Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Persbericht - Grolsch Horeca Academie bestaat 20 jaar

- Persbericht -

21 november 2013
Koninklijke Grolsch NV
Url: https://www.perssupport.nl/persbericht/79529/grolsch-horeca-academie-bestaat-20-jaar

Ondernemersopleiding Grolsch nog steeds uniek

[Foto]

Al 20 jaar vervult de Grolsch Horeca Academie een bijzondere rol, waarin gedreven jonge mensen klaargestoomd worden voor het ondernemerschap in de drankverstrekkende sector. Een succesformule, nog steeds, zo zeggen oud-studenten, Grolsch-medewerkers en adviesbureau Lenting en Partners die de opleiding verzorgt. Een gedegen voorbereiding zorgt voor minder faillissementen, professioneler ondernemen en hogere omzetten, zelfs in tijden van crisis. Dit lustrum werd onlangs gevierd met oud-studenten van de opleiding.

Out of the box
Deze jubileumdag stond in het teken van kennis delen, een belangrijke succesfactor van de opleiding. Ton Lenting, initiatiefnemer en docent, schetste een mooi beeld van horeca door de jaren heen. Hij wist de ondernemers te inspireren met zijn visie op de toekomst. "De samenleving verandert fundamenteel. Daar moet je op inspelen, anders mis je de boot. En ik zie keer op keer bedrijven en oud-studenten die dat doen. Bedrijven die jaarlijks plussen in omzet, ieder jaar opnieuw, ook nu. Het kan, zolang je maar vernieuwd. Out-of-the-box denken, dat is één van de zaken die je leert tijdens de Grolsch Horeca Academie." Nieuwe bieren van Grolsch en ontwikkelingen binnen de biermarkt vormden de basis voor interessante lezingen en workshops. En uiteraard was er voldoende gelegenheid om bij te praten, herinneringen op te halen en toekomstplannen te delen.

"Zoveel ondernemers bij elkaar, dat is uniek," vertelt Rob Walrave, binnen Grolsch het aanspreekpunt voor de Grolsch Horeca Academie. "Mensen leren zoveel van elkaar. Dat blijkt tijdens de opleiding, maar ook daarna. Ik heb al veel oud-studenten gesproken die met nieuwe ideeën en nieuwe energie naar huis gaan. De opleiding en onderlinge contacten inspireren. Als brouwerij zijn we daar enorm trots op."

Grolsch Horeca Academie
De Grolsch Horeca Academie is in 1993 ontstaan vanuit het besef dat Grolsch als brouwerij mede de taak heeft een bijdrage te leveren aan verdere professionalisering van de horecabedrijfstak. De Horeca Academie streeft naar een optimale bedrijfsvoering, gekoppeld aan uitstekend gastheerschap. Als enige brouwer financiert Grolsch de eigen horecaopleiding en beschouwt dit als een investering. Een investering die zich vertaalt in vakmanschap en kwaliteit. Per leergang kunnen 25 studenten deelnemen. De opleiding is niet alleen voor ondernemers die een nieuw bedrijf opstarten, maar is ook waardevol voor jonge ondernemers die het bedrijf van hun ouders overnemen, bestaande ondernemers en bedrijfsleiders van grote horecabedrijven.

Samenwerking
Grolsch is voor de Grolsch Horeca Academie een samenwerking aangegaan met Lenting en Partners. Lenting en Partners weet wat er speelt in een horecabedrijf en spreekt de taal van de ondernemer. Lenting en Partners verzorgt trainingen op maat en geeft praktijkgericht advies. Daarnaast coacht en begeleidt zij tientallen horecaondernemers.

Koninklijke Grolsch N.V.
Helen ter Huurne
Afdeling Corporate Affairs
Tel: 053 - 48 33 407
corporatecommunications@grolsch.nl
www.grolsch.nl
www.koninklijkegrolsch.nl
www.werkenbijgrolsch.nl

Lenting & Partners
Mieke Lenting
Tel: 024-3603060
www.lentingenpartners.nl

Over Grolsch
Koninklijke Grolsch N.V. is een onderneming met een historie die teruggaat tot het jaar 1615. Grolsch behoort daarmee tot één van de oudste en meest succesvolle brouwerijen van Nederland. Grolsch is actief op zowel de Nederlandse- als een groot aantal internationale drankenmarkten. Wereldwijd kent Grolsch een premium positionering, waarbij de unieke Grolsch waarden als onderscheidende smaak, topkwaliteit, traditie, aspiratie, authenticiteit en samen genieten centraal staan. Sinds 12 februari 2008 is Grolsch een dochteronderneming van SABMiller plc.

Over Lenting & Partners
Lenting en Partners adviseert, traint en coacht ondernemers en medewerkers in de horeca. De nadruk ligt hierbij op het midden- en klein bedrijf, horecabedrijven waar de ondernemer sterk betrokken is bij de gang van zaken op de werkvloer. Lenting en Partners spreekt de taal van de ondernemer en kent de succesfactoren en valkuilen van ondernemen in de horeca. Doordat we jaarlijks ontelbaar veel horecabedrijven bezoeken en honderden ondernemers spreken, we weten wat er leeft in de branche.

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur