Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Het Klaverblad Amersfoort

- Biernieuws -

29 december 2007
www.phoenix-bier.nl

Het Klaverblad Amersfoort is geen brouwerij: Onno en Evert kunnen niet brouwen. Daarom laten zij hun bier brouwen door een brouwerij die dat goed kan. Zelfbrouwen lijkt leuker, maar na jaren ploeteren in de keuken vindt Onno dat je het beter kunt overlaten aan een brouwmeester die kwaliteit kan garanderen. Het bier moet vooral eerst goed smaken en daarnaast ook nog natuurzuiver zijn. Ze willlen het drinken en niet al te veel discussiëren. Ze laten het bier brouwen door Ziegler Brauerei GmbH uit Waldsassen. Deze brouwerij werd in 1847 opgericht en houdt zich aan het Beierse Reinheitsgebot uit 1516. Bekend is Ziegler in de regio vooral om de kwaliteit van zijn heldere bokbieren. De brouwerij, onder de leiding van Ulrika Hart, is een kleine sympathiek bedrijf met slechts een handvol werknemers. Alles wordt traditioneel en met zorg gebrouwen waarbij de belangrijkste schakel brouwmeester Werner is. De Oostfries is nog in de leer geweest bij Hartong de brouwmeester van de Phoenix brouwerij. Voor Het Klaverblad heeft hij zijn eerste proeve van bekwaamheid afgegeven in het speciaal voor ons gebrouwen donkere bokbier. Ziegler Brauerei bevindt zich in Waldsassen (www.waldsassen.info). Een Gaststätte van de brouwerij en enkele andere hotels en restaurants bieden ruim onderdak. Het plaatsje in het midden van het Stiftland in de Oberpfalz ligt op slechts drie kilometer van de Tsjechische grens. Mede door het zachte bronwater is dit een ideale locatie voor een brouwerij. Ziegler Brauerei heeft twee eigen bronnen op de Kaplberg met een zeer geringe hardheidsgraad. Dit komt tot uiting in de zachtheid van de smaak van deze zonder stress gebrouwen bieren waar de brouwer nog luistert naar het bier.

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur