Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

’Ik dacht dat aardappels uit een boom komen!’

- Biernieuws -

Nina Menke
27 augustus 2017
De Gooi- en Eemlander Regio Gooi en Eemland
Bekijk inhoud

... Een nieuw biertje werd geboren: Larens Saison.

De Gooische Brouwerij tapt vandaag voor het eerst Larens Saison, gebrouwen met Sint Jans rogge. Jan van den Brink van Stichting Oude Landbouwgewassen is trots op het Larense roggenat. De Sint Jans rogge is een vergeten gewas. ,,Het is moeilijker te telen. Eerder rijp dan tarwe ook. Daarom zaaiden boeren het niet meer.”

Rogge

De stichting vindt het belangrijk boerentradities in leven te houden. ,,Daarom vonden wij het mooi rogge weer te zaaien.” Vroeger brouwden boeren al roggebier voor seizoenarbeiders.

Van den Brink vindt het een lekker biertje. ,,Eerder in het proces niet. Ik dacht toen als dit het wordt, hoef ik het niet. Het bier was vlokkerig.” Na een goede rijping bottelden de Gooische Bierbrouwerij deze week de nieuwe pilsjes. ,,Dit moet je niet met carnaval drinken. Het is vrij stevig.” Guido de Wit van de Gooische bierbrouwerij noemt het biertje toegankelijk. ,,We willen dat het voor dames en heren lekker is. Niet te extreem. Hier zit 6,8 procent alcohol in. Aardig wat, maar je kunt nog wel een wandeling over de hei maken.”

...

Genoemd

Gooische Bierbrouwerij Larens Saison


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur