Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

De smaak van Bier

- Boek -

Stefaan Couttenye, Jef van den Steen, fotografie: Philippe Debeerst
2006
Davidsfonds, Leuven
ISBN: 9058264300
Focus: koken, België
Pagina's: 160

Nieuw sprankelend boek voor bierliefhebbers

De heerlijkste en origineelste combinaties met bier, in je glas of op je bord

De smaak van bier… Bitter of fruitig? Zoet, zuur of kruidig? Bier heeft een bijzonder rijk smakenpallet. Sinds jaar en dag hebben zowel brouwers als bierliefhebbers hun creativiteit kunnen botvieren op bier. Met een goddelijke mensendrank als gevolg.

Biergoeroe Jef van den Steen en bierkok Stefaan Couttenye van Gasthof ’t Hommelhof in Watou slaan de handen in elkaar. Jef deelt zijn kennis, Stefaan zijn kookkunsten met elke lezer.

Waarom smaakt het ene bier fruitig en het andere veeleer kruidig? Bier en kaas: een betere keuze dan wijn en kaas? Bier als aperitief, waarom ook niet? Bier in de kookpot: wat zijn de vuistregels? Bier lekker bij de barbecue? Bier schenken, hoe doe je dat? In De smaak van bier kom je het allemaal te weten.

Stefaan Couttenye presenteert meer dan 30 originele bierrecepten. Speciaal gecreëerd voor het boek, of echte klassiekers op de menukaart van ’t Hommelhof. Stuk voor stuk geven ze je meer dan een reden om alle smaken van bier uit te proberen. Genieten maar.

JEF VAN DEN STEEN ligt aan de bron van de indrukwekkende reeks Davidsfonds bierboeken (Trappist, Abdijbieren, Geuze en kriek). Stefaan Couttenye is bierkok in hart en nieren en vergast iedereen op een bijzonder verfijnde biergastronomie.

Personen (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur