Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Honderd jaar van Lennepweg 1896 - 1996

- Artikel -

Mw. M.A. Hofdijk-Enklaar
14 september 1996
Url: http://www.wittebrugpark.nl/wittebrugpark/straten/van-lennepweg/honderd-jaar/VanLennepweg.pdf

Bij een eeuwfeest hoort een kleine historische terugblik. Aan de hand van een aantal afbeeldingen en korte verhalen voeren wij u door de geschiedenis van de wijk "De Wittebrug"'

...
De akte van uitgifte van de brouwerij, die aanvankelijk Pruisische Adelaar heette, dateert uit 1835. Deze brouwerij stond op de plek waar later Hotel De Wittebrug zou komen. Aan de zuidkant staat de molen De Vier Winden. Eigenaar van de brouwerij was de heer van Dijk. Daar de brouwerij een geliefd eindpunt van de wandelaars uit de stad was, en zij graag gelaafd wilden worden, besloot de heer van Dijk een koffiehuis op zijn erf neer te zetten. In 1885 kwam dit er: zeven kamers met een koffiekamer en een biljartzaal. Het was er altijd vol zodat er al spoedig om vergroting gevraagd werd. Van Dijk kreeg hulp van zijn twee nichtjes Lempers. In 1888 werd de brouwerij afgebroken en ging men zich geheel toeleggen op het hotel-bedrijf.
...

Genoemd

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur