Bierliteratuur
Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.
Bordje Bier
Met gerechten van Hilaire Spreuwers
- Boek -
Erik Verdonck, fotografie Roos Mestdagh
Davidsfonds Uitgeverij
ISBN: 9789058269935
Taal: Nederlands
Focus: België, koken
Pagina's: 208
Verdwaal je in de wijnkaart in het restaurant? Ben je de klassieke kaas- en wijnavonden beu? Serveer je al jaren rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis? Het kan anders! Met bier!
'Bordje bier' laat je kennismaken met de rijke smaak van onze bieren. Zo combineren witbieren goed met romige visbereidingen en salades en zijn oudbruine bieren heerlijk bij garnaal. De gebrande toetsen van gegrild vlees of de barbecue komen overeen met de smaken van gebrande mouten. Maar we kleuren ook buiten de lijntjes. We drinken bijvoorbeeld donker bier bij gerechten met blauwe kaas of bij Gentse waterzooi met witte balsamico. De bierkeuken is één grote speeltuin.
'Bordje bier' bevat 40 recepten met de bijhorende bieren, deskundig voorgeproefd door de 'bier musketiers': bierkok Hilaire Spreuwers, brouwer Bart Durlet, bierproever Ariël Meusen en auteur Erik Verdonck. Leef je uit in de keuken, proef, experimenteer en geniet van de verrassende smaak van bier op je bord.
1e druk (maart 2014) Paperback
Personen (1)
Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop