Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding vandeStreek bar op de Oudegracht

- Crowdfunding -

25 augustus 2022
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

 

Nu is het eindelijk zo ver, na de zomer openen we een vandeStreek café & restaurant aan de Oudegracht, daar moet je bij zijn waor?! Het lijkt ons supertof om een deel van de financiering samen met vandeStreek drinkers te realiseren. Zo wordt het café ook een klein beetje van jou! Wil jij mee investeren in deze nieuwe hotspot van Utrecht?


vandeStreek bier Oudegracht - Investeer mee!, vandeStreek bier
Nu is het eindelijk zo ver, na de zomer openen we een vandeStreek café & restaurant aan de Oudegracht, daar moet je bij zijn waor?!
Investeer mee op:
https://crowdaboutnow.nl/campagnes/vandestreek/

Korte introductie
vandeStreek bier is een onafhankelijke brouwerij uit Utrecht. In 2010 zijn Sander en Ronald van de Streek begonnen met hobbybrouwen en van het één kwam het ander. In 2013 kwam het eerste bier op de markt (de legendarische Broeders) en in 2017 opende ze hun eigen brouwerij met proeflokaal op bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Inmiddels weten veel mensen ons ieder weekend te vinden in ons aan de brouwerij grenzende proeflokaal voor proeverijen, rondleidingen en leuke feestjes. En wordt ons bier door het hele land (en verder!) gedronken!

Sinds de opening van ons proeflokaal in 2019 dromen we stiekem van een echte Utrechtse werfkelder en die hebben we gevonden! Na de zomer openen we een vandeStreek café & restaurant aan de Oudegracht, daar moet je bij zijn waor?! 

Wie zijn wij
Wij zijn Ronald en Sander vandeStreek en ons kun je midden in de nacht wakker maken om bier te brouwen - zo veel lol hebben we er in. Begonnen als twee broers die maandelijks bij elkaar kwamen om te brouwen en nu groeiende tot een serieus team van biergekken waarbij nieuwe smaken en technieken ons energie geven - net als het perfectioneren van onze bieren.

Wij brouwen moderne bieren en pakken alles aan met een 'DIY' mentaliteit, hierbij zetten wij de bierkwaliteit voorop. We willen zoveel mogelijk mensen hiervan laten genieten, want ons bier is gebrouwen om te drinken. Onze brouwerij is een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld!

Omdat brouwen iets compleet anders is dan horeca zijn per 1 februari 2022 Ronald Lentz en Lukas Ausems begonnen als ondernemend bedrijfsleiders in het proeflokaal van vandeStreek. Beiden met meer dan 10 jaar horeca-ervaring voor en tijdens de studies Commerciële Economie en Business Management. De vandeStreek horecatak bouwen we verder uit met elkaar.

vandeStreek bar aan de Oudegracht!
Je kan ons (Lukas en Ronald) na de zomer vinden is ons nieuwe restaurant aan de Oudegracht. Iedereen kan komen genieten van speciaal bier, proeverijen, livemuziek en heerlijk eten. Alles wat je nodig hebt voor een gezellig avondje uit. Wie wel eens in ons proeflokaal is geweest weet wat voor vibe daar hangt. Dat gevoel willen wij graag doortrekken naar de binnenstad in een nieuw concept.

Je kunt bij ons terecht voor proeverijen met een uitgebreide uitleg over de bieren en de kaart is gevuld met gerechten die zowel een bodem leggen als passen bij de getapte bieren.

Het pand dat we gaan betrekken heeft een lokaal aan de gracht, een zonnig terras én een kelder aan de werf. Boven ontvangen we onze gasten in ons proeflokaal, dit wordt een modern bruin café met volop keuze van taps met extra aandacht voor proeverijen en borrelplanken met lokale producten.

Hoe de locatie er nu uit ziet

De barman die veel aandacht heeft voor jou als gast zal zorgen voor een unieke ervaring. Boven kunnen ongeveer 30 gasten zittend terecht. Neem je de trap naar beneden dan kom je terecht in onze werfkelder. Hier dompel je je onder in de wereld van vandeStreek die tot leven komt met het artwork van Jamie, die je kent van onze etiketten. Daarnaast vind je daar nóg een bar vol taps en een letterlijke underground vibe. Dit is de perfecte plek om te borrelen en te genieten van ons shared dining menu. Dit met goede muziek en eens in de zoveel tijd liveoptreden.

Hoe de locatie er nu uit ziet: de werfkelder

Shared dining
Onze keuken zal een shared dining concept worden met gerechten uit verschillende streken van de wereld. Een goede flammkuchen samen met spareribs en een Aziatische specialiteit, waarom niet?! Deze gerechten serveren uiteraard met bijpassende bieren zodat je kunt genieten van een optimale beleving.

Locatie
Het mooie van deze locatie is dat het alles heeft; begin boven met een kleine proeverij in het proeflokaal om vervolgens te dineren in onze werfkelder. Schijnt het zonnetje? Dan verwelkomen we je op ons terras aan de zonnige kant van de Oudegracht waar wederom plek is voor ongeveer 30 gasten. Zie jij jezelf al zitten? Wij jullie wel! In slechts 10 minuten lopen sta je op Utrecht Centraal waardoor deze locatie perfect te bereiken is voor iedereen.

De kelder is ook los te verhuren voor bedrijfsfeesten, verjaardagen, trouwerijen, bingoclubs, studentendiners etc.

Plattegrond boven 

Plattegrond werfkelder

Waarom deze uitbreiding
Bier is wat ons betreft het ultieme sociale elixer, het brengt mensen bij elkaar, beklinkt vriendschappen en maakt de beste plannen met je broeders. Als kleine onafhankelijke brouwerij geven we graag een kijkje in de keuken.

Wij willen graag zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met alles wat we in huis hebben, alle smaken laten proeven en alle feestjes samen beleven. Dit begon eind 2019 met de opening van ons proeflokaal in de brouwerij. Ieder weekend zien we alle enthousiaste reacties en snel wisten we dat we hier meer mee wilden gaan doen. Hoe gaaf is het om direct te kunnen zien en horen waar je bier vandaan komt? Wij vertellen en leren je alles over waar het bier vandaan komt, hoe het wordt gebrouwen en wat vandeStreek, vandeStreek maakt.

Ons proeflokaal in Overvecht is niet voor iedereen even makkelijk te bereiken. Hieruit is de droom ontstaan van een eigen café met werfkelder in de binnenstad van Utrecht om op deze manier nog meer van ons te kunnen delen met de wereld. Want zeg nou zelf: een vandeStreek horecazaak in de binnenstad met zo’n breed assortiment aan bieren is wel echt vet!

Brouwerij vandeStreek
Nog even over de brouwerij waar we bij horen, vandeStreek bier. In 2010 begonnen Sander en Ronald van de Streek in de keuken met het brouwen van allerlei verschillende bieren. In de eerste drie jaar werd veel proces- en ingrediëntenkennis opgedaan. In 2013 zijn de broers een dag in de week gaan ondernemen en werden de bieren gebrouwen in de ketels van anderen.

In 2016 werd het eerste personeel aangetrokken en gingen ze ook zelf fulltime ondernemen. Dit resulteerde in de bouw van onze eigen brouwerij in begin 2017. Deze eigen brouwerij werd liefkozend aangekondigd in een serie bieren genaamd de Playground serie, een eigen brouwerij is namelijk onze eigen speeltuin.

Het succesvolste bier uit die Playground serie was de Non Alcoholic en die is onder de naam Playground dan ook in het vaste assortiment terecht gekomen.

vandeStreek bier is opgericht toen er minder dan 250 brouwerijen in Nederland waren, inmiddels zijn dat er bijna 1000. De markt voor klein bier groeit ontzettend hard en vandeStreek groeit met de markt mee. Waar we in 2017 2 ondernemers met 2 stagiairs waren hebben we nu een bloeiend bedrijf met meer dan 25 werknemers.

vandeStreek is verkrijgbaar in het hele land bij de betere slijterijen, biercafé’s en specialistische horeca. Daarnaast exporteren we naar inmiddels naar 16 landen in 4 werelddelen.

Over investeren in vandeStreek
Het lijkt ons supertof om een deel van de financiering samen met vandeStreek drinkers te realiseren. Zo wordt het café ook een klein beetje van jou! Wil jij mee-investeren in deze nieuwe hotspot van Utrecht? Dat kan op twee manieren: met een lening of door mee te doen in de voorverkoop.

Lening
Leen je ons een bedrag? Dan betalen we je 3% rente per jaar over een looptijd van 5 jaar.

De afbetaaltermijn zal starten na de opstartfase, na 2 jaar zal het aflostraject beginnen. Wij geloven in de kracht van crowdfunding en betrekken jou graag bij ons avontuur. Dit willen wij doen middels interessante extra’s boven op het rentepercentage.

Alle investeerders worden uitgenodigd voor de officiële opening, vinden hun naam terug op het toilet en krijgen daarbovenop:

  • €250,- = Jaarlijks rendement van 3% + vandeStreek glas
  • €500,- = Jaarlijks rendement van 3% + gratis rondleiding in de brouwerij en proeverij (4pers.)
  • €1.000,- = Jaarlijks rendement van 3% + gratis rondleiding in de brouwerij met proeverij & diner in ons nieuwe restaurant (4pers.)
  • €2.500,- = Jaarlijks rendement van 3% + eenmalig een eigen vandeStreek tapkraan op je verjaardag in onze nieuwe bar gedurende 3 uur exclusief voor jou en je groep (max 15 personen)
  • €5.000,- = Jaarlijks rendement van 3% + Een kroegentocht door Utrecht langs tien vandeStreek taps met Ronald, Sander, Lukas & Ronald. Volledig verzorgd.

Voorverkoop
Van €50 tot €200 koop je tegoed bij de vandeStreek bar aan de Oudegracht. Dit kan je bij ons komen uitgeven op het moment dat de bar geopend is. Ook word je uitgenodigd voor onze officiële opening!

Waar wordt het geld voor gebruikt
Een leeg café zonder bar, tafels stoelen en inrichting is niet zo gezellig als we net omschreven hebben. Het geld dat wij ophalen via de Crowdfundactie zal gebruikt worden om ons café aan de Oudegracht uniek te kunnen inrichten. Om de juiste sfeer neer te zetten investeren we in goed meubilair, verlichting, artwork maar ook de barren, taptechniek, extra toiletten en natuurlijk het terras. Halen we het maximumbedrag?! Dan tap je straks zelf je bier in onze werfkelder aan een taptafel!

We willen het bovengedeelte aankleden in de vorm van een moderne bruine kroeg, waarbij de focus echt op het bier zal liggen. Hier kun je alle bieren proeven onder het genot van borrelhappen en een uitgebreide toelichting. De werfkelder zal een urban underground vibe krijgen, met veel artwork zoals je gewend bent van onze label designs en vette neonverlichting. Op deze manier willen wij twee werelden creëren die het echte wauw-effect zal geven. Wat ons betreft wordt dit een unieke horecagelegenheid gebrand en gepositioneerd zoals je dat van ons gewend bent.

Investeer in ons
Ben jij net zo enthousiast als wij en wil je echt onderdeel worden van vandeStreek? Dan is dit je kans! Help ons met het creëren van de vetste bier bar in Utrecht waar we jou graag verwelkomen. Samen met jullie halen we het streefbedrag zodat we kunnen genieten van ons eigen bier langs de Oudegracht.

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook, Instagram.

€125.000
125% behaald
Minimaal: €100.000
tot maximaal: €125.000
Leningcampagne
148 investeerders
Gemiddelde investering: €845
3% jaarrendement
Nog 66 dagen tot de campagne sluit
Looptijd van de lening: 60 maanden
(26 augustus 2022)

Doelgroepomschrijving
Wij vinden het belangrijk dat investeerders in dit project investeren vanuit de motivatie de ondernemers te steunen en zich hierbij bewust zijn van het financiële risico. Is investeren in dit project geschikt voor jou?

Dit project is voor een investeerder die voornamelijk interesse heeft in projecten binnen deze regio en categorie. Die begrijpt wat een lening is en de haalbaarheid van het bedrijf kan beoordelen of de ondernemer persoonlijk kent. Dit project heeft een hoog financieel risico en een relatief laag rentepercentage. De motivatie om te investeren is dan ook de ondernemers te steunen en niet specifiek het behalen van rendement, dit is een bijkomstigheid. Hij heeft voldoende eigen vermogen en investeert niet meer dan 10% van het eigen vermogen in crowdfunding.

Beloningen

€5.000 of meer
Jaarlijks rendement, en een kroegentocht door Utrecht langs tien vandeStreek taps met Ronald, Sander, Lukas & Ronald. Volledig verzorgd! Ook jij mag bij de openingsborrel zijn!
investeerder 1 investeerders kozen hiervoor
Jaarlijks rendement van 3% + vandeStreek tap op je eigen verjaardag

€2.500 of meer
Naast rendement op je inleg krijg je eenmalig een eigen vandeStreek tapkraan op je verjaardag in onze nieuwe bar gedurende, 3 uur exclusief voor jou en je groep (max 15 personen). Uiteraard word je uitgenodigd op de openingsborrel!
Jaarlijks rendement van 3% + gratis rondleiding in de brouwerij met proeverij & diner in ons nieuwe restaurant (4pers.)

€1.000 of meer
Naast rendement op je inleg krijg je een gratis rondleiding in onze brouwerij met een proeverij & diner voor 4 personen aan de Oudegracht. Ook word je uitgenodigd op de openingsborrel!
Jaarlijks rendement van 3% + gratis rondleiding in de brouwerij en proeverij (4pers.)

€500 of meer
Naast rendement op je inleg bedanken we je met een verzorgde rondleiding door brouwerij vandeStreek met een proeverij voor 4 personen. Ook word je uitgenodigd op de openingsborrel!
Jaarlijks rendement van 3% + vandeStreek glas

€250 of meer
Je krijgt rendement op je lening + je eigen vandeStreek glas én een uitnodiging voor de openingsborrel!

Genoemd

vandeStreek Bier vandeStreek Oudegracht


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur