Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

De heerlijkste streekproducten in Doetinchem

- Brochure -

oktober 2018
Lekker. Doetinchem
Pagina's: 32
Url: https://www.lkkrdoetinchem.nl/docs/default-source/default-document-library/de-heerlijkste-streekproducten-in-doetinchem.pdf

Beste genieter,

Met de leus ‘Lekker. Doetinchem’ zet Doetinchem zich succesvol neer. Als het over lekker gaat, horen daar natuurlijk ook de producten uit onze streek bij. Want wist u dat uit onze regio de lekkerste kazen, kraakverse seizoensgroenten, verrukkelijk
seizoensfruit en heerlijke bieren komen? En dan mis ik er nog een heleboel, want met ruim 100 lokale streekproducten hebben Doetinchem en de Achterhoek heel wat lekkers te bieden.

Logisch dus dat Lekker. Doetinchem, samen met Stichting Foodpromotie Achterhoek, de maand oktober heeft uitgeroepen tot LKKR van Eigen Bodem. Tijdens deze maand delen we onze trots om Achterhoeker te zijn en laten we zien en proeven welke schitterende producten in onze regio worden gemaakt.

Streekproducten zijn vaak niet alleen verrassend lekker, ze zijn ook nog eens duurzamer. Want alles wat je lokaal maakt, bewerkt en consumeert, vraagt minder transport en bewerking en is goed voor onze lokale economie.

Laten we dus vooral genieten van al het lekkers van eigen bodem en samen onze streekproducten op de kaart zetten in Lekker. Doetinchem.

Eet smakelijk!

Henk Bulten
Wethouder Recreatie en Toerisme

-------------------

28 okt 12.00 tot 17.00 uur

Simonsplein
Doetinchem

Streekproductenmarkt
LKKR van EIgen Bodem

Op en rondom het Simonsplein presenteert LKKR van Eigen Bodem samen met de makers een wereld aan streekproducten uit Achterhoek en Liemers. Met alle gelegenheid om zelf te ontdekken wat onze regio aan lekkers te bieden heeft: van bijzondere broden en boerderijzuivel tot fruit van oude Achterhoekse rassen, ‘vergeten’ groenten en eerlijke vleesproducten. Maar ook wijnen, ambachtelijke bieren, gedistilleerd uit eigen streek en nog veel en veel meer. U krijgt hier ook antwoord op vragen als: wie zijn de makers? Wat maakt deze producten zo bijzonder? Welke heerlijke recepten horen hierbij? Kom dus kennis maken met de makers, luister naar hun boeiende verhalen hoe zij produceren waarom het zo lekker is!

-------------------

27 okt 16.00 tot 23.00 uur

Blend
Doetinchem

€ 10,00 p.p.

BIER, BURGERS, BITTERBALLEN en BANDS VAN EIGEN BODEM

Dit wordt puur genieten van swingende muziek met bands van eigen bodem zoals de Jürgen Rijkers Band en Liquid Love Machine. En ondertussen ook de lekkerste ambachtelijke biertjes van eigen bodem: Back Corner Brew en Wentersch
uit Doetinchem en Hackfort Bier uit Vierakker. Plus malse burgers uit de foodtruck van Natuurlijk Sinderens Weidekalf en heerlijk bitterballen van Van Bommel Beef uit Toldijk.

Entree: € 10,- incl. 3 proefglazen met bier van eigen bodem.

Kaartverkoop: www.blenddoetinchem.nl

-------------------

Waar zijn lokale producten in doetinchem te koop?

Koffie Blom Simonsplein 11, Doetinchem
Wentersch bier

-------------------

Waar kan je lokale producten in Doetinchem proeven?

Trouwens, ken je de Stadsbrouwerij Hendrixen in de Grutstraat al? Daar drink je heerlijke lokale biertjes.

-------------------

Waar zijn lokale producten rondom doetinchem te koop?

T Slaege
Dinxperloseweg 26b, Silvolde
www.slaege.nl
Granen en bier

-------------------

Landwinkel De Verse Kers: een keur aan verrassende streekproducten

Lekker op de fiets, aan de wandel, of een paar uurtjes toeren met de auto. In de Achterhoek kom je dan zo veel moois tegen. Een boerenbedrijf dat geitenkaas maakt, een imker die honing produceert, een brouwerij met Achterhoeks bier. Allemaal ambachtelijke producten, puur en met zorg bereid. Grote kans dat je deze terugvindt in Landwinkel De Verse Kers.

-------------------

LKKR van Eigen Bodem is mede mogelijk gemaakt door: gemeente Doetinchem, Stichting Foodpromotie Achterhoek, streekproducenten Achterhoek en Liemers, Eetwinkel Van Mien, Gruitpoort, Eet & Co (fotografie) en LKKR Doetinchem.

Concept en ontwerp: Sterk! buro in creatieve communicatie

-- Adverteerders --

© 2017-2020 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur