Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Kraftbier: Een Blik op de Toekomst!

- Crowdfunding -

5 april 2020
Kraftbier
Bekijk inhoud

[Foto1]

In ons 5 jarige lustrumjaar is het tijd voor de volgende stap. Alle KraftBieren in blik, met een nieuwe uitstraling. En dat gaan we allemaal doen op een zo duurzaam en circulair mogelijke manier. Koop alvast een van onze pakketten en help ons uit te breiden. Omdat er ook in mindere tijden uitgekeken moet worden naar mooie momenten!

[Video: https://vimeo.com/401286128]

KraftBier, Voor Ieder Moment
Of je nu als stoere Brabantse vrouw onze Witte IPA Schòon Mèdje drinkt, als feestganger onze Hoppakee, als connaisseur onze Grôote Kwèèk of als wannabee ridder onze Witte Kasteel, KraftBier is voor ieder moment. Als die eerste zonnestralen na de winter doorkomen en je de hoezen van je terrasstoelen haalt krijg je zin in onze Blotskòps. Als je in de zomer vanuit je werk naar huis fiets en het terras lonkt met een koude Witte Gij’t. Als je met modder aan je laarzen en een natte hond aan de lijn naar binnen waait en een Goej Klèts open trekt of als je na de je shopping spree tijdens de feestdagen neerploft op de bank met en Spikmenneke. Wij zijn er voor jou. In goede tijden, maar ook als het allemaal even anders moet. Zeker in tijden als het even wat minder gaat, is het goed om stil te blijven staan bij die mooie momenten: Mensen bieden hulp, staan voor elkaar op en dat is hartverwarmend. Merk op dat dit bijzonder is en geef het aandacht.

[Foto2]

Een BLIK op de toekomst
Opgericht in 2015 om het brouwersambacht terug te brengen naar Tilburg. Ik denk dat we kunnen zeggen dat die missie geslaagd is. Toen we begonnen waren we een van de eersten in Tilburg die zich waagde aan het brouwen van lokaal bier. Nu struikel je over de brouwinitiatieven en is craftbeer en KraftBier overal ingeburgerd. Niet alleen in Tilburg en Brabant maar in heel Nederland. Voor ons betekent dat, dat we klaar zijn voor de volgende stap. Juist nu is het tijd om plannen te maken zodat er na deze moeilijke periode weer volop genoten kan worden van de mooie dingen in het leven. Voor ons is dat een frisse, nieuwe, vrolijke uitstraling. Op een manier om zo makkelijk en lekker mogelijk te kunnen genieten van onze bieren. Meer bier in blik, meer KraftBier overal!

[Foto3]

Brouwerij KraftBier

KraftBier is een Tilburgse brouwerij. De meeste jaren hebben we geopereerd vanuit onze leuke brouwerij in Bank15. Helaas werd die ruimte te klein en waren we genoodzaakt om onze bieren te gaan brouwen bij een grotere brouwer. Dit betekende kwalitatief beter en meer bier voor iedereen. Onze Schôon Mèdje, Witte Kasteel, Grôote Kwèèk en Hoppakee zijn inmiddels lokaal erfgoed. Wij brouwen bieren voor iedereen, toegankelijk maar bijzonder. Deze koers varen we inmiddels alweer 5 jaar. In een sterk veranderende markt houden we vast aan onze eigen waarden. Zelfverzekerd en trots. En dat alles doen we met onze voeten op de grond en een lach op ons gezicht. Neem het leven met een korreltje mout en een goeie dosis humor. Relativeren maakt het leven makkelijker en lachen het leven leuker. Wie wij zijn? Wij zijn KraftBier. Opgericht door Rob in 2015 vanuit een passie voor ambacht en ondernemen. Als onervaren brouwer en nieuw in de wereld der ondernemers waren de eerste jaren een harde maar leuke leerschool. Een speeltuin waarin het ontwikkelen van bieren en het ontdekken van de markt centraal stond. Langzaam kreeg het KraftBier verhaal vorm. En nu, na 5 jaar, kunnen we eindelijk zeggen dat het plaatje helemaal klopt. De bieren zijn goed doorontwikkeld, de nieuwe huisstijl brengt ons merk nog beter over, onze merkwaarden staan als een huis. Het is eindelijk helemaal hoe we het allemaal voor ogen hadden. En dat doet Rob gelukkig niet meer helemaal alleen. Sietske bleef hangen na haar stage in 2017 en is inmiddels niet meer weg te denken uit het DNA van Kraft. En onze laatste nieuwe aanwinst Joris, ook zo'n topper! Door de jaren zijn we altijd redelijk regionaal gebleven en toch ook gegroeid. Met een bierproductie die ieder jaar flink steeg. Met de stappen die we nu willen gaan zetten willen we die stijgende lijn doorzetten.

[Foto4]

KraftBier in Blik
Sinds onze oprichting in 2015 hebben we lekker aan de weg getimmerd en zijn we organisch mee gegroeid met de markt. Onze flessen en fusten weten hun weg goed te vinden naar de diverse kroegen, restaurants en retail in Tilburg, Brabant en de rest van Nederland. We hebben onze bieren over de jaren goed gefinetuned en ze worden goed gewaardeerd. Niet alleen de consument, ook door de kenners. Zo won onze herfstbock in 2019 nog een prijs als een van de lekkerste speciaalbocken van Nederland. Hoogste tijd voor KraftBier 2.0. In 2020 bestaan we 5 jaar en willen we onze bieren nog beter beschikbaar maken voor de hele wereld. En om een beetje met onze tijd mee te gaan doen we dat in blik. Beter voor je bier, beter voor het milieu, beter mee te nemen, beter voor iedereen.

[Foto5]

Groei
Om bestendig te zijn voor de toekomst willen wij heel graag groeien zodat onze bieren nog beter beschikbaar worden in Tilburg, Brabant, de rest van Nederland en zelfs internationaal. We merken dat de vraag naar blik toeneemt en wij hebben hier graag een stimulerende rol in. Om deze groei te faciliteren willen we niet alleen overstappen op blik, nieuwe (cadeau)verpakkingen ontwikkelen, export opzetten maar ook nieuwe mensen aannemen die ons hierbij kunnen helpen. En dat alles willen we op een zo duurzame en circulair mogelijke manier doen.

Duurzaam
Ons duurzaamheidsverhaal stopt niet bij de overstap naar blik. Ook onze andere verpakkingen gaan op de schop. Sixpacks van 100% recyclebaar materiaal, FSC/100% duurzaam karton voor onzen dozen, stalen fusten, transport via groothandels en fietskoeriers en zo min mogelijk rijden met klein vervoer. We willen af van etiketten dus we stappen zsm over op het printen van blikken ipv etiketteren of sleeven maar daarvoor moeten we wel een bepaald volume halen. Daarnaast gaan we samenwerken met Tilburg Circulair en de Gemeente Tilburg om projecten op te starten over het inzamelen en scheiden van afval bij grote evenementen als de Tilburgse Kermis en Carnaval. Samen met onze brouwerij streven we naar een zo duurzaam mogelijk productieproces. Omdat 100% duurzaam ondernemen nog toekomstmuziek is doen we er alles aan om duurzaamheid en circulariteit zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Want het aloude credo geldt nog steeds: Een beter milieu begint bij jezelf!

Campagne
Behalve bier hebben wij meer te bieden. Bij iedere aankoop vanaf 2 dozen krijg je een toegangskaart voor ons lustrumfestival. Een middag extreem gezellig borrelen en keuvelen onder het genot van lekkere muziek en goed gezelschap. Wij trakteren. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om KraftBier op locatie te bestellen. Laat ons je feestje of vrijmibo verzorgen. Met onze super toffe mobiele bar komen we naar je huis of bedrijf en knallen we er een topfeest uit. Daarnaast nodigen we jullie tijdens de campagne graag uit voor een online bierproeverij/pubquiz. Aangezien we de deur niet uit kunnen brengen wij het entertainment wel naar jullie toe!

[Foto6]

Doelstelling
Wij hebben ten minste €15.000 en maximaal €60.000 nodig om onze dromen waar te maken en een vliegende start te maken. Dan kunnen we alles in werk stellen voor aanleggen van voldoende voorraad blik, het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen, het opzetten van een goede marketing/communicatie/sales, het aanwenden van nieuwe markten zowel in binnen- als buitenland en waar nodig het inzetten van mensen die ons daarbij kunnen helpen. Hoe meer we ophalen hoe minder we hoeven te lenen en houden we meer geld over voor de groei van ons bedrijf.

Geen investering maar bier
Wij vragen je niet om je zuurverdiende geld te investeren in ons maar om gewoon lekker wat bier te kopen. Geen risico dus, alleen een gevulde koelkast met onze heerlijk gevulde blikken. En daarbij nodigen we natuurlijk graag uit voor ons Lustrumfestival waar je naar hartenlust mag dansen, drinken en sjansen.

Zakelijke klanten
Alle prijzen zijn inclusief BTW. Voor zakelijke klanten verzorgen wij natuurlijk een factuurtje.

Onze bieren
Wil jij de grondlegger zijn van dit heugelijke moment? En wil je onderdeel worden van een club Kraftbier vrienden? Doe dan mee in onze campagne! Vanaf juni presenteren wij al onze bieren op blik. Om te beginnen met al onze vaste bieren en ons zomers witbier. In de daarop volgende seizoenen komen ook al onze seizoensbieren op blik uit.

[Foto7]

Meer weten over onze bieren? Bezoek onze website hier

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Twitter Instagram

€ 22.838
152% behaald
Minimaal: € 15.000
tot maximaal: € 60.000
Voorverkoopcampagne
228 supporters
Gemiddelde investering: € 100
Deze campagne is succesvol afgerond

Genoemd

KraftBier


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur