Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Brouwerij Mannenpap

- Crowdfunding -

juli 2018
CrowdAboutNow
Lees het artikel

B(r)ouw mee aan onze brouwerij en proeflokaal! Help mee een prachtige creatieve hotspot en sociale onderneming te creëren in Nijmegen-west! Help ons heel Nederland te veroveren met onze bieren!

[Video1]

WIE ZIJN WIJ?
Wij zijn Sjoerd en Jelmer. Vrienden, craft- bier liefhebbers, sociaal ondernemers en bovenal; “brouwerij Mannenpap”
Samen zijn wij anderhalf jaar geleden Brouwerij Mannenpap begonnen. Als hobbybrouwers hebben wij flink geëxperimenteerd. We werden helemaal wild van de amerikaanse stijl craftbieren. Wij konden er geen genoeg van krijgen! Dikke ipa's, volle imperial stouts en altijd in balans, dat is wat we maken!

WAAR STAAN WE NU?
Afgelopen jaar hebben wij een vogelvlucht gemaakt. We werden snel opgepakt door de Horeca in Nijmegen en op dit moment zijn onze bieren voornamelijk in Limburg, Brabant, en Gelderland te krijgen. We hebben door het hele land op verschillende mooie festivals gestaan en hebben inmiddels een behoorlijke naamsbekendheid opgebouwd. We hebben met twee van onze bieren prijzen gewonnen en scoren hoog in recensies onder de craftbeer kenners. Per maand vliegt er inmiddels 2000 liter bier de deur uit.

We hebben sinds kort een prachtig pand met veel mogelijkheden in Nijmegen-west, een upcoming wijk in Nijmegen. Hier zit onze opslag en ontwikkelen wij de recepten op onze kleine installatie. Een heel groot pand, met veel te kleine ketels ;) Wij zijn uit onze voegen gespat, en wij willen meer!

MAAK KENNIS MET ONZE BIEREN:

[Video2] 

WAT WILLEN WE?
Wij willen een eigen micro brouwerij. Op dit moment maken wij gebruik van de overcapaciteit van andere brouwerijen. Dit maakt ons afhankelijk en kost te veel geld. Hier kunnen we met jullie hulp verandering in brengen.

In ons huidige bedrijfspand hebben wij genoeg ruimte om een 500 Liter installatie neer te zetten. Met eigen ketels kunnen wij flexibeler inspelen op de markt. Snelle kleine exclusieve oplages lanceren en merken we dat een bier hard loopt, kunnen we gemakkelijker opschalen. Door het brouwen in eigen ketels kunnen wij per jaar 48000 liter bier maken. Hierdoor kunnen we onze bieren voor een aantrekkelijke prijs aanbieden en blijft er meer over om te investeren in onze toekomst. Een welkome inkomstenbron dus.

PROEFLOKAAL
Bij de brouwerij hoort een proeflokaal. Daar nemen we het publiek mee in onze visie en passie voor craftbeer. Een reis door een wereld van nieuwe smaken en stijlen. Door middel van rondleidingen en proeverijen creëren wij saamhorigheid en bieden wij ultieme beleving.

Wij delen ons pand met theatergroep “de verspiegeling”. Door krachten te bundelen kunnen we samen een proeflokaal/foyer realiseren. Dit scheelt in de kosten en zo profiteren we beiden van elkaars publiek.
Het proeflokaal gaan we een industriële uitstraling geven. Gelukkig zijn wij handig en zitten wij vol toffe ideeën. Het idee is gebruikte materialen opnieuw te gebruiken en meubels zelf bouwen. Dit is beter voor het milieu en natuurlijk ook voor de portemonnee.

[Video3]

SOCIALE ONDERNEMING
Wij merken dat er veel talent verloren gaat doordat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op inspiratieloze werkplekken aan het werk zijn. Dit moet echt anders.

Met onze achtergrond als pedagogisch hulpverleners zien wij onze onderneming als maatschappelijke schakel voor ambitieuze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Wij bieden deze mensen graag een uitdagende werkplek. Hiermee kunnen ze daadwerkelijk een belangrijke rol spelen binnen Mannenpap. Ben je gemotiveerd en kom jij niet aan de bak bij een regulier bedrijf? Dan ben je bij ons van harte welkom!

WAAROM CROWDFUNDING?
Wij kiezen juist voor crowdfunding omdat wij mensen willen betrekken bij onze onderneming. Met elkaar kunnen wij deze onderneming laten groeien. Zowel particulieren als bedrijven zijn voor ons een belangrijk netwerk. Wij geloven dat het opbouwen van een netwerk kan leiden tot nieuwe initiatieven en mogelijkheden voor de toekomst.

WAAR INVESTEER JE IN?
In ons prachtige pand in de upcoming wijk Nijmegen-west, zijn ontzettend veel mogelijkheden om een nieuwe creatieve hotspot te creëren. Door samen te werken met het theater en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen we er een toffe plek van maken.

Wij willen minimaal 50.000 euro ophalen, maar het liefst 70.000 euro. Met 100.000 euro kunnen we natuurlijk al onze dromen verwezenlijken! We kunnen met deze bedragen het volgende doen:

Bij 50.000
- De brouwinstallatie van 500 liter
- 3 Vergistingstanks
- Koelgroep
- Brouwgereedschap
- Gietvloer in brouwerij
- Inrichting van de brouwerij
- Grondstoffen
- Werkkapitaal

Bij 70.000
- 2 extra Vergistingstanks
- Gietvloer in de opslag
- Inrichting van de opslag
- Extra werkkapitaal

Bij 100.000
- 2 extra Vergistingstanks
- Gietvloer in het proeflokaal
- Inrichting en opstarten van het proeflokaal
- Aanschaf bedrijfsauto

DOE MEE!
Geloof jij net als wij in de groei van Mannenpap? Help dan nu onze brouwerij opzetten en van Mannenpap en volwaardige sociale onderneming te maken.
Wij verdienen onze eigen brouwerij in Nijmegen, omdat wij eigenwijs inspringen op de craftbeermarkt met een sociale inslag. Wij bieden Nijmegen maar ook ver daarbuiten de meest heerlijk bieren die geïnspireerd zijn op de buitenlandse top craftbieren. Geen concessies en no nonsens, wij zijn voor iedereen die ons bier kan waarderen!!!

Lening Voorverkoop
€100.000
200% behaald
Minimaal: €50.000
tot maximaal: €100.000
Leningcampagne
154 investeerders
Gemiddelde investering: €649
24% totaalrendement
4% nominaal jaarrendement
Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 72 maanden

Genoemd

Brouwerij Mannenpap


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur