Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Int Texel Gebrouwen

Zeven eeuwen bier van zondige monniken tot Skuumkoppe

- Boek -

Lodewijk Dros
18 oktober 2021
Het Wads Smaakhuus
Taal: Nederlands
Focus: Texel
Pagina's: 84

‘Int Texel gebrouwen’ is een uitgave van Het Wads Smaakhuus en is tot stand gekomen in samenwerking met Texels bier en de Texelse Courant.


In dit prachtige boekje verkent Lodewijk Dros de biergeschiedenis van zijn geboorte-eiland Texel, een onontgonnen terrein in de Nederlandse bierhistorie. Hij stuit op onbehouwen monniken met hun abdijbier, rebelse brouwzusters, Tesselsche Keuyt en andere onverwachte vondsten. 'Int Texel gebrouwen' bevestigt het idee dat er op eilanden altijd iets bijzonders is te vinden. Zo blijkt Texel een stad te zijn geweest, waardoor er volkomen legaal bier werd gebrouwen toen dit alleen binnen stadsmuren was toegestaan.

Dros belicht typische eilander zaken als het brouwen met helmgras en schapenpoep. En diept kostelijke verhalen op - zoals over het beroemde Skuumkoppe - die doen denken aan de avonturen van Asterix.

Zo kan biergeschiedenis zijn: informatief, bespiegelend en vermakelijk.

Marco Daane 
Schrijver van 'Bier in Nederland' (2016)

Personen (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur