Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Bier Brouwers Voor Starters

Brouw je eigen Belgisch Bier

- Boek -

Luc Pauwels, met een voorwoord en medewerking van Sven Gatz
september 2012
Standaard Uitgeverij
ISBN: 9789002252310
Taal: Nederlands
Focus: bierbrouwen
Pagina's: 144

Ambachtelijk bier brouwen zit in de lift. Maar vergis je niet, er komt meer bij kijken dan louter wat ingrediënten bij elkaar voegen. Pas wanneer je inzicht krijgt in het hele brouwproces, in de karakteristieke eigenschappen van ingrediënten als graansoort, hop en gist, kun je een bier brouwen dat precies smaakt zoals je het wilt.

Bier brouwen voor starters geeft je een goed inzicht in wat je nodig hebt om bier te brouwen, wat er eigenlijk gebeurt als je aan het brouwen bent en hoe je dit brouwproces kunt beïnvloeden en sturen afhankelijk van de ingrediënten, recepten, temperaturen en technieken. Elke handeling die je als brouwer stelt of niet stelt, heeft immers een invloed op het eindresultaat.

Voor wie iets meer wil weten, geven de auteurs technische achtergrondinformatie in aparte kaderstukjes. In het tweede deel van het boek vind je recepten voor bieren als witbier, blonde en donkere tripel. Vlaams bruin bier, stout en natuurlijk pils.

Met Bierbrouwen voor starters krijg je de basis van het brouwen mee, inclusief brouwschema's voor diverse biersoorten, zodat je met een minimum aan materiaal een lekker biertje kunt brouwen.

Veel brouwplezier en proost!

Luc Pauwels is docent bierbrouwen aan het CVO Elishout COOVI te Anderlecht, waar hij (toekomstige) microbrouwers de stiel van het brouwen zowel praktisch als theoretisch leert.

 


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur