Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

De Bierrevolutie

- Boek -

Edo Dijksterhuis, Jan Willem Kaldenbach
februari 2017
Uitgeverij TERRA, Houten
ISBN: 9789089896971
Taal: Nederlands
Pagina's: 288

Tot tien jaar geleden was pils nog koning en beheerste een handvol brouwers de Nederlandse markt. Nu heeft ons land een hogere brouwersdichtheid dan de VS, Groot-Brittannië en zelfs bierparadijs België. En dat resulteert in een enorm scala speciaalbieren. Soms op basis van traditionele recepten, andere keren ronduit experimenteel. Het smaakpalet is opgerekt en kan wedijveren met het wijnaanbod.

In DE BIERREVOLUTIE wordt een dwarsdoorsnede van bier brouwend Nederland geportretteerd in woord en beeld. Van de traditionalist met liefde voor de lokale geschiedenis tot de hipsters die met wilde gisten aan de haal gaan, en van brouwende anarchisten tot monniken die de historische draad weer oppakken.

Fotograaf Jan Willem Kaldenbach (o.a. NRC Handelsblad, Harper's Bazaar) en auteur Edo Dijksterhuis (o.a. Het Parool, ArtSlant, Museumtijdschrift) werken regelmatig als duo. Ook drinken ze graag samen bier omdat aan de bar vaak de beste ideeën ontstaan.

Personen (1)


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur