Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Persbericht - Eerste Nederlandse bier in innovatieve zwarte glasverpakking van O-I gelanceerd

- Persbericht -

Ilse Derijck, Communications Consultant, Outsource Communications
4 juni 2015
O-I perskamer Nederlands (België)
Bekijk inhoud

Unieke samenwerking tussen O-I, Libbey en Bier Atelier Vijfheerenlanden voor jubileumbier 250 jaar Leerdam

Donderdag 4 juni 2015 — Leerdam – Vandaag wordt het eerste bier in de innovatieve zwarte glasverpakking van O-I op de Nederlandse markt gelanceerd. Het bier ‘Ouwe Hut’ is een Leerdams project ter gelegenheid van Leerdam’s 250-jarig bestaan als glasstad. Owens-Illinois, de grootste glasverpakkingsproducent ter wereld, leverde de unieke zwarte fles. Bier Atelier Vijfheerenlanden brouwde het bier volgens een eeuwenoud recept en Libbey, een van ’s werelds grootste producenten van tafelglas, produceerde het bijbehorende bierglas dat de unieke eigenschappen van dit biertje in de verf zet.

“Het 250-jarig bestaan van de fabriek in Leerdam wilden we vieren met een uniek product en een ware primeur voor de Nederlandse markt. Het zwarte glas toont perfect onze innovatieve capaciteiten op het gebied van merkonderscheidende en duurzame glasverpakkingen. Deze recentste innovatie van O-I biedt bovendien een superieure bescherming tegen licht en UV-stralen”, vertelt Gerard Pille, Sales en Distribution Director Benelux bij O-I.

Bier Atelier Vijfheerenlanden uit Leerdam brouwde het bier volgens een 18-eeuws recept. Het resultaat is een bovengistend, licht troebel, verfrissend bier met de smaak van weleer en zo’n 4,8% alcohol. Het bier werd destijds gedronken door glasmakers en de bevolking van de regio Leerdam omdat zij van drinkwater ziek werden. “We hebben het bier ‘Ouwe Hut’ genoemd,” zegt Goof van Ameijde, brouwmeester van het Bier Atelier. “Het verwijst naar de vroegere bijnaam van de glasfabriek, de GlasHütte ofwel glashut.”

“Bij lekker bier hoort ook een mooi en aangepast glas. Het juiste glas draagt namelijk bij tot de hele smaakbeleving”, vult Antoine Jordans, Vice President en General Manager EMEA bij Libbey, aan. “Ook in tafelglas is innovatie belangrijk. Wij blijven investeren in onze productiecapaciteiten en productaanbod om te beantwoorden aan vragen uit de markt en van de consumenten.” Voor Ouwe Hut kozen we voor een champagneglas, dat het feestelijke karakter van dit jubileum benadrukt, maar bovenal de schuimende aard van dit bier bewaart.

Ouwe Hut is het eerste Nederlandse bier dat wordt verkocht in zwarte flesjes van 33cl. Het jubileumpakket is verkrijgbaar bij enkele lokale slijters en bestaat uit twee flesjes bier, twee bierglazen en bierviltjes. Men kan het jubileumbier ook drinken bij een aantal Leerdamse en regionale restaurants.

Leerdam: glasfabriek van de toekomst

De Leerdamse glasfabriek van O-I, die zich in het hart van de Europese bierindustrie bevindt, produceert jaarlijks meer dan 1,3 miljard bierflessen bestemd voor zowel de de Benelux als voor de internationale markt. Dankzij de investering van 21 miljoen euro in 2013 is de fabriek een van de modernste glasfabrieken in Europa. Met de investering eind 2014 van 1,7 miljoen euro in de productie van zwart glas wordt dat opnieuw onderstreept.

Consumenten ervaren een drankverpakking in zwart glas als onderscheidend, mysterieus en premium. “Het ambiëren van een betere, bewustere levensstijl en een consumptiepatroon dat kwaliteit boven kwantiteit verkiest, zijn de drijvende krachten achter de heersende ‘premiumisation’-trend. Zwart glas biedt een premiumoplossing voor de blijvende vraag naar onderscheidende verpakkingen”, aldus Robert Brouwer, Specialty Business Leader bij O-I Europe.

#####

Over O-I Europe

Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmerken. Het bedrijf genereerde in 2014 $ 6,8 miljard aan netto-omzet. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). Wereldwijd telt O-I ongeveer 21.100 medewerkers in 75 fabrieken in 21 landen. O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Ga voor meer informatie naar o-i.com.

Met de Glass Is Life™ campagne brengt O-I de unieke eigenschappen van glasverpakkingen onder de aandacht op de belangrijkste wereldmarkten. Ontdek de voordelen van glas en sluit u aan bij onze beweging op glassislife.com.

Over Libbey

Libbey Inc. is de grootste producent van tafelglas in het Westelijk Halfrond en één van de grootste spelers op de wereldmarkt. Het bedrijf werd opgericht in 1818, het hoofkantoor is gevestigd in Toledo (Verenigde Staten). Libbey levert producten aan de horeca, retail, industriële en B2B klanten in meer dan 100 landen en is leider in de productie van tafelglas voor de Amerikaanse horeca. De fabrieken van Libbey zijn gebaseerd in Louisiana en Ohio in de Verenigde Staten, in Mexico, China, Portugal en Nederland. De omzet van Libbey Inc. bedroeg $ 852.5 miljoen in 2014. Bij het dochterbedrijf B.V. Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam (Libbey Holland) worden met name voetglazen geproduceerd onder de merknaam Royal Leerdam®. Royal Leerdam is een vaste waarde op zowel de professionele als consumentenmarkt en is één van de wereldleiders in de productie van voetglazen voor consumenten, horeca en industriële klanten. Voor meer informatie: www.libbey.com

Over Het Bier Atelier Vijfheerenlanden

Begin jaren negentig zijn er al brouwactiviteiten in Leerdam door de twee amateurbrouwers Goof en Ton van Ameijde. Later is het Bier Atelier Vijfheerenlanden opgericht met als doel om ambachtelijke streekgebonden bieren te brouwen met natuurlijke grondstoffen. Het bovengistende bier is ongefilterd en er worden geen smaakversterkende en houdbaarheid varianten aan toegevoegd. Het bier zal na de hoofdvergisting minimaal 6 weken gelagerd worden op een temperatuur van 5 graden daarna wordt het bier afgevuld op fles of fust.

Voor meer informatie: www.glassbier.nl.

[Foto1] [Foto2] [Foto3]

glassbier.nl

libbey.com

o-i.com

OVER O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.

Genoemd

Bier Atelier Vijfheerenlanden


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur