Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Hop, de eerste bierrevolutie in Nederland

- Crowdfunding -

14 mei 2021
Geef
Url: https://www.geef.nl/nl/actie/hop-de-eerste-bierrevolutie-in-nederland/donateurs

[Afbeelding]

Actievoerder
Leendert Alberts

Bierdrinkers geven hoog op over de biercultuur van België, Duitsland en Engeland, maar weten weinig van ons eigen rijke bierverleden. In 2021 is het 700 jaar geleden dat in Nederland voor het eerst hopbier werd gebrouwen. Het veroorzaakte een revolutie op de biermarkt. Bierbrouwen werd een ambacht en ontwikkelde zich in no time tot een industrie, die vervolgens een ware bloeitijd doormaakte. Bier, hop en vakmanschap werden naar alle omliggende landen geëxporteerd. Nederlandse brouwers waren van de 14e tot de 16e eeuw leidend in Noordwest-Europa.

Over deze gouden eeuwen van de Nederlandse brouwers en brouwsters gaat mijn boek HOP, de eerste bierrevolutie in Nederland, dat in het najaar bij uitgeverij Prometheus in Amsterdam verschijnt. Help mee het geld voor de publicatie bij elkaar te krijgen en kies een of meer van de vermelde opties om jouw steun te geven.

  1. Ik doe een donatie zonder tegenprestatie.
  2. Ik doneer € 50 en ontvang een gesigneerd boek.
  3. Ik doneer € 100 en ontvang een gesigneerd boek en 2 flesjes middeleeuws hoppenbier.
  4. Ik doneer € 150 en ontvang een uitnodiging voor de boekpresentatie.
  5. Mijn vriendengroep, vereniging of bedrijf doneert € 250 en krijgt een masterclass over 700 jaar Nederlandse bierindustrie.
  6. Ik doneer € 250 en word met naam als donateur voorin het boek vermeld.
  7. Ik doneer € 450 voor een dag middeleeuws hoppenbier brouwen bij Jochem Rutters van brouwerij Covalent in Utrecht (max 3 personen). Incl kratje bier.
  8. Wij doneren € 500 voor plaatsing van het logo van onze brouwerij of erfgoedinstelling voorin het boek.

Geef de door jou gekozen optie(s) ook door via hopbierrevolutie@gmail.com, zodat we het kunnen gaan regelen. Bovendien kan ik je zo op de hoogte houden.

Proost en alvast reuze bedankt!

Leendert

€ 7.400 opgehaald
van € 10.000
waarvan € 4.000 via Geef.nl

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur