Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Proeflokaal Brewers

- Crowdfunding -

2019
Bekijk inhoud

[Foto1]

Wij zijn Zeister Brouwerij Thorhem en Brouwerij Brasser. Wij hebben een fantastische Brouwerij. Wij willen onze bieren door middel van een proeflokaal naar ons publiek brengen. In dit proeflokaal kan je je eigen bier tappen. Samen met lekker eten met diverse proeverijen en evenementen in een relaxte sfeer. Goede koffie en huisgemaakte frisdranken.

[Video: Wij starten een proeflokaal in Zeist, met een tapwand met 16 bieren! Help jij mee?]


PROEFLOKAAL BREWERS Crowdfunding, 15 oktober 2019, Proeflokaal Brewers
Proeflokaal Brewers is een nieuwe zaak die zich zal gaan vestigen in hartje Zeist!

Met dit grandioze idee startten wij enkele maanden geleden ons nieuwe project. Het idee ontstond door onze aanwezigheid op diverse Craftbeer festivals, waar wij d.m.v. een Tapkar niet achter een bar stonden maar voor de tapkranen, midden tussen onze bezoekers. Dit gaf grandioze sparringsmomenten tussen de bezoekers en ons als Brouwers. Dit concept willen we graag inzetten in ons proeflokaal.

[Foto2]

Bar eruit Tapwand erin
Een tapwand met 16 tapkranen. Via iedere tap kan men een ambachtelijk gebrouwen biertje tappen van een onafhankelijke regionale bierbrouwer. Van een blond bier tot een stevige stout. Dit concept is nieuw in Zeist en de regio.
Lekker eten, je eigen biertje tappen, waar Zeister wijn wordt geschonken, goede creatieve koffie en huisgemaakte frisdranken. Regionaal geproduceerd eten en drinken. Er zijn reeds goede afspraken gemaakt met regionale leveranciers hierin mee te doen, zoals de wijngaard in Zeist. Een locatie is reeds gevonden en de Bar is er al uit. Nu de Tapwand er nog in.

Een "ik hou van Zeist" beleving.
Het Proeflokaal draagt bij aan het creëren van een sterkere "ik hou van Zeist" beleving. Wij gebruiken veel streekproducten, want we zijn trots op Zeist en wat het te bieden heeft. Daarom geloven wij in de samenwerking met lokale ondernemers.
Al een paar jaar zijn wij initiatiefnemers binnen Stichting "Rondje Zeist" en organiseren wij met andere diverse evenementen binnen Zeist, zoals het streekbierfestival.

Wij zijn
Peter, Marleen en Cas van Zeister Brouwerij Thorhem en Brouwerij Brasser. Wij hebben een fantastische brouwerij en nu willen we onze bieren via een proeflokaal in Zeist naar ons publiek brengen. Een proeflokaal waar je je eigen bier kan tappen, lekker kan eten met diverse proeverijen, goede koffie, huisgemaakte frisdranken en evenementen kan bezoeken in een relaxte sfeer. Help jij mee?

Peter is een volslagen bierbrouwer. Al jaren brouwde hij zijn bieren en voor andere in brouwerijen in België, waar hij de ambacht zich volledig eigen heeft gemaakt. In 2016 heeft hij voetgezet in zijn woonomgeving om hier een prachtige Brouwerij neer te zetten. Cas is een horecaman pur sang. Heeft een traditionele horeca-opleiding genoten en kent alle facetten van het vak. Hij is gewend restaurants concepten te openen en te starten voor een grote landelijke Cateraar. Cas is de drijvende kracht achter het proeflokaal.
Marleen is een dame met een enorme werklust, dat voor menigeen verslavend werkt. Sociaal bewogen, cultureel geïnteresseerd. Bij Marleen is duurzaamheid onlosmakend aanwezig. Zij heeft in samenwerking met een plaatselijke bakker ons Bierbostelbrood ontwikkeld. Brood, dat wordt gemaakt met het restproduct na de bierbereiding.

Na het neerzetten van onze Brouwerij in Zeist, willen we nu de concurrentie een slag voor zijn door het openen van een Proeflokaal, Als mensen komen eten en ons plaatselijk gebrouwen bier komen drinken hebben we ook nagenoeg geen distributieprobleem. Samen met de bieren van onze huurbrouwers en enkele bevriende brouwers kunnen we een prachtig pallet aan bieren serveren d.m.v. Food Pairing, proeverijen en diverse evenementen.
Nadrukkelijk onderscheiden is belangrijk. Naast kwaliteit als randvoorwaarde hebben wij als kleine brouwerij een aansprekende verhaal. De geschiedenis en kernwaarden vormen de rode draad. Brouwerij Brasser, dat brouwen van bier al 400 jaar in de genen heeft en dus terug kan blikken op een eeuwen oude familietraditie en Brouwerij Thorhem, dat de oorsprong vind bij de Vikingsgoden.
Hiermee willen het vertrouwen van onze klanten en gasten bereiken en het bezoek aan het Proeflokaal stimuleren. Wij willen laten zien en ervaren dat Brouwerij Thorhem en Brouwerij Brasser meer is dan alleen een zoveelste biermerk.

Wij brouwen ambachtelijk en duurzaam onze bieren. Hierbij streven wij naar de hoogste kwaliteit. Door middel van het proeflokaal willen wij het ambacht combineren met het sociale en maatschappelijke aspect. Ons bier is er voor alle biergenieters.

Binnen onze brouwerij en proeflokaal hanteren wij daarom 3 belangrijke kernwaarden.

Kernwaarde 1:
Hoogste kwaliteit
Iedere dag proberen wij onze bieren op een nog hogere level te krijgen. Altijd op zoek naar beter. Niet in hoeveelheid, maar in kwaliteit. In het Proeflokaal zetten wij bieren en service neer, die zeker gewaardeerd worden door kenners, biergenieters.

Kernwaarde 2:
Wij ondernemen op duurzame en sociaal verantwoordelijke wijze
Een eerlijke en respectvolle omgang met elkaar is vanzelfsprekend voor ons. Het rendement van de bedrijfsvoering vertaalt zich niet alleen in een gezond financieel resultaat. Maatschappelijke winst, persoonlijke ontwikkeling en een zo laag mogelijke belasting op het milieu.

Kernwaarde 3:
Vrij en onafhankelijk
Brouwerij Brasser en Brouwerij Thorhem brouwen hun bieren in Zeist. Wij houden de onafhankelijkheid van Zeist hoog in het vaandel. Wij zijn daarmee vrij om te doen wat wij belangrijk vinden. Wij gaan hierbij voor een mensgerichte bedrijfscultuur waar het voor een ieder prettig is om te werken.

Product
Wij brouwen het bier regionaal in Zeist. Met een eigen Proeflokaal in Zeist (op de Slotlaan 314) onderscheiden we ons nadrukkelijker van brouwerijhuurders en hebben we een fysieke plek waar we ons product verder neer kunnen zetten.

Duurzaam en Regionaal
De ingrediënten en andere benodigdheden voor het brouwproces zijn biologisch. Elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen. De producten die wij in het Proeflokaal serveren zijn zoveel mogelijk duurzaam en afkomstig (van leveranciers) uit Zeist en omgeving. Van het restproduct van het bierbrouwproces maken wij samen met een Zeister bakker Bierbostelbrood, dat ook in het proeflokaal zal worden neergezet. Naast dat dit brood smaakvol en duurzaam is, is het ook eiwitrijk, calorie-arm, vrij van toevoegingen en zeer gezond.

Uitstraling
De look & feel van Proeflokaal Brewers moet kwaliteit uitstralen, eigentijds én onderscheidend zijn. Ons ontwerp gaat terug naar de essentie: het gaat er om dat Proeflokaal Brewers de biergenieter aanspreekt. Door alle overbodigheden weg te laten, willen we duidelijk maken dat het vooral gaat om de inhoud: puur en kwaliteit.
Bij Proeflokaal Brewers giet je niet zomaar een biertje klakkeloos achterover, daar kies je bewust voor en daar geniet je van.
Uit de keuken komen eenvoudige gerechten die goed te combineren zijn met de verschillende bieren. Hierbij spelen we in op de trend van beer & food pairing. Bij al onze producten vertellen we het verhaal erachter: waar komt het vandaan en hoe is het gemaakt.

Prijs en Doelgroep
Het in eigen productie hebben van ons bier betekent allereerst een lage kostprijs. Daardoor kunnen we concurrerend zijn. De gangbare inkoopkosten van alcoholische dranken ligt voor een gemiddelde horecaonderneming op ongeveer 30% van de omzet op alcoholische dranken. Omdat wij ons eigen bieren in het proeflokaal verkopen kunnen wij dit met 10% reduceren. Aangezien de overige producten op de kaart vooral lokaal en biologische zijn zullen deze prijzen ook iets boven de gemiddelde horecaprijzen liggen. Wij bieden de bezoeker een bijzondere beleving aan in ons proeflokaal.

Financiering:
Om dit te realiseren hebben we financiële ondersteuning nodig.
Maximaal volstaat € 20.000,-- We gaan dit besteden aan een uitzonderlijke goed uitgeruste Tapwand. Een praktische keuken en goede apparatuur voor kwalitatieve koffie, thee en frisdrank om de beleving van ons Proeflokaal compleet te maken. Daarom deze Crowdfunding. We bieden de investeerders naast 5% rente ook nog een fantastische reeks interessante leuke beloningen aan.

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Instagram

€ 20.000
200% behaald
Minimaal: € 10.000
tot maximaal: € 20.000
Leningcampagne
41 investeerders
Gemiddelde investering: €487
5% jaarrendement
Deze campagne is succesvol afgerond

Beloningen
Welkom in je eigen Proeflokaal
€ 2.500 of meer

Tap met je naam
€1.500 of meer

Lekker eten
€1.000 of meer

Proeverij
€500 of meer

Biertje voor thuis
€250 of meer
€100 of meer
€50 of meer

Genoemd

Proeflokaal Brewers


 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur