Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Jubileumbier 't Boerenverdriet' ziet levenslicht

- Persbericht -

2007
Edam-Volendam 650
Url: http://www.edam-volendam650.nl/Persberichten/Bier.php

Buurtvereniging de Losgeslagen Scheepskameel heeft, in samenwerking met brouwerij 't Vølen voor de viering van 650 jaar stadsrechten van Edam, eenmalig en op ambachtelijke wijze het bier t Boerenverdriet gebrouwen. Meesterbrouwer Martin Veerman zal samen met Dhr. Willem van Beek het bier ter doop brengen op het Boerenverdriet. Deze gebeurtenis vindt plaats op zaterdag 10 maart om 15:00 uur.

Feestelijke introductie
Het smartlappenkoor "De losgeslagen scheepskameel" zal tijdens deze feestelijke introductie o.a. het hiervoor speciaal gecomponeerde lied t Boerenverdriet zingen. Aansluitend zal bij hotel Fortuna de buurt en andere genodigden het bier kunnen proeven.

Speciaal bier
Sinds 2003 heeft de buurt Bult, Gevangenpoortsteeg, Doelland, Schepenmakersdijk en Zuidervesting een buurtvereniging met de illustere naam De Losgeslagen Scheepskameel. Tijdens de buurtbarbecue in 2006 is het idee ontstaan om met een speciaal bier te komen tijdens het feestjaar. Gekozen is om met Brouwerij 't Vølen samen te werken omdat deze behoort tot de top van ambachtelijke bierbrouwers in Nederland. Zo heeft deze brouwerij in 2006 de eerste prijs gewonnen voor het beste bokbier van Nederland.

Unieke smaak
Het blonde bier van hoge gisting met een alcohol percentage van 6 % is heeft zijn unieke smaak te danken aan ondermeer de toevoeging van Kalmoes. De zwaardvormige groengele bladeren van dit kruid, lang, smal en rechtopstaand groeien volop op het Boerenverdriet en langs de havenkaden in Edam. De wortelstok staat bekend om zijn sterke zoete geur, veroorzaakt door een sterk doordringende etherische olie. Er is een bijzonder etiket ontworpen voor de fles. Het ontwerp is van de hand van buurtbewoner Dirk Buwalda. Het is dus meer dan een buurtbier geworden, het is ons 650 jaar stadsbier! Het boerenverdriet is verkrijgbaar vanaf 11 maart bij de volgende verkooppunten.
Delicatessenzaak Topper in Edam
Groentespeciaalzaak Visser in Edam.
Cadeaushop De Kast in Edam
Alle verder cafés en restaurants in Edam.
Slijterij Pelk in Volendam
Bar/café de molen 

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur