Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Eetcafé De Baronnen "Beers & Food"

- Crowdfunding -

mei 2022
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1]

Wij zijn Rick en Mayke, 2 jonge startende ondernemers die dagelijks met veel gedrevenheid werken bij Eetcafé de Baronnen. Deze zomer willen wij het stokje overnemen van de huidige eigenaar en Eetcafé de Baronnen overnemen. Daarmee kunnen we ons nog meer specialiseren op de zaak, maar om de overname te realiseren hebben we jouw hulp nodig. Investeer jij mee?


Eetcafe de Baronnen CrowdAboutNow, 11 mei 2022, Rickkert Ven
Help jij ons mee om de crowdfunding te laten slagen?
Kijk dan snel op www.crowdaboutnow.nl voor onze crowdfundingspage!

Wie zijn wij.
Hallo! Wij zijn Rick van de Ven en Mayke van Spaandonk, twee startende ondernemers die nu drie jaar werkzaam zijn bij Eetcafé de Baronnen te Oisterwijk de parel van Brabant! Drie jaar geleden wilden wij ons meer verdiepen in de wereld van speciaalbier, en dat is nu zeker gelukt. We vinden een dag pas geslaagd als iedereen het naar zijn zin heeft gehad bij ons, en lekker genoten heeft van een hapje en een drankje en natuurlijk van onze Brabantse gastvrijheid.

[Foto2]

Wij krijgen in 2022 de mogelijkheid om de zaak over te nemen en dat willen we maar al te graag. Met deze overname willen wij graag de zaak voortzetten maar wel met een nog betere specialisatie op speciaalbier en onze etenskaart uitbreiden.

[Foto3] 

Kort over Eetcafé de Baronnen
Voor mij, Rick, is Eetcafé de Baronnen een zaak waarin ik me kan verdiepen in de wereld van speciaalbieren (ook vanwege mijn opleiding tot Biersommelier) en daarbij ook een leuke bier/food pairing kan maken. Ik kwam hier drie jaar geleden werken als chef-kok, en nu 3 jaar verder heb ik nog steeds de leiding over de keuken en de inkoop. Mensen met een glimlach naar huis zien te gaan geeft mij echt een kick!

Voor mij, Mayke, is Eetcafe de Baronnen een goede leerschool geweest. Ik studeerde voor een gastvrouw opleiding, en kwam hier werken met de gedachte meer te leren over speciaalbier. Nu drie jaar verder ben ik de leidinggevende van de bediening. Ik werk hier met veel liefde en plezier, en hoop dit nog lang te blijven doen. Zodra de gast een fijne avond heeft gehad, heb ik dat ook!

Het plan.
Met de crowdfunding die we op hebben gezet willen we de overname bekostigen, daarin zit de inventaris en goodwill. We gaan de etenskaart volledig veranderen, een leuke lunchkaart met broodjes, salades, soepen en specials. Ook de dinerkaart word veranderd met lekkere eetcafé gerechtjes, simpel maar goed. Ook het stukje High Beer (bier en hapjes) gaan we verfijnen.

Onze bierkaart zal ook aangepast worden, een nieuwe visie op speciaalbier, vanwege de opleiding tot biersommelier is de kennis zeer groot en kunnen we bier uitzoeken voor ieder wat wils. Wij worden zeer enthousiast van alle stijlen bier, maar voornamelijk van goede IPA’S, zure bieren en stouts.

In het eerstvolgende jaar willen we ons terras uit gaan breiden met betere aankleding en meer sfeer creëren. Wat we ook willen doen is een selectie kelderbieren in onze kelder leggen die we gaan laten rijpen denk hieraan aan quadrupel, stouts en zure bieren (geuze/lambiek).

[Foto4]

Waar staan we nu?
De zaak bestaat dit jaar al 5 jaar in het bruisende centrum van Oisterwijk, in deze 5 jaar hebben we een hele grote gastenkring opgebouwd die elke keer weer enthousiast terug komt. Ook werken we samen met andere horecazaken omtrent de vele evenementen die in Oisterwijk gehouden worden, dit vanwege onze centrale plek in het dorp en de krachtige samenwerking onderling.

Waar gaan we de financiering voor gebruiken?
De Baronnen is ooit ontstaan door middel van de hulp van vele brouwerijen en door het platform CrowdAboutNow. Het lijkt ons heel gaaf om samen met jullie Eetcafe De Baronnen voort te zetten en deze mooie plek te behouden. Via de weg van CrowdAboutNow willen we onze gasten, jullie, nog meer betrekken met het eetcafé. In totaal hebben we minimaal 100.000 nodig, dan kunnen we het café overnemen. Halen we meer op dan de 100.000, dan kunnen we ook nog een start maken aan onze bier kelder.

[Foto5]

Hoe kan je helpen en wat krijg je ervoor terug?
Door ons te helpen met de crowdfunding kunnen wij onze droom realiseren; onze eigen horecazaak in het centrum van Oisterwijk! Ook het soort zaak is uniek in Oisterwijk, Vele speciaalbieren en een goede etenskaart, die we beide nog meer gaan specialiseren. Buiten het rendement wat je krijgt staat er ook nog een extra beloning tegenover.

Investeer jij een bedrag, dan krijg je dat binnen 6 jaar met jaarlijks 3% rente terug. Als je €1000 investeert, zien de terugbetalingen er als volgt uit:

08-07-2023: Aflossing: €166,6, Rente: €30. Totaal: €196,6
08-07-2024: Aflossing: €166,6, Rente: €25. Totaal: €191,6
08-07-2025: Aflossing: €166.6, Rente: €20. Totaal: €186,6
08-07-2026: Aflossing: €166,6, Rente: €15. Totaal: €181.6
08-07-2027: Aflossing: €166.6, Rente: €10. Totaal: €176.6
08-07-2028: Aflossing: €167, Rente: €5. Totaal: €172 

Beloningen:

€250 – €750: Het eerste tapbiertje is van ons.
€750 - €1000: Een luxe bierproeverij van 5 bieren met bitterballen.
€1000 - €5000: Gratis 4x onze “Biervriend” avonden bijwonen (bierproeverij).
€5000 – €10.000: We leggen 2 mooie 75cl flessen in onze kelder, deze laten we de gehele crowdfundings tijd rijpen in onze kelder. En na terugbetaling kunnen de 2 flessen gedronken worden in onze zaak.
€10.000 – €25.000 : We leggen 2 mooie 75cl flessen in onze kelder, deze laten we de gehele crowdfundings tijd rijpen in onze kelder. En na terugbetaling kunnen de 2 flessen gedronken worden in onze zaak met een aansluitend diner voor 4 personen.

We zouden het heel gaaf vinden om samen met jullie Eetcafé De Baronnen voort te zetten. Investeer mee en help ons om onze droom te realiseren! Wil je meer weten? Neem dan even contact op via eetcafedebaronnen@outlook.com of bel 013-2036026

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Instagram

€ 107.001
107% behaald

Minimaal:
€ 100.000
tot maximaal: € 110.000

Leningcampagne


54 investeerders
Gemiddelde investering: € 1.981
3% jaarrendement
Nog 7 dagen tot de campagne sluit
Looptijd van de lening: 72 maanden
(1 juli 2022)

Beloningen

Twee mooi gerijpte bieren en een heerlijk aansluitend diner
€10.000 of meer
We leggen twee mooie 75cl flessen in onze kelder, deze laten we de gehele crowdfundings tijd rijpen in onze kelder. En na terugbetaling kunnen de twee flessen gedronken worden in onze zaak met een aansluitend diner voor 4 personen. Zo kom je erachter wat een smaakevolutie sommige bieren kunnen maken door middel van rijping in de kelder en kun je heerlijk genieten van een aansluitend diner

Twee mooie gerijpte bierflessen
€ 5.000 of meer
We leggen twee mooie 75cl flessen in onze kelder, deze laten we de gehele crowdfundings tijd rijpen in onze kelder. En na terugbetaling kunnen de twee flessen gedronken worden in onze zaak. Zo kom je erachter wat een smaakevolutie sommige bieren kunnen maken door middel van rijping in de kelder.

Gratis 4x onze “Biervriend” avonden bijwonen (bierproeverij).
€ 1.000 of meer
Gratis 4x onze “Biervriend” avonden bijwonen (bierproeverij); Een zeer leuke ervaring om eens te doen (of vaker). De biervriend avonden zijn een fenomeen bij ons, een gezellige bierproeverij avond waarin we 6 bieren gezamenlijk proeven met degene die meedoen. We leggen de bieren uit, wat voor stijl is het? Welke brouwerij? Wat zijn de eigenschappen van dit biertype? etc.

Een luxe bierproeverij van 5 bieren met bitterballen.
€ 750 of meer
Een luxe bierproeverij wie wil dat nou niet? Laat je verrassen door ons mooie wisselende speciaalbier aanbod, je krijgt van ons 5 speciaalbieren met bitterballen. Bij elk bier krijg je een deskundige uitleg over wat voor bier het is.

Het eerste tapbiertje is van ons.
€ 250 of meer
Het eerste tapbiertje is van ons, een lekker fris speciaalbiertje van onze mooie 16 taps installatie.

Genoemd

Eetcafé de Huiskamer Oisterwijk


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur