Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Meneer Heineken, het is voorbij

Hoe de politie Freddy Heineken bevrijdde

- Boek -

Gert van Beek (met medewerking van Gert Jan de Vries)
2013
Ambo|Anthos, Amsterdam
ISBN: 9789026327155
Taal: Nederlands
Pagina's: 285

Eerste druk, 2013 
Tweede druk, 
Derde druk, 9789026327155, december 2013
Vierde druk,
Vijfde druk, 2016, 9789026328084

Het andere verhaal van de Heineken-ontvoering, verteld vanuit de Amsterdamse politie

Op 9 november 1983 verlaat biermagnaat Freddy Heineken zijn kantoor in Amsterdam. Buiten wordt hij overmeesterd door een aantal mannen. Samen met Ab Doderer, zijn vaste chauffeur, wordt hij een busje ingesleurd en afgevoerd. Diezelfde avond ontvangt de politie een brief waarin de ontvoerders het losgeld eisen: bijna 35 miljoen gulden.

Gert van Beek werkt op dat moment als hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie en geeft leiding aan het team dat de ontvoering moet beëindigen. In dit boek beschrijft hij de drie uiterst spannende weken die volgen. Hij laat zien voor welke complexe opdracht de politie stond. Hoe konden ze de ontvoerders te slim af zijn? Hoe hielden ze de vele media op afstand? En welke strategie zouden ze moeten volgen om Heineken en Doderer levend vrij te krijgen?

Meneer Heineken, het is voorbij geeft een razend spannende inkijk in de wereld van de Amsterdamse politie. Van Beek vertelt van binnenuit het verhaal van de spraakmakendste ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft.

Gert van Beek werkte 25 jaar bij de Amsterdamse politie. Ten tijde van de Heineken-ontvoering was hij hoofd van het bureau Zware Criminaliteit en leidde hij het politieonderzoek.

Personen (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur