Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Het Grote Bierboek

Alles over brouwen, proeven en genieten van bier

- Boek -

Frits Dunnink
april 2023
Edicola Publishing bv, Deventer
ISBN: 9789493259973
Taal: Nederlands
Pagina's: 336

Waarom ons bier smaakt zoals het smaakt

Met Het Grote Bierboek erbij geniet je voortaan nog meer van het bier waar je van houdt. Want hoe meer je weet over bier, hoe meer je ervan kunt genieten. Daarom lees je in dit boek alles over bier en brouwen: achtergronden over grondstoffen, bierstijlen en het brouwersvak, tot de verbeelding sprekende verhalen uit het heden en verleden van ons bier, en tips voor leuke en lekkere brouwerijen in heel Nederland en België. Dat maakt dit boek een kleurrijke uitnodiging om op ontdekkingstocht te gaan in de veelzijdige biercultuur van de Lage Landen.
Het Grote Bierboek is een aanrader voor iedereen die haar of zijn horizon over bier wil verbreden. En een feest der herkenning voor wie bier al sinds jaar en dag een warm hart toedraagt. Bovendien is het een must-read voor een ieder die beroepshalve van consumenten bierliefhebbers wil maken: als brouwer, in horeca en gastronomie, of de slijterij.

Over de auteur

Biersommelier Frits Dunnink (1971) zorgt met zijn woorden dat je zin krijgt in bier. Van zijn hand verschijnen ook de bier-scheurkalenders. Frits is daarnaast de auteur van '0.0 - alcoholvrij bier in de Lage Landen', het allereerste boek over alcoholvrij bier ter wereld. Voorjaar 2023 neemt hij zitting in de jury van de Dutch Beer Challenge.

‘Frits Dunnink is de lekkerst schrijvende bierkenner van Nederland.’
Ronald Giphart

Personen (1)

Frits Dunnink


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur