Facebook Twitter

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Westfriese Bierbrouwers Festival bij proeflokaal CharlieS

- Biernieuws -

7 mei 2016
HoornRadio / Hoorngids
Url: https://www.hoornradio.nl/nw-7951-7-3621875/nieuws/westfriese_bierbrouwers_festival_bij_proeflokaal_charlies.html

[Afbeelding: poster]

In PROEFLOKAAL CHARLIES worden de smaakpapillen op zaterdag 21 en zondag 22 mei zeker weer extra geprikkeld.
Op donderdag 19 mei begint de landelijke “Week van het Nederlandse Bier” en ook CharlieS doet hieraan mee. In het weekend van 21 en 22 mei zullen 7 regionale/Westfriese speciaalbierbrouwers hun eigen gebrouwen pareltjes laten proeven.

Maar liefst 11 van onze tappunten zijn dat weekend gereserveerd voor de brouwerijen: de Keuvel uit Blokker, Brouwpact uit Wognum, Bierbroeders uit Zwaag, de Compagnie uit Enkhuizen, Hoornse Hop uit Hoorn, S.N.A.B. uit Purmerend en Dampegheest uit Limmen.

De brouwers zijn zelf ook enkele uren tijdens dat weekend aanwezig om tekst en uitleg te geven over hun bier(en). Bovendien zijn de hobbybrouwers van Old Berckhout uit Berkhout op de zondagmiddag present voor een brouwdemonstratie.

In een speciaal CharlieS proefglas zijn o.a. te proeven S.N.A.B. Okshoofd, Brouwpact Red Rooster, de Keuvel Weizen, Dampegheest Merakels, Bierbroeders Barley Wine.

Voor de speciaalbierliefhebber en echte proever is dat weekend bij CharlieS een walhalla en een must om langs te zijn geweest Uiteraard tijdens zijn er deze dagen ook een aantral flesbieren voorradig van de bovenstaande brouwerijen.

Er zijn muntjes te verkrijgen à euro 2,50 om de bieren te kunnen proeven. Voor euro 15,-- krijg je het unieke CharlieS proefglas (collectors-item) en 5 munten en kan de proefrondgang beginnen.

Wilt u kennismaken, proeven en genieten van bovenstaande brouwerijen en hun bieren dan is er op zaterdag 21 en zondag 22 mei aanstaande volop de mogelijkheid daartoe bij Proeflokaal CharlieS aan de Dubbele Buurt 4 in Hoorn.

-- Adverteerders --

© 2017-2021 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur