijs is nog ver; in een ongedwongen sfeer naar de verhalen van Ferry luisteren. 6 verschillende bieren, diverse bijpassende hapjes. 15% korting op het assortiment van D'rank. Aanmelden via info@d-rank.nl of 06-10607780. Kosten: € 30,00.

Facebook Warszawski Festiwal Piwa / Warsaw Beer Festival
Bierfestival
Datum: donderdag 21 - zaterdag 23 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Polen Geen link Bierproeverij Triple Trouble
Bierproeverij Eetcafé Zomerzorg
Datum: vrijdag 22 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Eetcafé Zomerzorg, Hillegom (Zuid-Holland)

 Vrijdag 22 maart 2024 van 21.00 - 01.00. 5 tripels met hapjes. Kosten: € 30,00.

Facebook Barcelona Beer Festival
Bierfestival
Datum: vrijdag 22 - zondag 24 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Spanje Geen link Bier & Spijs Avond
Bierdiner Harkels Craftroom
Datum: zaterdag 23 maart 2024
Locatie: Ons Schathoes, Landgoed Verhildersum, Leens (Groningen)

Zaterdag 23 maart 2024 om 19.00 uur. Restaurant Schathoes: 6 gangen van culinaire hoogstand, bereid door de chef-kok, vergezeld en gepresenteerd met 6 bijpassende bieren door internationaal biersommelier Martin ter Harkel. Reserveren via schathoes@verhildersum.nl / 06-53542292. Kosten: € 56,00.

Internet Bier proeven in de Stevenskerk - Thema Bierproeverij - Bier & DROOM!
Bierproeverij Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu
Datum: zaterdag 23 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Stevenskerk, Nijmegen (Gelderland)

Zaterdag 23 maart 2024 van 17.30 - 20.30 uur. Sinds november 2023 heeft DROOM! een plek gekregen binnen de Stevenskerk in de unieke en helemaal gerenoveerde Noorderkapel. Hier kunnen bezoekers genieten van een prachtig uitzicht op de architectuur van de kerk onder het genot van een kopje koffie of thee en uiteraard mag de appeltaart niet ontbreken. In de DROOM! Stevenskapel organiseert Bierproeven.nu samen met DROOM! een unieke thema bierproeverij. een bierproeverij van 5 bijzondere speciaalbieren. Deze bieren  worden geserveerd met happen gemaakt door DROOM! Welk bier denk jij dat er goed bij de DROOM! appeltaart past? Wast smaakt er lekker bij hun huisgemaakte Monchoutaart? Laat je verrassen tijdens deze unieke thema bierproeverij. Aanmelden via website. Kosten: € 39,50.

Geen link Algemene Leden Vergadering PINT
Event PINT Stadsbrouwerij RoodNoot
Datum: zaterdag 23 maart 2024
Locatie: Stadsbrouwerij RoodNoot, Utrecht (Utrecht)

Zaterdag 23 maart 2024. Voor PINT-leden.

Facebook The Beer Experience
Bierfestival
Datum: zaterdag 23 - zondag 24 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: België Geen link Hop & Hist Speciaalbier Festival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 23 maart 2024
Locatie: Mauritshof, IJzendijke (Zeeland) Geen link Tap Take Over Festival 2024
Bierwandeling
Datum: zaterdag 23 maart 2024
Locatie: binnenstad, Roosendaal (Noord-Brabant) Facebook Kollumer Bierproeffestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 23 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: voormalige drukkerij Banda, Kollum (Friesland) Geen link Lente Bierwandeltocht Gooische Bierbrouwerij 2024

Datum: zaterdag 23 maart 2024
Locatie: Facebook 8e Heilooër Bier-/kaasproeverij
Bierproeverij De Bierverbinding
Datum: zondag 24 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Cultuurkoepel, Heiloo (Noord-Holland)

Zondag 24 maart 2024 van 14.00 - 19.00 uur. Als er in de gastronomie íets goed samengaat is het wel bier en kaas. Door de veelzijdigheid van beide producten kunnen de smaken nauwkeurig op elkaar afgestemd worden. Daarbij passen de koolzuur en alcohol van bier goed bij het vettige en zoutige van kaas. Derhalve is het niet verwonderlijk dat de Heilooër Bier-/kaasproeverij elke editie een succes is waar veel liefhebbers op afkomen! Voor de 8e keer wordt de prachtige Heilooër Cultuurkoepel het decor voor een smaakfestijn van bier en kaas. Tijdens deze middag krijg je door Chevalier de maître du taste de fromage Willem van den Berg van Kaashuis Tromp Heiloo gesorteerde kazen voorgeschoteld, waar internationaal biersommelier Frans Ruiter van De Bierverbinding passende bieren bij heeft uitgezocht. Laat je verrassen door de beleving die de combinaties je bieden en geniet van de smaken en structuren die zich vormen in je mond! Om 14.00 uur gaan de deuren open en ontvang je een starterscombinatie bij binnenkomst. Ongeveer een half uur later lichten Willem en Frans de eerste drie combinaties toe, die achtereenvolgens bij de bier- en kaasstand afgehaald kunnen worden. Rond 15.45 uur worden de tweede drie combinaties uitgelegd. Daarna is er nog tot 19.00 uur een gezellige nazit, waarbij bieren en/of kazen naar keuze los besteld kunnen worden (niet inbegrepen). Kaarten via website. Kosten: € 44,50 (deur € 47,00).

Geen link Bierkade Buitengewoon Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zondag 24 maart 2024
Locatie: CHV Noordkade, Veghel (Noord-Brabant) Internet All About… Best Bitter presented by Laura Emson and Miranda Hudson
Event European Beer Consumers' Union (EBCU)
Datum: maandag 25 maart 2024
Locatie: online

Maandag 25 maart 2024 om 20.00 uur. Focussing on the quintessential ‘English’ beer join Laura Emson and Miranda Hudson as they discuss what makes the perfect example, from selecting the best ingredients to pouring the perfect pint. You will also be treated to a behind the scenes insight into Duration brewery’s first foray into cask bitter as well as what judges look for when awarding the highest accolades at CAMRA competitions. Laura is the Awards Director of CAMRA, having been elected to the National Executive in 2022. She has volunteered at dozens of beer festivals across the country, usually found in her happy place of the cellar ensuring every beer served is in the best condition it can be. Miranda is co-founder at Duration Brewing, a progressive farmhouse brewery in Norfolk making fresh beers and wild ales brewed from nature with purpose. Starting out as a nomadic brewery in 2017, before settling into their site in a ruined abbey in West Norfolk, the multi-award winning business she founded with her husband Bates, has become one of the most respected breweries in the UK.

Facebook Noord-Hollandse Horecabeurs
Beurs
Datum: maandag 25 - dinsdag 26 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: voetbalstadion, Alkmaar (Noord-Holland) Facebook Zwarte Donderdag - 100 Watt x van Moll x Stadsbrouwerij 013
Event Bierlokaal De Uiver
Datum: donderdag 28 maart 2024
Locatie: Bierlokaal De Uiver, Haarlem (Noord-Holland)

Donderdag 28 maart 2024 om 18.15 uur. Jajaja!  Voor de derde keer Zwarte Donderdag! Voor deze editie is er bier uit Eindhoven en Tilburg (maar eigenlijk ook Eindhoven). 100 Watt x van Moll x Stadsbrouwerij 013. En slecht artwork. Dat hoort er inmiddels ook bij. #timoapproved Zwarte Donderdag staat altijd in het teken van barrel aged bier en deze keer zijn er in totaal 6 BA bieren van bovenstaande brouwerijen. Dit is de eerste Zwarte Donderdag van 2024, maar zeker niet de laatste.

Geen link Bierproeverij
Bierproeverij De Bierenthousiast
Datum: vrijdag 29 maart 2024
Locatie: BEA Bar & Events, Wehl (Gelderland)

Vrijdag 29 maart 2024. Bierproeverij in BEA Bar & Events in Wehl. Thema: bieren van de Texelse Bierbrouwerij. Ferry, alias De Bierenthousiast, vertelt jullie alle ins- en outs van de brouwerij en de bieren. Er worden zes bieren geproefd met bijpassende hapjes en aan het einde van de avond wordt er nog een quiz gehouden waarmee je mooie prijzen kunt winnen. Lijkt het je leuk om met je biermaatjes, buren of ploeggenoten naar deze proeverij te komen, app dan even het aantal personen door naar 06-82646915. Kosten: € 25,00.

Geen link Eiber Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 29 - zaterdag 30 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Eiber Bier, 's-Gravenhage (Zuid-Holland) Facebook 10 jaar! De Lastige Broertjes
Jubileum De Lastige Broertjes
Datum: zaterdag 30 maart 2024
Locatie: Café Oud Brabant, Oosterhout (Noord-Brabant)

Zaterdag 30 maart 2024 om 20.00 uur

Facebook Open dag op de brouwerij: Het vieren van de lente
Open Dag Nevel
Datum: zaterdag 30 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: Nevel, Nijmegen (Gelderland)

Zaterdag 30 maart 2024 van 12.00 - 18.00 uur. Nevel viert het aanbreken van de lente en dat doen ze graag samen met jullie. Bij Nevel brouwen ze mee met het ritme van de natuur. Om de toch al wonderlijke transities kracht bij te zetten vieren ze daarom graag de seizoenswisselingen met hun seizoensbieren.Wat kun je verwachten: Nevel lentebieren, Minne, Rust, Grondslag en Misthoorn worden geschenken per glas. Uiteraard zijn ook andere Nevel bieren te proeven; desem pizza's, kaas en zuurdesembrood; spelletjes, muziek en gezellige mensen; een goed gevulde winkel vol met Nevel bieren; gratis rondleidingen door Mattias; als het mooi weer is een terras buiten Makkelijk te bereiken met OV (bus komt vlak tot de brouwerij) en met fiets circa 25 minuten vanuit Nijmegen Centraal. Ruim voldoende gratis parkeerplekken. Toegang: gratis.

Facebook Ouddorps BierFestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 30 maart 2024 +Google Agenda
Locatie: SRGO Dorpstienden, Ouddorp (Zuid-Holland) Facebook Speciaalbier Festival Flevoland 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 30 maart 2024
Locatie: Vakantiepark Eigen Wijze, Bant (Flevoland)

Brouwerijtours
Brew Bus Amsterdam
Bustocht langs microbrouwerijen in de stad met bijzondere speciaalbieren.
Texel Biertoer
Bezoek 3 brouwerijen op het eiland. Je krijgt een kijkje in de keuken en komt alles te weten over de verschillende brouwerijen, het brouwproces, de gebruikte Texelse ingrediënten en de nieuwste seizoenbieren. En natuurlijk kun je tijdens de Biertoer ook volop proeven. Je bezoekt Brouwerij en Stokerij TX in Oosterend, Texelse Bierbrouwerij in Oudeschild en Bierbrouwerij De Boei in Den Hoorn. Kosten: € 75,00 (inclusief bierpakket).april

Facebook Schuim Bierfestival Dordrecht Voorjaarseditie 2024
Bierfestival
Datum: maandag 1 april 2024
Locatie: De Witt, Dordrecht (Zuid-Holland) Facebook Hop on Hop off Festival Breda 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 5 - zondag 7 april 2024 +Google Agenda
Locatie: Kunstijsbaan, Breda (Noord-Brabant) Internet National Beer Day
Bierdag
Datum: zondag 7 april 2024

National Beer Day wordt elk jaar op 7 april in de Verenigde Staten gevierd, de dag waarop de Cullen-Harrison Act werd vastgesteld nadat deze op 22 maart 1933 door president Franklin D. Roosevelt in de wet was ondertekend. Het einde van de drooglegging.

Geen link Beverwijkse Lentebierentocht 2024
Bierwandeling
Datum: zondag 7 april 2024
Locatie: centrum, Beverwijk (Noord-Holland) Geen link Hillegoms Lentebier Event 2024
Bierwandeling
Datum: zondag 7 april 2024
Locatie: centrum, Hillegom (Zuid-Holland) Geen link Lente Biertocht Amsterdam 2024
Bierwandeling
Datum: zondag 7 april 2024
Locatie: centrum, Amsterdam (Noord-Holland) Geen link Dutch Beer Challenge Jurering
Event Dutch Beer Challenge
Datum: woensdag 10 april 2024
Locatie:

Woensdag 10 april 2024 van 08.30 - 20.30 uur. De 10e editie. Alle xxx bieren worden geproefd door zo'n xx juryleden. Aansluitend aan de jurering is er een afsluitend avondprogramma. De prijzen worden aan de brouwers uitgereikt op TBD.

Facebook Beer Geek Madness
Bierfestival
Datum: vrijdag 12 - zaterdag 13 april 2024 +Google Agenda
Locatie: Polen Facebook GBG Beer Week
Bierweek
Datum: vrijdag 12 - zaterdag 20 april 2024 +Google Agenda
Locatie: Zweden Facebook Hoppe International Craft Beer Festival
Bierfestival
Datum: vrijdag 12 - zondag 14 april 2024
Locatie: België Internet Orval Masterclass
Bierproeverij Proef Bier Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder
Datum: zaterdag 13 april 2024 +Google Agenda
Locatie: Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder, 's-Gravenhage (Zuid-Holland)

Zaterdag 13 april 2024 van 20.00 - 22.30 uur. Masterclass over het trappistenbier Orval in het proeflokaal van Kloosterbrouwerij Haagsche Broeder. In een aantal ronden (5 à 6) worden verschillende leeftijden van Orval geproefd. Je krijgt uitleg en toelichting op de smaak van Orval, en de verhalen achter deze prachtige trappist. En proeven daarbij ook nog enkele bijpassende hapjes. Met wie kom jij gezellig genieten? Er zijn maximaal 16 plekken beschikbaar. Aanmelden via website. Kosten: € 44,50.

Facebook Bierfestival Prinsenbeek De Drie Linden 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 13 april 2024
Locatie: De Drie Linden, Prinsenbeek (Noord-Brabant) Geen link Beuningse Bierproeverij 2024
Bierfestival
Datum: zondag 14 april 2024 +Google Agenda
Locatie: Julianaplein, Beuningen (Gelderland) Geen link Bierfestival Zundert 2024
Bierfestival
Datum: zondag 14 april 2024
Locatie: Café-Zaal Het Wapen van Zundert, Zundert (Noord-Brabant) Geen link Bierproeverij
Bierproeverij De Bierenthousiast Hoppiness Speciaalbieren
Datum: donderdag 18 april 2024
Locatie: Hoppiness Speciaalbieren, Zutphen (Gelderland)

Donderdag 18 april 2024 om 19.30 uur. 6 bieren met een aantal bijpassende hapjes. Na afloop ontvang je 10% korting op alle bieren in de winkel. Aanmelden in de winkel of via info@hoppiness.nl Kosten: € 30,00.

Geen link 77e BAV Bier- en Verzamelaarsdag
Ruilbeurs Bier- en Verzamelaarsvereniging BAV
Datum: zaterdag 20 april 2024
Locatie: Multifunctioneel Centrum De Binder, Gramsbergen (Overijssel)

Zaterdag 20 april 2024 van 11.00 - 16.00 uur.

Geen link Heilooër Limmer Bokkentocht Lente-Editie 2024
Bierfietstocht
Datum: zaterdag 20 april 2024
Locatie: Heiloo en Limmer, Heiloo (Noord-Holland) Facebook Buitenpost Lentebierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 20 - zondag 21 april 2024
Locatie: Campingterrein, Twello (Gelderland) Facebook Bierwandeltocht Mommeriete 2024
Bierwandeling
Datum: zaterdag 20 april 2024
Locatie: , Gramsbergen (Overijssel) Facebook Lentebierwandeling Leiden 2024
Bierwandeling
Datum: zondag 21 april 2024 +Google Agenda
Locatie: centrum, Leiden (Zuid-Holland) Geen link PINT Meibockfestival 2024
Bierfestival
Datum: zondag 21 april 2024 +Google Agenda
Locatie: Breugem Meeting Point, Amsterdam (Noord-Holland) Geen link Tag des Deutschen Bieres / Dag van het Duitse Bier
Bierdag
Datum: dinsdag 23 april 2024

Op 23 april 1516 werd het Reinheitsgebot ingesteld.

Internet Saison Day
Bierdag
Datum: dinsdag 23 april 2024
Internet Beer-clean Glass Day
Bierdag
Datum: zaterdag 27 april 2024

Iedere 4e zaterdag in april wordt er aandacht gevraagd voor schone bierglazen.

Facebook Lyon Bière Festival
Bierfestival
Datum: zaterdag 27 - zondag 28 april 2024 +Google Agenda
Locatie: Frankrijk

Bierfietstochten
Citymarketing Amersfoort
Fietstocht langs de bierbrouwerijen van Amersfoort. Download gratis de route.
---
Nyma Tours - Leiden
De Pronck Bierquiz op de fiets in Leiden! Leiden heeft een interessante historie als het gaat om het brouwen van bier! Samen met Brouwerij Pronck is er een route uitgezet van 2 á 3 uur (€ 21,50 p.p.)
---
Nyma Tours - Maastricht
Met de speciale Klinker Bierquiz krijg je een bierervaring in een prachtige omgeving. Route: 3 uur (€ 23,50 p.p.)mei

Geen link Second International Meeting for Beer items and Advertisement
Ruilbeurs
Datum: woensdag 1 - zaterdag 4 mei 2024
Locatie: Hotel Schaepkens van St Fijt, Valkenburg (Limburg)

1 - 4 mei 2024.

Internet National Homebrew Day
Bierdag
Datum: zaterdag 4 mei 2024

De eerste zaterdag in mei. In 1988 werd 7 mei voor het Congres aangekondigd als National Homebrew Day. De American Homebrewers Association heeft Big Brew in het leven geroepen als een jaarlijks evenement om de National Homebrew Day over de hele wereld te vieren.

Facebook Toer de Geuze
Bierweekend
Datum: zaterdag 4 - zondag 5 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: België Facebook Speciaalbier Festival Overasselt 2024
Bierfestival
Datum: donderdag 9 mei 2024
Locatie: Café De Zon, Overasselt (Gelderland) Facebook Mikkeller Beer Celebration Copenhagen
Bierfestival
Datum: vrijdag 10 - zaterdag 11 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Denemarken Geen link Middelburgse Abdij Bier Festival 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 10 - zaterdag 11 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Abdij, Middelburg (Zeeland) Facebook TAPT Festival Amsterdam Oost 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 10 - zaterdag 11 mei 2024
Locatie: Flevopark, Amsterdam (Noord-Holland) Geen link Bierfestival Kampen 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 11 mei 2024
Locatie: Bovenkerk, Kampen (Overijssel) Geen link Hop in 't Slot 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 11 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Slot Doddendael, Ewijk (Gelderland) Geen link Maallust Lentefest 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 11 mei 2024
Locatie: Bierbrouwerij Maallust, Veenhuizen (Drenthe) Geen link Nijmeegse Bierfeesten Pinkster-editie 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 17 - maandag 20 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Valkhofpark, Nijmegen (Gelderland) Geen link Biergarten Specialty Beer Festival 2024

Datum: vrijdag 17 - zondag 19 mei 2024
Locatie: Geen link Just In Baxfest 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 18 - zondag 19 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Zeefgebouw, Suikerunieterrein, Groningen (Groningen) Geen link Noord-Hollands Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 18 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Sporthal Hoornse Vaart, Alkmaar (Noord-Holland) Geen link Ulster Bierproeffestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 18 - zondag 19 mei 2024
Locatie: Protestante Kerk, Hulst (Zeeland) Facebook Dutch Craft Beer Festival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 18 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Metropool, Enschede (Overijssel) Facebook De Week van het Rotterdamse Bier 2024
Bierweek
Datum: zaterdag 18 - zondag 26 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: centrum, Rotterdam (Zuid-Holland) Geen link Zevenbergs Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zondag 19 mei 2024
Locatie: Café De Bakkerij, Zevenbergen (Noord-Brabant) Facebook BPBW - Budapest Beer Week
Bierfestival
Datum: maandag 20 - zondag 26 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Hongarije Facebook Paris Beer Festival
Bierfestival
Datum: maandag 20 - zondag 26 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Frankrijk Facebook Cambridge Beer Festival
Bierfestival
Datum: maandag 20 - zaterdag 25 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Verenigd Koninkrijk Geen link Nederlandse Bieren Avond
Bierproeverij Eetcafé Zomerzorg
Datum: vrijdag 24 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Eetcafé Zomerzorg, Hillegom (Zuid-Holland)

Vrijdag 24 mei 2024 van 21.00 - 01.00 uur. Nederlandse bieren avond. Proeverij van 8 bieren, allemaal in een andere stijl en allemaal uit een andere Nederlandse provincie. Kosten: € 30,00.

Facebook vandeStreek Beerfest 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 24 - zaterdag 25 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: vandeStreek Proeflokaal, Utrecht (Utrecht) Geen link Nederlands Bierproeffestival Den Haag 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 24 - zondag 26 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Grote Kerk, 's-Gravenhage (Zuid-Holland) Geen link TAPT Festival Leiden 2024

Datum: vrijdag 24 - zaterdag 25 mei 2024
Locatie: Facebook Proeverij Takeover Klere Boght
Bierproeverij Klere Boght Proeflokaal De 12 Stuyvers
Datum: zaterdag 25 mei 2024
Locatie: Proeflokaal De 12 Stuyvers, Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland)

Zaterdag 25 mei 2024 van 19.30 - 22.00 uur. Een leuke en gezellige proeverij verzorgt door Danny van Klere Boght. Verwacht veel donker spul en zure meuk. Tickets via website. Kosten: € 25,00.

Facebook Speciaal Bier Festival Puiflijk 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 25 mei 2024
Locatie: Dorpshuis de Lier, Puiflijk (Gelderland) Geen link SCHENK Speciaalbierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 25 mei 2024
Locatie: Kouwenberg, Aarle-Rixtel (Noord-Brabant) Facebook Beer & Burgers Spring Edition 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 25 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Antonianenpad, Helmond (Noord-Brabant) Facebook Bierpark 2024
Bierfestival
Datum: zondag 26 mei 2024 +Google Agenda
Locatie: Mrs. Park, Eindhoven (Noord-Brabant) Geen link Bierproeverij
Bierproeverij De Bierenthousiast Hoppiness Speciaalbieren
Datum: donderdag 30 mei 2024
Locatie: Hoppiness Speciaalbieren, Zutphen (Gelderland)

Donderdag 30 mei 2024 om 19.30 uur. 6 bieren met een aantal bijpassende hapjes. Na afloop ontvang je 10% korting op alle bieren in de winkel. Aanmelden in de winkel of via info@hoppiness.nl Kosten: € 30,00.


Escaperooms
Bierescape
Een escaperoom helemaal in het thema van bier. Ontsnap en proef het eigen bier. Bij The Great Escape in Zwolle.juni

Facebook Bierpassie Weekend (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: juni 2024
Locatie: België Geen link 5e Waogeningse Beer Geeks Meeting
Event Beer Geeks Café Rad van Wageningen
Datum: zaterdag 1 juni 2024
Locatie: Café Rad van Wageningen, Wageningen (Gelderland)

Zaterdag 1 juni 2024 vanaf 14.00 uur. Alles staat in het teken van gezelligheid en samen genieten van het (Waogeningse) bier.

Facebook Heet Zuur Hop Festival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 1 juni 2024
Locatie: Pier15, Breda (Noord-Brabant) Geen link Frontaal Fest 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 1 juni 2024
Locatie: Brouwcafé Frontaal, Breda (Noord-Brabant) Geen link Hoppig Bier & BBQ Festival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 1 - zondag 2 juni 2024
Locatie: Haarlemmermeerse Bos, Hoofddorp (Noord-Holland) Geen link Twents Speciaalbier Festival 2024
Bierfestival
Datum: zondag 2 juni 2024
Locatie: Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal, Hengelo (Overijssel) Geen link Multi Bier Xperience Outdoor 2024
Beurs
Datum: maandag 3 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Multi Bier, Helmond (Noord-Brabant) Facebook Invitational Beerfest
Bierfestival
Datum: vrijdag 7 - zaterdag 8 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Noorwegen Geen link Gouden Loper Festival 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 7 juni 2024
Locatie: TU/e Flux Field, Eindhoven (Noord-Brabant) Facebook Pruuven 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 7 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Jan Cunen Park, Oss (Noord-Brabant) Facebook Frontaal Fest @ Beer Dudes
Event Beer Dudes
Datum: zaterdag 8 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Beer Dudes, Waalwijk (Noord-Brabant)

Zaterdag 8 juni 2024 van 14.00 - 20.00 uur. Frontaal komt naar Beer Dudes! Met uiteraard fantastisch bier. Verder is er ouderwetse gezelligheid en natuurlijk Vietnamese loempia’s. What else… De vrienden van Frontaal dus. En we zijn allemaal, heimelijk of openlijk, wel een beetje fan. Het wordt een feestje! Kom je mee vieren?

Facebook Beer Geeks BBQ
Event Beer Geeks Brewpub De Kromme Haring
Datum: zaterdag 8 juni 2024
Locatie: Brewpub De Kromme Haring, Utrecht (Utrecht)

Zaterdag 8 juni 2024 om 17.00 uur. Aansluitend aan de Beer Geeks wandeling.

Facebook ONK Amateurbierbrouwen
Bierkeuring
Datum: zaterdag 8 juni 2024
Locatie: Nederland, Facebook Beer Geeks Wandeling Utrecht "The Sequel" 2024
Bierwandeling
Datum: zaterdag 8 juni 2024
Locatie: centrum, Utrecht (Utrecht) Geen link Brielsch Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 8 juni 2024
Locatie: Facebook Speciaalbierfestival Hardenberg 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 8 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Wilhelminaplein, Hardenberg (Overijssel) Geen link That's My Cup Of Tea 2024
Event De Lastige Broertjes
Datum: zondag 9 juni - zondag 1 september 2024
Locatie: De Lastige Broertjes, Oosterhout (Noord-Brabant)

Zondag 9 juni 2024 om 13.30 uur / zondag 1 september 2024 om 13.30. Wat je van De Lastige Broertjes gewend bent: bierproeven. Hopelijk is het goed weer.

Internet Opener Culinaire Tocht Zomer 2024
Bierwandeling Opener Bier
Datum: donderdag 13 juni 2024
Locatie: Dongen (Noord-Brabant)

Donderdag 13 juni 2024 om 18.00 uur. Verras je smaakpapillen met de tweede Opener Culinaire tocht, waar gastronomie en gezelligheid hand in hand gaan. Trek je leukste zomeroutfit aan en ga op smaakvolle ontdekkingsreis door culinair Dongen tijdens deze culinaire zomerwandeling. Deze zomerwandeling biedt meer dan alleen culinaire geneugten! Laat je verrassen door de unieke bierpairing-ervaring. Ontdek hoe de ambachtelijke bieren perfect samengaan met de zomerse lekkernijen. De Opener bierspecialisten zochten de ideale match tussen bier en gerecht, waardoor elke slok en elke hap een onvergetelijke symfonie van smaken wordt. Je krijgt een 5-gangen ‘walking dinner’ geserveerd op 5 locaties die Opener bieren op hun bierkaart hebben staan. De focus ligt hierbij op een mooi gerechtje, met daarbij een bijpassend proefglas Opener bier. De volgende locaties vertonen hun kookkunsten: Grand-Café De Cammeleur, Café Gasterij Den Hamse Bok, Eetcafé Janssen & Janssen, Brasserie LOUD, en Opener. Starttijd om 18.00 uur centraal Dongen, daar worden de fietsen geparkeerd en vanuit daar wordt de culinaire route gewandeld. Er wordt afgesloten in het proeflokaal van Opener voor het dessert en de naborrel. Het diner wordt rond 22.00 uur afgerond, en de naborrel duurt tot 00.00 uur. Je krijgt dus 5 gangen die tezamen een volledige maaltijd vormen, in combinatie met 5 proefglazen Opener speciaalbier (of als alternatief wijn of fris). Drankjes buiten proeverij om zijn voor eigen rekening, en kunnen op de locatie worden afgerekend. Indien iemand geen bier lust kan diegene wijn nemen binnen het arrangement. De food pairing combinatie is afgestemd op de bieren. Vanwege de logistiek is het lastig om met allergieën en eetvoorkeuren rekening te houden. Er is wel een vegetarisch alternatief aanwezig. Omdat er een route is per groep graag zoveel mogelijk als groep inschrijven, zodat jullie als groep samen dezelfde route kunnen volgen langs de verschillende locaties. Tickets via website. Kosten: € 69,50.

Facebook De 24 Uurs Van Maastricht 2024
Bierfestival
Datum: donderdag 13 - zaterdag 15 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: D’n Hiemel, Helpoort, Faliezusterspark, Maastricht (Limburg) Facebook Tallinn Craft Beer Weekend
Bierfestival
Datum: vrijdag 14 - zaterdag 15 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Estland Geen link Fermentation Festival 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 14 juni 2024
Locatie: X / TU Delft, Delft (Zuid-Holland) Geen link TAPT Festival Den Bosch 2024

Datum: vrijdag 14 - zaterdag 15 juni 2024
Locatie: Internet Bier proeven in de Stevenskerk - Collab Bierproeverij: Mystery Brewery
Bierproeverij Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu
Datum: zaterdag 15 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Stevenskerk, Nijmegen (Gelderland)

Zaterdag 15 juni 2024 van 19.00 - 21.30 uur. Exclusieve Collab Bierproeverij met 5 bieren van een voor nu nog onbekende Mystery Brewery. Stap in de wereld van het onbekende en laat je smaakpapillen op avontuur gaan met deze bierproeverij, in samenwerking met een mysterieuze brouwerij die wacht om ontdekt te worden. Verwacht een unieke en opwindende ervaring waarbij elk slokje een verrassing is. De identiteit van de Mystery Brewery blijft voorlopig in nevelen gehuld, maar één ding is zeker - hun passie voor bier is grenzeloos en hun vakmanschap ongeëvenaard. Ontdek nieuwe smaken en aroma’s terwijl deze geheime brouwerij zijn meesterwerken onthult, speciaal voor deze samenwerking. In 2023 kwam Brouwerij VandeStreek op bezoek. Wie wordt het in 2024? Houd je van of wil je graag alcoholvrij? Dan kan je zeker meedoen. Er is dan een mooi alternatief. Laat je dit van te voren even weten? Tickets via website. Kosten: € 39,50.

Geen link Zoetermeers Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 15 juni 2024
Locatie: Nicolaasplein, Zoetermeer (Zuid-Holland) Geen link Beer and Food Festival Papendrecht 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 15 juni 2024
Locatie: Markt, Papendrecht (Zuid-Holland) Geen link Bierfestival Op z'n Brabants 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 15 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: De Eendragt, Kaatsheuvel (Noord-Brabant) Geen link Speciaalbierfestival BeerWood 2024
Bierfestival
Datum: zondag 16 juni 2024
Locatie: Heuvel, Lieshout (Noord-Brabant) Geen link Carnivale Brettanomyces 2024
Bierfestival
Datum: donderdag 20 - zondag 23 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: diverse locaties, Amsterdam (Noord-Holland) Geen link TAPT Festival Alkmaar 2024

Datum: vrijdag 21 - zaterdag 22 juni 2024
Locatie: Facebook Brews In The Woods 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 22 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Brasserie Woods, Oosterhout (Noord-Brabant) Geen link Nederlandse IPA Avond
Bierproeverij Eetcafé Zomerzorg
Datum: vrijdag 28 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Eetcafé Zomerzorg, Hillegom (Zuid-Holland)

Vrijdag 28 juni 2024 van 21.00 - 01.00 uur. Proeverij van 6 IPAs van Nederlandse brouwers. Kosten: € 30,00.

Geen link Brew@theZoo 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 28 - zaterdag 29 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Beekse Bergen, Hilvarenbeek (Noord-Brabant) Facebook Bronckhorster Craft Beer Festival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 29 - zondag 30 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Bronckhorster Brewing Company, Rha (Gelderland) Facebook Betuws BierFestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 29 juni 2024 +Google Agenda
Locatie: Heerlijkheid Eck en Wiel, Eck en Wiel (Gelderland) Facebook Reeuwijks Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 29 juni 2024
Locatie: Cheers, Reeuwijk (Zuid-Holland) Facebook IJver Bierfestival Venlo 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 29 juni 2024
Locatie: Lage Loswal, Venlo (Limburg) Facebook Tilburgs Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zondag 30 juni 2024
Locatie: Heuvel, Tilburg (Noord-Brabant)

Bierproeverijen
Vintage bierbeleving
Beleef in Fort Everdingen een unieke bieravond onder leiding van Fiona de Lange.
---
Proef Bier
Diverse masterclasses onder leiding van Arvid Bergström.
- Bier en Barbecue masterclass
- Orval masterclass
- Bier en Kaas masterclass
- Bier en Oliebollen masterclass
---
Bourgondische Bierkelder
Proeverijen van gerijpte bieren onder leiding van Bas Schampers.juli

Geen link Dok Brewing Festival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: juli 2024 +Google Agenda
Locatie: België Facebook Fidelity Beer Festival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: juli 2024
Locatie: Ierland Facebook Glasgow Craft Beer Festival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: juli 2024
Locatie: Verenigd Koninkrijk Facebook Haze Wave Festival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: juli 2024
Locatie: Finland Geen link TAPT Festival Utrecht 2024

Datum: vrijdag 5 - zondag 7 juli 2024
Locatie: Facebook Van Moll Fest 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 6 - zondag 7 juli 2024 +Google Agenda
Locatie: Stadsstrand De IJzeren Man, Eindhoven (Noord-Brabant) Geen link Internationale Dag van de Biersommeliers
Bierdag
Datum: zondag 7 juli 2024

Internationaler Tag Der Bier-Sommeliers

Facebook Bourgondisch Bierproeven Heerlen 2024
Bierfestival
Datum: zondag 7 juli 2024
Locatie: Plein Morenhoek / Plaarstraat, Heerlen (Limburg) Geen link ZomerSingelbierwandeling Leiden 2024
Bierwandeling
Datum: zondag 7 juli 2024 +Google Agenda
Locatie: centrum, Leiden (Zuid-Holland) Facebook Artbeerfest Caminha
Bierfestival
Datum: donderdag 11 - zondag 14 juli 2024 +Google Agenda
Locatie: Portugal Geen link TAPT Festival Almere 2024

Datum: vrijdag 12 - zaterdag 13 juli 2024
Locatie: Facebook Proeverij Takeover De Bierenthousiast (Ferry Wijnhoven)
Bierproeverij De Bierenthousiast Proeflokaal De 12 Stuyvers
Datum: zaterdag 13 juli 2024 +Google Agenda
Locatie: Proeflokaal De 12 Stuyvers, Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland)

Zaterdag 13 juli 2024 van 14.00 - 17.00 uur. Een geheel door Ferry Wijnhoven / De Bierenthousiast verzorgde proeverij. Inloop vanaf 14.00 uur. De proeverij begint om 15.00 uur en duurt ongeveer 2.5 uur. Maximaal 30 personen. Tickets via website. Kosten: € 37,50.

Facebook Gimmert Gist Speciaal Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zondag 14 juli 2024 +Google Agenda
Locatie: Ridderplein, Gemert (Noord-Brabant) Geen link Homelanding 2024

Datum: woensdag 17 - zondag 21 juli 2024
Locatie: Marineterrein, Amsterdam (Noord-Holland) Geen link TAPT Festival Haarlem 2024

Datum: vrijdag 26 - zaterdag 27 juli 2024
Locatie:

augustus

Geen link Hagstravaganza (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: augustus 2024
Locatie: Ierland Facebook PINTA Valletta Beer Festival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: augustus 2024
Locatie: Malta Geen link IPA Day
Bierdag
Datum: donderdag 1 augustus 2024

Ieder jaar op de eerste donderdag in augustus.

Internet Internationale Dag van het Bier / International Beer Day
Bierdag
Datum: vrijdag 2 augustus 2024

Ieder jaar op de eerste vrijdag in augustus.

Geen link Burg Bieren Bierfeest 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 2 augustus 2024
Locatie: Burg Bieren Bierwinkel, Ermelo (Gelderland) Facebook London Craft Beer Festival
Bierfestival
Datum: vrijdag 9 - zaterdag 10 augustus 2024 +Google Agenda
Locatie: Verenigd Koninkrijk Geen link TAPT Festival Breda 2024

Datum: vrijdag 9 - zaterdag 10 augustus 2024
Locatie: Facebook Gents Bierfestival
Bierfestival
Datum: zaterdag 17 augustus 2024 +Google Agenda
Locatie: België Geen link Krut Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 17 augustus 2024
Locatie: Kloosterhotel Restaurant La Sonnerie, Son en Breugel (Noord-Brabant) Facebook Brewskival
Bierfestival
Datum: vrijdag 23 - zondag 25 augustus 2024 +Google Agenda
Locatie: Zweden Geen link TAPT Festival Rotterdam 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 23 - zaterdag 24 augustus 2024 +Google Agenda
Locatie: Heemraadsplein, Rotterdam (Zuid-Holland) Facebook Leuven Innovation Beer Festival
Bierfestival
Datum: zaterdag 24 - zondag 25 augustus 2024
Locatie: België Geen link TAPT Festival Den Haag 2024

Datum: vrijdag 30 - zaterdag 31 augustus 2024
Locatie: Geen link Dungens Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 31 augustus 2024
Locatie: parkeerplaats Litserborg, Den Dungen (Noord-Brabant) Facebook Speciaalbier Festival Roermond | Op Hop Van Zegen 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 31 augustus 2024
Locatie: Weerstand, Roermond (Limburg)

Rondvaarten met bierproeverij
Vechtezomp / Mommeriete
Een unieke rondvaart op de Vecht met sfeer en beleving van vroeger. Vanaf Mommeriete kun je met de Vechtezomp varen. Een initiatief van Stichting de Vechtezomp die, in samen werking met Mommeriete, haar onderkomen in het botenhuis van Mommeriete heeft. Kom na de ontspannen vaart genieten in het proeflokaal van Mommeriete.
---
Praamverhuur Leeuwarden
Rondvaart door Leeuwarden. Grutte Pier Bierproeverij met Jan Nota / Speciaalbier Café De Markies Bierproeverij.
---
Bossche Boten
Vaartocht door Den Bosch met 5 Bossche speciaalbieren en borrelplankje.
---
Waterproeverij Noordkade
Boottocht in Den Bosch met bierproeverij.
---
Bierwandeling.nl
Biervaartocht door Leiden.september

Facebook Luxembourg Craft Beer Celebration (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: september 2024
Locatie: Luxemburg Facebook BXLBeerFest (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: september 2024
Locatie: België Facebook Hamburg Beer Week (datum nog niet bekend)
Bierweek
Datum: september 2024
Locatie: Duitsland Facebook Villaggio della Birra (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: september 2024 +Google Agenda
Locatie: Italië Facebook Modeste Bierfestival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: september 2024
Locatie: België Geen link De Gebrande Winning Beer-Festival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: september 2024 +Google Agenda
Locatie: België Facebook Berlin Beer Week (datum nog niet bevestigd)
Bierweek
Datum: vrijdag 6 - zondag 15 september 2024
Locatie: Duitsland Facebook Belgian Beer Weekend (datum nog niet bevestigd)
Bierfestival
Datum: vrijdag 6 - zondag 8 september 2024
Locatie: België Geen link TAPT Festival Amersfoort 2024

Datum: vrijdag 6 - zaterdag 7 september 2024
Locatie: Internet National Beer Lovers Day
Bierdag
Datum: zaterdag 7 september 2024 +Google Agenda

Ieder jaar op 7 september.

Facebook Brewda 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 7 september 2024
Locatie: Brouwcafé Frontaal, Breda (Noord-Brabant) Geen link Proostfeest 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 7 september 2024
Locatie: Beerze biertuin, Vessem (Noord-Brabant) Internet Zoigltag
Bierdag
Datum: zondag 8 september 2024

Tweede zondag in september. Dag gewijd aan de bierstijl Zoigl (Duitsland). Ook in Nederland worden Zoigl bieren gebrouwen, maar van oorsprong is dit een Duitse bierstijl met een grote traditie.

Geen link Bierfestival pROOSt 2024
Bierfestival
Datum: zondag 8 september 2024 +Google Agenda
Locatie: Vrijthof, Hilvarenbeek (Noord-Brabant) Geen link Bier in 't Bos 2024

Datum: zondag 8 september 2024
Locatie: Internet Bier proeven in de Stevenskerk - Thema: Market Garden Nijmegen
Bierproeverij Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu
Datum: vrijdag 13 - zondag 22 september 2024
Locatie:

Vrijdag 13 september 2024 / vrijdag 20 september 2024 / zondag 22 september 2024 van 19.00 - 21.30 uur. In september staat er weer een supergave proeverij op de planning. Rondom Market Garden Nijmegen worden proeverijen georganiseerd die in het teken staat van Market Garden. Operatie Market Garden Nijmegen was één van de meest dramatische én heroïsche gevechtshandelingen uit de Tweede Wereldoorlog. Nijmegen was ruim negen maanden een frontstad. Op 17 september ging operatie Market Garden van start. Om te kunnen doorstoten tot het industriële hart van Duitsland moest een aantal bruggen in Nederland worden veroverd. De brug in Nijmegen over de Waal was er daar één van. Om die verovering te realiseren zetten de geallieerden parachutisten in. Terwijl in het zuiden de tanks en infanterie de Belgisch-Nederlandse grens overstaken en naar het noorden stootten, moesten zij de brug veroveren om te voorkomen dat deze zou worden opgeblazen. Belangrijk punt was hierbij de Valkhofbunker. De proeverij van 5 bijzondere speciaalbieren wordt gehouden in de kelder van de prachtige Stevenskerk. Tickets via website. Kosten: €39,50

Geen link Dalfser Bierfestival 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 13 september 2024
Locatie: Kerkplein, Dalfsen (Overijssel) Geen link TAPT Festival Amsterdam West 2024

Datum: vrijdag 13 - zaterdag 14 september 2024
Locatie: Geen link Brugs Bierfestival
Bierfestival
Datum: zaterdag 14 - zondag 15 september 2024 +Google Agenda
Locatie: België Geen link Bierfestival Voor Het Goede Doel 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 14 - zondag 15 september 2024
Locatie: Camping d'n Mastendol, Rijen (Noord-Brabant) Geen link Gools Genot 2024
Bierfestival
Datum: zondag 15 september 2024
Locatie: Eet -en Drinkerij de Roovertsche Leij, Goirle (Noord-Brabant) Facebook Biertest 2024
Bierproeverij
Datum: vrijdag 20 september 2024 +Google Agenda
Locatie: Sluisfabriek, Drachten (Friesland) Geen link Borefts Bier Festival 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 20 - zaterdag 21 september 2024 +Google Agenda
Locatie: Brouwerij De Molen, Bodegraven (Zuid-Holland) Geen link 78e BAV Bier- en Verzamelaarsdag
Ruilbeurs Bier- en Verzamelaarsvereniging BAV
Datum: zaterdag 21 september 2024
Locatie: De Rusheuvel, Oss (Noord-Brabant)

Zaterdag 21 september 2024.

Facebook Oktoberfest
Oktoberfest
Datum: zaterdag 21 september - zondag 6 oktober 2024 +Google Agenda
Locatie: Duitsland Facebook Gastvrij Rotterdam
Beurs
Datum: maandag 23 - woensdag 25 september 2024 +Google Agenda
Locatie: Rotterdam Ahoy, Rotterdam (Zuid-Holland) Facebook Hop Haaren Hop 2024
Bierfestival
Datum: zondag 29 september 2024 +Google Agenda
Locatie: De Schaapjes, Haaren (Noord-Brabant)

oktober

Facebook EurHop Roma Beer Festival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: oktober 2024
Locatie: Italië Geen link Nederlands Bockbierfestival 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 4 - zaterdag 5 oktober 2024
Locatie: Amsterdam (Noord-Holland) Geen link Maallust Bockfest 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 5 oktober 2024
Locatie: Bierbrouwerij Maallust, Veenhuizen (Drenthe) Internet Canadian Beer Day
Bierdag
Datum: woensdag 9 oktober 2024 +Google Agenda

Ieder jaar op de woensdag voor Thanksgiving.

Facebook Great American Beer Festival
Bierfestival
Datum: donderdag 10 - zaterdag 12 oktober 2024 +Google Agenda
Locatie: Verenigde Staten Geen link Bockbierfestival Almelo 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 11 - zondag 13 oktober 2024
Locatie: Proeflokaal België, Almelo (Overijssel) Geen link Wild Festival Groningen 2024
Bierfestival
Datum: vrijdag 18 - zaterdag 19 oktober 2024 +Google Agenda
Locatie: EM2, Groningen (Groningen) Geen link Belgische Bierweek De Beyerd
Bierweek
Datum: zaterdag 19 - zondag 27 oktober 2024
Locatie: De Beyerd, Breda (Noord-Brabant) Geen link Zomerzorg Bockbier Festival
Bierproeverij Eetcafé Zomerzorg
Datum: zondag 20 oktober 2024 +Google Agenda
Locatie: Eetcafé Zomerzorg, Hillegom (Zuid-Holland)

Zondag 20 oktober 2024 van 14.00 - 18.00 uur. Proeverij van 8 bockbieren. Kosten: € 30,00.

Facebook The Art of Drinks
Beurs
Datum: zaterdag 26 - maandag 28 oktober 2024
Locatie: Gashouder Westergas, Amsterdam (Noord-Holland)

Bierwandelingen
Meytours
Bierwandelingen door Haarlem onder leiding van Internationaal Biersommelier Yu Mey Kwee.
---
Bierwandeling.nl
Bierwandelingen door Leiden.
---
Bierwandeltochten.nl
Bierwandeltochten naar brouwerijen onder leiding van Internationaal Biersommelier Maarten Exel.
---
Buisman Beer Tours
Historische bierwandelingen door Amsterdam en Utrecht onder leiding van Internationaal Biersommelier Martijn Buisman.
---
Groene Buizerd Wandelingen
Wandelingen van en naar een officiële Groene Buizerd drinkplaats, door mooie natuurgebieden. De routes lopen dwars door de Achterhoekse jungle, maar zijn altijd bereikbaar met het OV, zodat je nooit met bier op achter het stuur hoeft te stappen. De bierwandelingen hebben verschillende lengtes. Startpunten van de Groene Buizerd wandeling: Uitspanning 't Peeske in Beek (7 km), Het Wapen van Heeckeren in Hummelo (4 km), De Heikamp in Ruurlo (6 km), Berenschot's Watermolen in Woold/Winterswijk (7.5 km). Kosten: € 5,00 per persoon (routekaart en knapzak met 2 flessen Groene Buizerd voor onderweg).
---
ANWB Bierwandelingen
Bierroute Den Bosch.
---
ANWB Bierwandelingen
Bierroute Giethoorn.
---
ANWB Bierwandelingen
Bierroute drie Egmonden.november

Internet Bier proeven in de Stevenskerk – Bier & Sterke Drank
Bierproeverij Bierbewustzijn.nl en Bierproeven.nu
Datum: zaterdag 2 november 2024 +Google Agenda
Locatie: Stevenskerk, Nijmegen (Gelderland)

Zaterdag 2 november 2024 van 19.00 - 21.30 uur. In de kelder van de prachtige Nijmeegse Stevenskerk staat een bierproeverij van 5 bijzondere speciaalbieren op je te wachten in combinatie met diverse gedistilleerde (sterke) dranken, waarbij er eens niet naar de whisky wordt gegrepen. Wat denk je van een op eikenhout gerijpte jenever met een mooie quadrupel? Of een volle tripel met met een zacht maar rijke cognac? Bier leent zich uitstekend voor een samenspel met andere dranken! De sterke drank wordt gekozen samen met Drankenhandel Versailles. Tickets via website. Kosten: € 39,50.

Geen link MarktHopper Bier Festival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 2 november 2024
Locatie: Markthal Brandevoort, Helmond (Noord-Brabant) Geen link 30e Algemene Brouwartikelen Beurs van het Grolsch Verzamelaars Gilde
Ruilbeurs Grolsch Verzamelaars Gilde
Datum: zondag 3 november 2024 +Google Agenda
Locatie: Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier, Groenlo (Gelderland)

Zondag 3 november 2024 van 10.30 - 15.30 uur. Entree: € 3,00.

Geen link Bokkenwandeling Leiden 2024
Bierwandeling
Datum: zondag 3 november 2024 +Google Agenda
Locatie: centrum, Leiden (Zuid-Holland) Internet International Stout Day
Bierdag
Datum: donderdag 7 november 2024

Iedere eerste donderdag van november.

Facebook Billie's Craft Beer Fest
Bierfestival
Datum: vrijdag 8 - zaterdag 9 november 2024 +Google Agenda
Locatie: België Geen link Zaanse Bier & Kaas Proeverij
Bierproeverij De Bierverbinding Brouwerij Hoop
Datum: zondag 17 november 2024
Locatie: Brouwerij Hoop, Zaandijk (Noord-Holland)

Zondag 17 november 2024 vanaf 14.00 uur. Een culinaire proeverij samen met internationaal biersommelier Frans Ruiter (De Bierverbinding) en Ray Heistek (De Keuken In). Een middag met fantastische smaakcombinaties en leuke weetjes.

Geen link Zomerzorg Speciaalbier Festival 2024
Bierfestival
Datum: zaterdag 23 november 2024 +Google Agenda
Locatie: Eetcafé Zomerzorg, Hillegom (Zuid-Holland) Facebook BrauBeviale
Beurs
Datum: dinsdag 26 - donderdag 28 november 2024
Locatie: Duitsland

Bierproefavonden
Er worden regelmatig proefavonden georganiseerd.

PINT Regio Flevoland Bierproefavond Almere
Locatie: Poppodium De Meester, Almere
Elke laatste donderdag van de maand met telkens een ander thema, aanvang 20.00 uur. Kijk op www.facebook.com/pint.flevoland welk thema het deze maand is. Geef je tijdig (uiterlijk 1 week voor activiteit) op met vermelding van naam activiteit en lidmaatschapsnummer, via een email naar evenementen.flevoland@pint.nl

PINT Bierproefavond Arnhem
Locatie: Café 't Moortgat, Arnhem
Elke 3e maandag van de maand, aanvang 20.00 uur.

PINT Bierproefavond Beverwijk
Locatie: Proeflokaal Broer en Zus, Beverwijk
Maandelijks (zie Facebook voor precieze data/tijdstippen).

PINT Bierproefavond Den Bosch
Locatie: Café Bar le Duc, 's-Hertogenbosch
Elke 3e woensdag van de maand, aanvang 20.00 uur. Meer informatie: Theo Flissebaalje.

PINT Bierproefavond Gouda
Locatie: Grand Café Central, Markt 22, Gouda
Elke 2e dinsdag van de maand, aanvang 20.00 uur.

PINT Bierproefavond Haarlem
Locatie: Café Studio, Grote Markt 25, Haarlem
Elke 2e dinsdag van de maand, aanvang 19.30 uur.

PINT Bierproefclub Heerhugowaard
Locatie: Buurtcentrum De Horst, van Eedenplein 5, 1702 GW Heerhugowaard
Elke 2e dinsdag van de maand, aanvang 19.30 uur.

PINT Bierproefavond Heiloo
Locatie: Sportcafé Het Vennewater, Het Zevenhuizen 48, Heiloo
Elke 2e vrijdag van de maand, aanvang 20.00 uur.

PINT Bierproefavond Hoorn
Locatie: Proeflokaal Charlies, Hoorn
10x per jaar op de 3e woensdag van de maand, aanvang 19.30 uur.

PINT Bierproefavond Maastricht
Locatie: Café Frape, Maastricht
Elke 1e of 2e maandag van de maand, aanvang 20.00 uur.

Bierproeverij SPSW Woerden
Locatie: Drinkerij 't Bierhuys, Woerden
Elke 4e donderdag van de maand, aanvang 20.00 uur.

PINT Regio Limburg Proefavond Roermond

PINT Regio Noord-Brabant Tilburg
Locatie: Burgemeester Jansen, Tilburg
Elke 3e woensdag van de maand. Meer informatie: pintnoordbrabant@gmail.com

PINT Regio Noord-Holland Alkmaar

Leidse Bierproeverij - Leiden
Locatie: Stadsbrouwhuis Leiden, Leiden
Elke 1e dinsdag van de maand. Aanmelden: leidsebpc@xs4all.nl.

BIER Proeverij Weert
Locatie: Café De Brug, Weert
Meer informatie.

aanvullingen welkom

december

Internet National Lager Day
Bierdag
Datum: dinsdag 10 december 2024

This day may not be the only day we enjoy this light, crisp, blonde adult beverage, but it sure is the one day we celebrate National Lager Day on December 10. The drink of choice for many at sporting events, backyard barbecues, baby showers, and funerals, lager is the light hoppy drink that is popular throughout the world. No one really knows how this holiday came about, but one thing is for sure, America loves this beer.

Facebook O.B.E.R. Kerstbierfestival
Bierfestival
Datum: zaterdag 14 - zondag 15 december 2024 +Google Agenda
Locatie: België Geen link A Beer for Oscar
Bierdag
Datum: dinsdag 24 december 2024

Op 24 december 2015 om 16.00 uur verloor Oscar Wagner de strijd met de spierziekte ALS. Oscar was een boegbeeld van de Beer Geeks Facebook groep en voor de hele bier community. Zijn scherpe opmerkingen en het cynisme waar hij om bekend stond worden gemist. Hef om 16.00 uur het glas om op hem te proosten. Het liefst natuurlijk een glas Westmalle tripel of Struise Cuvee Delphine. Proost mee! #abeerforoscar

Geen link Winterbieren Avond
Bierproeverij Eetcafé Zomerzorg
Datum: vrijdag 27 december 2024 +Google Agenda
Locatie: Eetcafé Zomerzorg, Hillegom (Zuid-Holland)

Vrijdag 27 december 2024 van 21.00 - 01.00 uur. Proeverij van 5 verschillende winterbieren. Kosten: € 35,00.

2025


Bierige treintrips
Zoals bierdiners in een rijdende trein.
---
Dinner Train
Bierdiner in een treinwagon startend vanaf treinstations in het hele land.

januari

Internet Dry January
Bierdag
Datum: woensdag 1 - vrijdag 31 januari 2025

Een maand lang geen alcohol. IkPas is een Nederlandse volksgezondheidscampagne die mensen aanspoort om, vooral in de maand januari, geen alcohol te drinken. Internationaal is de campagne bekend onder de naam Dry January. De campagne IkPas werd in 2014 gestart als landelijk initiatief van het Trimbos-instituut, Hogeschool Windesheim en diverse GGD- en verslavingszorginstellingen. In datzelfde jaar werd de minimumleeftijd om alcohol te mogen drinken in Nederland verhoogt van 16 jaar naar 18 jaar. In België is dit initiatief in februari.

Facebook Horecava
Beurs
Datum: maandag 13 - donderdag 16 januari 2025 +Google Agenda
Locatie: RAI, Amsterdam (Noord-Holland) Internet Baltic Porter Day
Bierdag
Datum: zaterdag 18 januari 2025

Gestart in 2016 om Baltic Porter extra aandacht te geven. Iedere derde zaterdag in januari.

Internet Beer Can Appreciation Day
Bierdag
Datum: vrijdag 24 januari 2025

De eerste bieren in blik, Krueger’s Finest Beer en Krueger’s Cream Ale, kwamen op 24 januari 1935 op de markt in de Verenigde Staten.

Internet Nationale Bierdag
Bierdag
Datum: vrijdag 31 januari 2025

Opgevoerd door Beer in a Box in 2021. Nationale Bierdag viel in 2021 nog op 7 september (evenals National Beer Lovers Day). Sinds 2022 valt Nationale Bierdag op 31 januari. Grom en klauwfouten voorbehouden. Keuze voor de dag is gedaan via een stemming: https://beerinabox.typeform.com/to/XXNKtV


Brouwworkshops
Voor iedereen die het leuk vindt om een keer zelf te brouwen worden er verschillende brouwworkshops gegeven. Een overzicht bij welke brouwerijen je terecht kunt is beschikbaar als lijst of als kaart. Bezoek de websites van de brouwerijen voor meer informatie.
---
Brouw Experience
Een dag voor de onervaren en ervaren hobbybrouwer onder leiding van Fiona de Lange en Frans Schamp.

februari

Facebook Great British Beer Festival (GBBF) (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: februari 2025
Locatie: Verenigd Koninkrijk Facebook Craft Beer Festival Stuttgart / Stuttgarter Craft Beer Festival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: februari 2025
Locatie: Duitsland Internet International Gruit Day
Bierdag
Datum: zaterdag 1 februari 2025

International Gruit Day is in 2013 gestart door Beaus All Natural Brewing Company uit Canada. In de loop der jaren hebben veel brouwerijen uit verschillende landen en continenten zich bij het project aangesloten en wordt elk jaar op 1 februari International Gruit Day gevierd. Inmiddels brouwt Beaus geen Gruitbier meer en hebben ze hun activiteiten en ook hun website www.gruitday.com stopgezet. Lahnsteiner Brauerei in Duitsland herstart International Gruit Day op 1 februari 2021.

Geen link Nationale Dag van het Gerijpte Bier
Bierdag
Datum: zaterdag 1 februari 2025

Een initiatief van de Bourgondische Bierkelder in 2023. Jaarlijks wordt Dry January afgesloten met Nationale Dag van het Gerijpte Bier.


Brouwerijtours
Brew Bus Amsterdam
Bustocht langs microbrouwerijen in de stad met bijzondere speciaalbieren.
Texel Biertoer
Bezoek 3 brouwerijen op het eiland. Je krijgt een kijkje in de keuken en komt alles te weten over de verschillende brouwerijen, het brouwproces, de gebruikte Texelse ingrediënten en de nieuwste seizoenbieren. En natuurlijk kun je tijdens de Biertoer ook volop proeven. Je bezoekt Brouwerij en Stokerij TX in Oosterend, Texelse Bierbrouwerij in Oudeschild en Bierbrouwerij De Boei in Den Hoorn. Kosten: € 75,00 (inclusief bierpakket).april

Geen link Zythos Bierfestival (datum nog niet bekend)
Bierfestival
Datum: april 2025
Locatie: België

 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur