Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Fietsen langs brouwerijen

Een 700 km lange bierroute in afzonderlijke etappes door Nederland, België en Frankrijk

- Boek -

Rutger van den Hoofdakker
2005
Uitgeverij Elmar B.V., Rijswijk
ISBN: 9038915977
Taal: Nederlands
Focus: fietstochten, brouwerijen
Pagina's: 199

België is met zijn honderden biersoorten natuurlijk het bierland bij uitstek. Maar ook in Noord-Brabant en Zuid-Limburg en het departement Nord in Frankrijk zijn er tal van brouwerijen waar een heerlijk bier wordt gebrouwen.
Na een korte inleiding over het bierbrouwen, worden in deze gids ruim dertig bierbrouwerijen beschreven en worden er twintig bezocht. Niet alleen micro-brouwerijen maar ook giganten als Dommelsch en Jupiler. De route loopt langs interessante plaatsen waaronder Hasselt, Valkenburg, Luik, Durbuy, Dinant, Rochefort en Chimay. Buiten deze toeristenoorden vindt de fietser rust op fietspaden en stille wegen en volop natuurschoon.
Met veel praktische informatie voor onderweg. Mooie routekaarten in kleur en een heldere routebeschrijving leiden de fietser, na gedane inspanning, naar een welverdiend biertje.

Rutger van den Hoofdakker verenigt in deze gids twee van zijn favoriete hobby's - bier en fietsen. De auteur fietste inmiddels in 23 landen. Ook op plaatsen waar in een straal van 100 kilometer geen biertje was te krijgen. Over zijn fietstochten publiceerde hij in onder andere in FietsActief, Fiets, Op Pad, Outdoor Magazine, Backpackers en Spits.

Personen (1)

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur