Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Brouwerij Waallicht - Cafe Ons Thuis

- Crowdfunding -

september 2020
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto]

Craft bier uit Nijmegen, explosieve en zware bieren waar de brouwers trots op zijn. Nu is het tijd om door te groeien met behulp van café Ons Thuis.

[Video]

Het verhaal van Waallicht
Waallicht is drie jaar geleden gestart als een hobby van drie vrienden: Joost, Ruud en Derick. Wat begon als hobby is in drie jaar tijd uitgegroeid tot een serieuze brouwerij met echte topbieren. De Estus +1, een smoked amber ale, heeft op het Nijmeegs Bierfestival de zilveren prijs gewonnen in de categorie "zwaar bier". De bieren zijn te vinden in alle grote bierwinkels in de omgeving, bij alle slijterijen in Nijmegen en bij een handvol speciaalbiercafé's.

Na een mooie start als hobbybrouwerij is het tijd om uit te breiden, zowel in professionaliteit als in capaciteit. De bieren van Waallicht zijn voor nu alleen in Nijmegen en omstreken verkrijgbaar, maar dat gaan we uitbreiden naar heel Nederland. De contacten voor de distributie zijn al gelegd en verkoopkanalen zijn aangeschreven om deze heerlijke bieren te verkopen. Met de toenemende verkoop zal er ook geïnvesteerd worden in de productiecapaciteit.

Natuurlijk moet Waallicht niet stoppen met wat ze doen, namelijk het creëren van toffe speciaalbieren. In de toekomst zullen we het assortiment uitbreiden met verrassende smaken.

Waallicht groeit!
De brouwers van Waallicht zullen betrokken blijven bij het maken van deze bieren, maar om het op grotere schaal aan te pakken, gaan we samenwerken. De kennis en expertise die nodig zijn om de hobbybrouwerij tot een commerciële brouwerij te maken, zal ik verschaffen. Mijn naam is Simon van Pluuren, ik ben 35 jaar en woon in Nijmegen. Hier ben ik de eigenaar van een speciaalbier- en whiskycafé genaamd Ons Thuis. Het doel van mijn café is om elke gast de perfecte ervaring te bieden en telkens weer te verrassen met nieuwe smaaksensaties. In mijn zoektocht naar spannende speciaalbieren heb ik kennis gemaakt met brouwerij Waallicht. Zij brouwen verrassende bieren vol van smaak, iets wat naadloos aansluit op mijn visie van een goede brouwerij. Wij gaan van Waallicht een succes maken, maar daarvoor hebben we ook jullie hulp nodig.

Waar investeren jullie in?
Met jullie investering wordt de brouwerij overgenomen; de productiemiddelen, de recepten en de goodwill. Een deel hiervan wordt gefinancierd uit eigen vermogen en vermogen van het café. De rest willen we via deze crowdfundingcampagne financieren.

Naast de overname van de brouwerij wordt er ook meteen geïnvesteerd in het verdubbelen van de productiecapaciteit. Hierdoor zal de kostprijs per biertje ook meteen dalen. Dit willen we realiseren door de aanschaf van een tweede brouwketel, vier vergistingstanks van tweehonderd liter en twee vergistingstanks van vijfhonderd liter. Dit zorgt voor meer capaciteit voor het brouwen van private label bieren. Tevens voorkomen we zo de noodzaak tot gastbrouwen bij andere brouwerijen. Zo blijft Waallicht een echt Nijmeegs bier.

Wij hebben voor crowdfunding gekozen om zoveel mogelijk mensen betrokken te maken bij deze gave brouwerij. Naast een mooi platform voor financiering is het meteen een prachtige kans om de naamsbekendheid te vergroten en om nieuwe contacten op te doen. Samen met de investeerders kunnen we van Waallicht een grandioos succes maken.

Samen met jullie als investeerders gaan we van Waallicht een groot succes maken. Jullie expertise als bierliefhebbers is van grote waarde voor de brouwerij. Daarom willen we jullie ook graag betrekken bij onze plannen en bij de ontwikkeling van nieuwe bieren. Als beloning voor de samenwerking liggen er natuurlijk prachtige bieren klaar om te proeven. Wacht dus niet en help ons mee met het veroveren van het Nederlandse bierlandschap!

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Instagram

€35.000
175% behaald
Minimaal: € 20.000
tot maximaal: € 35.000
Leningcampagne
61 investeerders
Gemiddelde investering: € 573
3% jaarrendement
Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 36 maanden

Beloningen
Bierheld € 1.000 of meer
Waallicht VIP € 500 of meer
Bierproeverij Waallicht € 100 of meer
Nachtbraker met rozijnen special € 25 of meer

Genoemd

Brouwerij Waallicht


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur