Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Supermarktketen Lidl heeft een einde gemaakt aan de jongensdroom van Milan Dams.

- Persbericht -

30 maart 2020
Brouwerij Casimir

De bierliefhebber pur sang begon in 2016 in Roermond met zijn eigen brouwerij: Brouwerij Kordaat; een kleine ambachtelijke brouwerij waar de liefde voor bier voorop staat. Twee jaar later walst Lidl met een grote reclamecampagne voor het nieuwe Kordaat-pils de markt in. Brouwerij Kordaat wordt vanaf dan steevast geassocieerd met het budget-pilsje.

“Talrijke keren heb ik geprobeerd in gesprek te komen. Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd en uiteindelijk gewoon genegeerd. Het enige wat ik nog kan doen is juridische stappen zetten. Dat wordt natuurlijk een ongelijke strijd: een grote keten met hele diepe zakken tegen een brouwer met een kleine portemonnee en een passie voor bier.”
Een onrechtvaardigheidsgevoel overheerst bij de Roermondse brouwer. “Ik ben ervan overtuigd dat ik moreel gelijk heb. Dat is blijkbaar wat anders dan juridisch gelijk hebben. Het voelt niet eerlijk.”

Milan Dams zet zijn brouwerij-activiteiten voort onder de naam Brouwerij Casimir.
“Na lang wikken en wegen heb ik besloten me neer te leggen bij de situatie. Ik wil niet bakken met energie en geld steken in een eindeloze strijd. Ik heb ervoor gekozen verder te gaan met een naam die een zeer sterke band heeft tussen de stad Roermond waar we gevestigd zijn, en de krijgsmacht, waar ik als veteraan een nauwe band mee heb.
Vanaf heden zullen wij daarom verder gaan als Brouwerij Casimir. Vernoemd naar Ernst Casimir van Nassau-Dietz. Die bij het beleg van Roermond tijdens de 80 jarige oorlog nabij de stadsmuren sneuvelde.
Zo kan ik weer doen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb: ambachtelijke bieren brouwen. Dat gaat ook prima onder de naam Brouwerij Casimir.”

We hopen op korte termijn onze plannen voor de toekomst toe te lichten en daarvoor crowdfunding te starten.
Vanwege de uitbraak van het Coronavirus zal dit waarschijnlijk later zijn dan gepland was.

We nodigen u graag uit om hieraan mee te doen.

Kijk hiervoor vanaf a.s. woensdag op onze site www.brouwerijcasimir.nl. In de tussentijd kunt u ons nog gewoon hier vinden op www.brouwerijkordaat.nl.

We hopen u in de toekomst weer te mogen begroeten.

Brouwerij Casimir
Roermond

Persbericht van (1)

Brouwerij Casimir


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur