Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Bier, over Godennat en Moutpulp

- Boek -

Frank Boogaard
1994
Pochpocket Bier, Kwadraat, Utrecht
ISBN: 9064812063
Taal: Nederlands

Bier moet je in grote hoeveelheden naar binnen slaan en is eigenlijk niet bedoeld om van te genieten. Als dat uw mening is, heeft het geen zin om Over godennat en moutpulp te lezen, of misschien juist wel. Bier is namelijk veel en veel meer dan een lekkere dorstlesser.
De geschiedenis van het bier gaat terug op de Mesopotamiërs die ongeveer zesduizend jaar geleden bij toeval het bier ontdekten. In deze PochPocket maakt u kennis met de geschiedenis van het bier, de bereiding ervan, de vele variëteiten en andere wetenswaardigheden over dit godennat.
Na lezing van dit boek weet u feilloos de weg te vinden tussen pilsener, super pilsener, blond bovengistend, barley wine, bitter, dortmunder, (dubbel)bok, meibok, dubbel, berliner weissen, abdijbier, trappist, tripel, alt, ale, stout, porter, tarwebier, witbier, geuze, oud bruin, faro, kölsch, weizenbier, lager, kriek, rauchbier, vlaamse bruine, christmas, münchener, saison, seizoensbieren de vele andere soorten bier die tegenwoordig bij de betere slijterij te verkrijgen zijn.

Personen (1)

Frank Boogaard


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur