Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Bier Encyclopedie

- Boek -

Berry Verhoef
1998
Rebo Productions, Lisse
ISBN: 9036610818

Dit handboek begeleidt de lezer op zijn bierreis door Europa. Behalve informatie over het brouwproces en de geschiedenis van het bier bevat dit naslagwerk vele interessante wetenswaardigheden over meer dan achthonderd biermerken en hun brouwerijen, en vele fraaie foto's van flessen, blikjes en etiketten.
Behalve bieren uit de grootste bierlanden als Duitsland, Engeland, Tsjechië en België treft u ook bieren aan uit de kleinere en onbekendere bierland zoals Finland, Italië en Spanje. Nederland komt in dit overzicht natuurlijk eveneens uitgebreid aan bod.

Bier is van alle tijden en van alle plaatsen: de perfecte dorstlesser, een drank die de hele wereld heeft veroverd. Van de Abdij van Leffe tot de Kobanya-brouwerij in Boedapest: van huisbrouwerij Daan in Utrecht tot biermultinational Heineken: op duizenden plaatsen in Europa brouwt men bier. Op nog meer plaatsen drinkt men het goudgele gerstenat, en voor de een is het een simpele dorstlesser, voor de ander een ware passie. De een geniet en consumeert, de ander proeft en verzamelt.

In deze rijk geïllustreerde encyclopedie is de Europese biercultuur overzichtelijk in kaart gebracht. Meer dan achthonderd beschrijvingen van biermerken inspireren de liefhebber op zijn ontdekkingstocht door de boeiende en gevarieerde wereld van het bier.

Personen (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur