Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Van de kerk naar de kroeg

De nieuwe Laurentiuskerk in Weesp

- Boek -

André Verheul
juli 2020
Verhaal van Verheul
ISBN: 9789083035925
Taal: Nederlands
Focus: geschiedenis, Wispe
Pagina's: 240
Url: http://www.vandekerknaardekroeg.nl/

Gelukkig. Het is goed gekomen. Maar daar zag het lang niet naar uit. Nadat de Laurentiuskerk in Weesp door de kerkgangers was verlaten, begon een spannende periode waarin het voortbestaan van het ruim 100 jaar oude gebouw ernstig werd bedreigd. In het geïllustreerde boek Van de kerk naar de kroeg vertelt André Verheul het meeslepende verhaal over de periode van de laatste mis in 2014 tot het eerste biertje in 2020. Een periode met tegenslagen, zoals de dramatische torenbrand, en hoogtepunten, waaronder de glorieuze terugkeer van ‘het baken van Weesp’.

Van de kerk naar de kroeg volgt hoe de kerk werd verbouwd tot café, brouwerij, jeneverstokerij en yogaschool – en hoe het een torenhoge hotelsuite kreeg. Tegelijk is het een boeiende tocht langs vele weetjes en feiten uit het rijke verleden van Weesp. Een uniek tijdsbeeld van een trotse stad.

De afgedankte kerk blijkt een gebouw met vele verhalen.

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur