Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Koken met bier

- Boek -

Dominique Jaspers-Vroom
1976
Luitingh Promotions BV, Laren N.H.
ISBN: 9024503671
Taal: Nederlands
Focus: koken
Pagina's: 96

Een 'staartje' wijn wordt meestal bewaard. In sommige keukens zelfs gekoesterd, voor het gebruik in sausen, marinades e.d., of voor het bijvullen van een wijnazijnvat. Maar wat doen we met een restantje bier? Zo'n halve pils die blijft staan, omdat de ogen groter dan de maag waren?
Het koken met bier moeten de meesten van ons nog leren, en leren waarderen. Het werd dan ook de hoogste tijd voor de uitgave van dit boekje, waarmee het bier zijn ongetwijfeld standvastige intrede in menige keuken zal doen.
Bier heeft, naast zijn taak als koele dorstlesser, meerdere voortreffelijke eigenschappen. Behalve dat het smaakverhogend werkt, maakt het (bijvoorbeeld) vlees veel zachter - het oog wil ook wat - mooier bruin van kleur. Een beslag wordt lekkerder, maar vooral ook luchtiger door het gebruik van bier, evenals trouwens een doodgewone aardappelpuree! Een brood gebakken met bier rijst mooier, gelijkmatiger, en ga zo maar door. Belangrijk om te weten is in welke gerechten bier zijn diensten kan bewijzen, en in welke mate. Dominique Jaspers-Vroom schreef een keur van tongstrelende bier-recepten, waarmee u natuurlijk naar hartelust kunt experimenteren!

Een uitgave van Luitingh Promotions B.V. in samenwerking met de Brouwerijen Artois in Nederland:
De Nederlandse Brouwerijen Artois N.V. te Dommelen- Valkenswaard,
De N.V. Hengelosche Bierbrouwerij te Hengelo

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur