Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Bronckhorster Proeflokaal

- Crowdfunding -

2023
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1]

Wij zijn de Bronckhorster Brewing Company, een ambachtelijke brouwerij met 17 jaar ervaring in het maken van innovatieve brouwsels van hoge kwaliteit. Nog steeds vol met ambitie willen wij nu een langgekoesterde droom waarmaken: een proeflokaal openen. Dit proeflokaal gaat bestaan uit een bruine kroeg, een restaurant met mooie bier- spijscombinaties, en de mogelijkheid om te overnachten!

[video]

Wie zijn wij
Wij zijn de Bronckhorster Brewing Company, in 2005 opgericht door Steve Gammage. Door zijn grote passie te volgen heeft hij destijds zijn droom waargemaakt: mensen laten genieten van het ambacht dat brouwen heet, met een focus op unieke en uitdagende bieren.

Zeventien jaar later is het merk Bronckhorster uitgegroeid tot een gevestigde naam binnen bierliefhebbend Nederland. Ons team bestaat uit vier personen (waaronder zoon Raymon Gammage) en heeft nog steeds het doel mensen te enthousiasmeren en uit te dagen op het gebied van speciaalbier.

Met dit doel voor ogen hebben we door de jaren heen een prachtige core range op kunnen zetten die we het hele jaar door brouwen. Met deze bieren bereiken we een brede groep mensen die kunnen genieten van een blond, tripel of toegankelijk IPA.

Hiernaast brengen we meerdere keren per jaar prachtige specials uit. Waaronder de befaamde Barrel Aged-series. Hiermee spreken we een groep bierliefhebbers aan die juist op zoek zijn naar de meer uitdagende bieren. Steve’s creativiteit en nieuwsgierigheid voor het creëren van nieuwe smaken proef je nog steeds in elk van deze specials terug. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stout die we tien maanden laten rijpen op houten Bourbon vaten.

In de afgelopen zeventien actieve jaren hebben onze bieren ruim 100 (inter)nationale onderscheidingen mogen ontvangen. Waar we echter het meest trots op zijn, is dat er over de jaren heen duizenden mensen de reis naar Rha hebben gemaakt om te komen genieten van onze bieren en een praatje met ons te komen maken.

Wat is het plan?
Om deze groep een rijkere ervaring te kunnen bieden gaan we het Bronckhorster Proeflokaal openen. Hiervoor hebben wij reeds een monumentaal pand in het prachtige centrum van Steenderen gevonden. Dit pand, waar tot voor kort dé stamkroeg van Steenderen inzat, zal op huurbasis in gebruik worden genomen.

Wat is het Bronckhorster Proeflokaal?
[Fpto2]
Het doel dat we met het Bronckhorster Proeflokaal voor ogen hebben, is om meerdere doelgroepen te kunnen bereiken.

Het monumentale pand geeft ons de ruimte om onze gasten te laten borrelen, dineren en te laten overnachten.

Sinds jaar en dag was het voormalige Café Heezen een schitterende, authentieke bruine kroeg waar de lokale bevolking trots op was. 

Dit gedeelte van het pand, wat bestaat uit twee ruimtes, willen we gebruiken als ons proeflokaal. De authentieke uitstraling gaan we behouden, om juist dat stukje historie over te kunnen laten brengen. De andere ruimte van het café, waar onze gasten rustig een hapje kunnen gaan eten, gaan we wel volledig renoveren.

In het café kan onze gast in een informele omgeving genieten van onze bieren in combinatie met kwalitatieve pub & finger food.

De voormalige zaal, die aan het café grenst, gaan we volledig renoveren tot een restaurant. In het restaurant willen we juist een unieke culinaire beleving presenteren. Een plek waar onze gast kan genieten van een unieke en interessante beleving op het gebied van bier-en-spijscombinaties.

Daarnaast beschikt het Bronckhorster Proeflokaal over vijf hotelkamers. Deze kamers gaan we restylen waarin de bieren van Bronckhorster centraal staan.

Het Café
[Foto3]
De bruine kroeg verdwijnt helaas steeds meer uit het Nederlandse straatbeeld. We zijn daarom dan ook erg trots dat we dé kroeg van Steenderen, het voormalige Café Heezen, nieuw leven in mogen blazen. Deze kroeg dateert uit het jaar 1836 en zit dan ook vol historie en verhalen. Om de authenticiteit van deze kroeg te behouden, hebben we ervoor gekozen om de kroeg niet te gaan renoveren. 

De gasten die het proeflokaal bezoeken, mogen een heerlijk divers menu verwachten dat qua stijl te vergelijken is met pub food, waarbij we natuurlijk ook de nadruk leggen op lokale kwaliteitsproducten. Hierbij kan gedacht worden aan lekkere snacks en maaltijden die natuurlijk perfect passen bij een goed glas bier!

Het Restaurant
[Foto4]
Het restaurant is de plek waar alles samen komt. Dit wordt de plek waar onze gast de smaakvolle Achterhoek ervaart. Naast onze eigen bieren kan de gast genieten van een wisselend aanbod van andere bieren uit onze regio, of daarbuiten. Liever een wijntje? Naast een assortiment van Achterhoekse wijnen staan er heerlijke Franse, Italiaanse of Spaanse wijnen op de kaart. 

Op het gebied van eten willen we de gast meenemen in een smaakvol avontuur. Dit wordt gecreëerd met lokale en kwalitatief hoogstaande verse producten en waar bier-en-spijscombinaties als basis worden gebruikt. Onze gast kan kiezen van een menu dat niet té uitgebreid is, maar wel een mooie diversiteit heeft. Een heerlijke ervaring van smaakbelevingen die onze gast en onszelf uitdaagt om die culinaire grens op te zoeken!

Het Hotel
[Foto5]
We krijgen de beschikking over vijf mooie en authentieke hotelkamers, die alle uitzicht hebben op het dorpsplein van Steenderen. De hotelkamers gaan we volledig renoveren in onze huisstijl. Zo zal elke hotelkamer worden voorzien van een eigen thema, dat verwijst naar onze bieren.

Waar staan we nu?
[Foto6]
Het architectenbureau waar het pand van wordt gehuurd, is al begonnen met de renovatie van de buitenkant van dit gebouw. Het Bronckhorster Proeflokaal is vervolgens verantwoordelijk voor het renoveren van de binnenkant. We kunnen niet wachten om hier aan te beginnen! Ons doel is om de eerste renovatiewerkzaamheden in april afgerond te hebben, om vervolgens op 27 april 2023 open te gaan 

Een team met ervaring
[Foto7]
De grootste uitdaging was het vinden van een general manager die zowel de visie van het Bronckhorster Proeflokaal, als de visie van de Bronckhorster Brewing Company omarmt.

We zijn daarom dan ook heel trots dat we in de persoon van Manuel Jansen een general manager hebben gevonden die een bak aan horeca-ervaring meeneemt, die zeer bekend is met de Bronckhorster bieren en waar wij een passie op het gebied van bier en eten mee delen.

Manuel heeft onder andere zijn sporen verdiend bij zijn eigen restaurant de Limus in Nijmegen. Een restaurant waar de visie van bier en spijscombinaties centraal stond en waar Manuel met zijn creativiteit en vakmanschap zijn gasten liet genieten van zijn hoge culinaire standaarden.

Dat Manuel ervoor heeft gekozen om - na het verkopen van de Limus - dit avontuur samen met ons aan te gaan, maakt ons dan ook extra blij en trots!

Waar gaan we de financiering voor gebruiken?
Eerdergenoemde belevingen willen we samenbrengen op een locatie die naadloos aansluit bij de identiteit van Bronckhorster. Deze locatie hebben we gevonden in dé voormalige stamkroeg van Steenderen. Ondanks dat we de bruine identiteit van deze locatie graag intact houden, gaan we het pand flink renoveren. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig! Vanaf nu heb je de mogelijkheid om onderdeel te worden van het Bronckhorster Proeflokaal. De investering is in de vorm van een lening, die wij binnen zeven jaar terugbetalen.

Om onze ambities te realiseren zijn wij op zoek naar een minimaal bedrag van €300.000. Met dit bedrag kunnen we het nieuwe proeflokaal inrichten en gaan we, naast het renoveren van de keukens, een gedeelte van het café en het restaurant, ook de vijf hotelkamers renoveren.

Wij zorgen dat deze inrichting volledig in lijn ligt met de Bronckhorster modern/klassieke uitstraling. Het restant van het bedrag willen we gebruiken als werkkapitaal. Dit werkkapitaal gaan we onder andere gebruiken voor het aannemen van personeel en het inkopen van ingrediënten.

Het maximale bedrag wat we wensen te realiseren is €500.000. Het bedrag wat we tussen de €300.000 en €500.000 weten te realiseren, willen we gebruiken als werkkapitaal met als doel de verdere ontwikkeling van de Bronckhorster bieren en diensten te bevorderen.

Vanzelfsprekend wordt het Bronckhorster Proeflokaal dé locatie om alle bieren van de Bronckhorster Brewing Company te proeven!

Om onszelf meer ruimte te geven in de opstartfase, starten wij de terugbetaling vanaf het derde jaar. Uiteraard ontvang je de rente de eerste twee jaren wel. De lening zal dan vanaf het derde jaar, binnen vijf jaar terugbetaald gaan worden.

Zakelijke Lening
Hebben we jou net zo kunnen enthousiasmeren over ons plan als dat wij zelf zijn en kies je er liever voor om de lening zakelijk te verstrekken, of om zelfs misschien meer dan €20.000 aan ons lenen? Heel erg bedankt!

Neem in dit geval dan contact met ons om de mogelijkheden te bespreken. 

Disclaimer
De investeerder leent het bedrag aan het Bronckhorster Proeflokaal B.V. deze BV is niet direct verbonden aan de Bronckhorster Brewing Company B.V.

Onze contactgegevens
Bronckhorster Proeflokaal B.V.
J.F. Oltmanstraat 5
7221NA Steenderen
Email: crowdfunding@bronckhorster.beer
Tel: 085-0817007 

Lees meer via onze investment sheet

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Instagram

€436.250
145% behaald
Minimaal: €300.000
tot maximaal: €500.000
Leningcampagne
304 investeerders
Gemiddelde investering: €1.435
4% jaarrendement
Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 84 maanden

Beloningen

Platina
€20.000 of meer
Naast dat je een trotse Bronckhorster ambassadeur wordt en een jaarrendement van 4% krijgt, ontvang je de Bronckhorster Membership Card, waarmee je 10% korting krijgt in het Bronckhorster Proeflokaal en op onze webshop, gedurende de looptijd van de lening (7 jaar). Bovendien ontvang je een uitnodiging voor de opening van het proeflokaal. Zo kun jij het proeflokaal waar je onderdeel van bent als eerst bewonderen! Daarnaast ontvang je een fles van onze investors Barrel Aged serie die exclusief voor investeerders wordt gebrouwen door onze brouwer Steve, een ticket (2 pers) voor het Bronckhorster Craft Beer Festival op 24 en 25 Juni 2023 én een verjaardags verrassing thuisgestuurd (denk hierbij aan bijvoorbeeld een lekker bier pakket), én een uitnodiging voor het Investors Dinner (2 pers)! Als Platina investeerder nodigen we je tevens uit voor de Bronckhorster Experience: een volledig verzorgd weekend met een rondleiding bij de brouwerij, diner in ons proeflokaal, overnachting in ons hotel en ontbijt, én nodigen we je uit om als VIP mee af te reizen naar onze vatenleverancier in Frankrijk om te zien waar wij de vaten voor onze barrel aged bieren vandaan halen.

Diamant
€10.000 of meer
Naast dat je een trotse Bronckhorster ambassadeur wordt en een jaarrendement van 4% krijgt, ontvang je de Bronckhorster Membership Card, waarmee je 10% korting krijgt in het Bronckhorster Proeflokaal en op onze webshop, gedurende de looptijd van de lening (7 jaar). Bovendien ontvang je een uitnodiging voor de opening van het proeflokaal. Zo kun jij het proeflokaal waar je onderdeel van bent als eerst bewonderen! Daarnaast ontvang je een fles van onze investors Barrel Aged serie die exclusief voor investeerders wordt gebrouwen door onze brouwer Steve, een ticket (2 pers) voor het Bronckhorster Craft Beer Festival op 24 en 25 Juni 2023 én een verjaardags verrassing thuisgestuurd (denk hierbij aan bijvoorbeeld een lekker bier pakket). Als kers op de taart krijg je een uitnodiging voor het Investors Dinner (2 pers) én nodigen we je uit voor de Bronckhorster Experience: een volledig verzorgd weekend met een rondleiding bij de brouwerij, diner in ons proeflokaal, overnachting in ons hotel en ontbijt!

Robijn
€5.000 of meer
Naast dat je een trotse Bronckhorster ambassadeur wordt en een jaarrendement van 4% krijgt, ontvang je de Bronckhorster Membership Card, waarmee je 10% korting krijgt in het Bronckhorster Proeflokaal en op onze webshop, gedurende de looptijd van de lening (7 jaar). Bovendien ontvang je een uitnodiging voor de opening van het proeflokaal. Zo kun jij het proeflokaal waar je onderdeel van bent als eerst bewonderen! Daarnaast ontvang je een fles van onze investors Barrel Aged serie die exclusief voor investeerders wordt gebrouwen door onze brouwer Steve, een ticket (2 pers) voor het Bronckhorster Craft Beer Festival op 24 en 25 Juni 2023 én een verjaardags verrassing thuisgestuurd (denk hierbij aan bijvoorbeeld een lekker bier pakket). Als kers op de taart krijg je een cadeaubon voor een volledig verzorgd diner voor 2 personen in ons proeflokaal, ter waarde van €100 én een uitnodiging voor het Investors Dinner (2 pers)!

Smaragd
€2.500 of meer
Naast dat je een trotse Bronckhorster ambassadeur wordt en een jaarrendement van 4% krijgt, ontvang je de Bronckhorster Membership Card, waarmee je 10% korting krijgt in het Bronckhorster Proeflokaal en op onze webshop, gedurende de looptijd van de lening (7 jaar). Bovendien ontvang je een uitnodiging voor de opening van het proeflokaal. Zo kun jij het proeflokaal waar je onderdeel van bent als eerst bewonderen! Daarnaast ontvang je een fles van onze investors Barrel Aged serie die exclusief voor investeerders wordt gebrouwen door onze brouwer Steve, een ticket (2 pers) voor het Bronckhorster Craft Beer Festival op 24 en 25 Juni 2023 én een verjaardags verrassing thuisgestuurd (denk hierbij aan bijvoorbeeld een lekker bier pakket). Als kers op de taart krijg je een cadeaubon voor een volledig verzorgd diner voor 2 personen in ons proeflokaal, ter waarde van €100!

Goud
€1.000 of meer
Naast dat je een trotse Bronckhorster ambassadeur wordt en een jaarrendement van 4% krijgt, ontvang je de Bronckhorster Membership Card, waarmee je 10% korting krijgt in het Bronckhorster Proeflokaal en op onze webshop, gedurende de looptijd van de lening (7 jaar). Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor de opening van het proeflokaal. Zo kun jij het proeflokaal waar je onderdeel van bent als eerst bewonderen! Daarnaast krijg je een fles van een editie van onze Barrel Aged serie die exclusief voor investeerders wordt gebrouwen door onze brouwer Steve én een ticket (2 pers) voor het Bronckhorster Craft Beer Festival op 24 en 25 Juni 2023. Als kers op de taart krijg je met je verjaardag een verrassing thuisgestuurd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een verrassings bier pakket.

Zilver
€500 of meer
Naast dat je een trotse Bronckhorster ambassadeur wordt en een jaarrendement van 4% krijgt, ontvang je de Bronckhorster Membership Card, waarmee je 10% korting krijgt in het Bronckhorster Proeflokaal en op onze webshop, gedurende de looptijd van de lening (7 jaar). Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor de opening van het proeflokaal. Zo kun jij het proeflokaal waar je onderdeel van bent als eerst bewonderen! Daarnaast krijg je een fles van een editie van onze Barrel Aged serie die exclusief voor investeerders wordt gebrouwen door onze brouwer Steve én een ticket (2 pers) voor het Bronckhorster Craft Beer Festival op 24 en 25 Juni 2023.

Koper
€250 of meer
Naast dat je een trotse Bronckhorster ambassadeur wordt en een jaarrendement van 4% krijgt, ontvang je de Bronckhorster Membership Card, waarmee je 10% korting krijgt in het Bronckhorster Proeflokaal en op onze webshop, gedurende de looptijd van de lening (7 jaar). Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor de opening van het proeflokaal. Zo kun jij het proeflokaal waar je onderdeel van bent als eerst bewonderen!

Doelgroepomschrijving
Investeren via CrowdAboutNow betekent dat je helpt bij het verwezenlijken van plannen die waarde toevoegen voor jou en je omgeving. We vinden het belangrijk dat je in dit project investeert omdat je de ondernemers wil steunen maar ook dat je bewust bent van de financiële risico’s die hierbij komen kijken.

Dit project is geschikt voor een investeerder die begrijpt wat een lening is en de haalbaarheid van de plannen van dit bedrijf kan beoordelen of de ondernemer persoonlijk kent. Investeren in dit project heeft een hoog financieel risico, je loopt bijvoorbeeld het risico om je inleg kwijt te raken. Daarnaast heeft het project een relatief laag rentepercentage. De motivatie om te investeren is dan ook om de ondernemers te steunen en niet specifiek het behalen van rendement, hoewel dit natuurlijk een mooie bijkomstigheid is. Er wordt geadviseerd om niet meer dan 10% van het eigen vermogen te investeren in crowdfunding. Investeer dus uitsluitend met geld dat je kunt missen.

Ontbreekt er nog informatie om een weloverwogen keuze te maken? Neem dan geen risico’s. Verdiep je in de plannen, neem contact op met de ondernemer of lees hier meer over de risico’s.

Genoemd

Bronckhorster Proeflokaal en Hotel


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur