Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Twaalfde bierfestival Het Verbonden Hoofd

- Biernieuws -

2017
Agenda-zaanstreek.nl

Dit artikel was beschikbaar op: https://agenda-zaanstreek.nl/events/twaalfde-bierfestival-verbonden-hoofd/

Datum/Tijd
za 09-09-2017
14:00 - 19:00 uur
Locatie
Batavia 1894
Veerdijk 39
1531 MS Wormer

Biergenootschap Het Verbonden Hoofd houdt zaterdagmiddag 9 september haar jaarlijkse bierfestival. Dat gebeurt in samenwerking met en bij Grand Café De Bataaf in Wormer. “We hebben weer hele mooie brouwers”, zegt medeorganisator Lenie van Gelderen.

De brouwers arriveren vanuit het hele land. “Er komen meer dan tien ervaren, maar ook beginnende brouwers”, zegt Lenie. “Ze hebben weer hele lekkere nieuwe bieren.” Bierliefhebbers kunnen uit speciale proefglaasjes proeven van onder meer blond, stout, triple, porter en ale.

Lenie richtte Het Verbonden Hoofd twaalf jaar geleden samen met Piet en Nic Grandiek op. De naam van het genootschap verwijst naar het wapen van Wormer. “Elke maand proeven we biertjes bij verschillende kroegen in de Zaanstreek. Dat doen we nu nog steeds. Al snel vonden we het leuk om een bierfestival te organiseren. Het is elke keer weer een gezellig evenement.”

Het bierfestival duurt van 14.00 tot 19.00 uur en de entree is gratis. Goede kans dat bierliefhebbers tijdens het bier proeven naar waterpolo kunnen kijken. Vóór De Bataaf, in de Zaan, zijn zaterdagmiddag 9 september namelijk oefen- en demonstratiewedstrijden waterpolo te zien. Meer informatie daarover volgt op www.zaanpolo.nl/tag/zaanpolo. Grand Café De Bataaf, de plek waar het bierfestival twaalf jaar geleden begon, bevindt zich op Veerdijk 39, naast de Zaanbrug in Wormer en op een kleine tien minuten lopen van Station Wormerveer.

Bron: Rodi

Genoemd

Bierfestival Het Verbonden Hoofd 2017 Biergenootschap Het Verbonden Hoofd


 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur