Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Two Chefs Brewing brouwt er flink op los!

- Crowdfunding -

2022
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

Laat het bier vloeien en help craft bierbrouwerij Two Chefs Brewing verder te groeien! Wij zijn toe aan een flinke uitbreiding in onze brouwcapaciteit om aan de toenemende vraag te blijven voldoen en we hebben jouw hulp hard nodig om dat te te realiseren. Investeer jij mee in Two Chefs Brewing?

Wie zijn wij?

Wij zijn Two Chefs Brewing, een Amsterdamse brouwerij die niet alleen superlekker bier maakt, maar ook van een lolletje houdt.

Ons verhaal begint in 2012. Wij, Sanne en Martijn, besloten thuis bier te gaan brouwen met een zelfgemaakte brouwset, bestaand uit een koelbox en een grote pan. We brouwden erop los en met onze ervaring als chefs in de keuken hadden we al snel de smaak te pakken en groeide onze passie voor het creëren van spannende en smaakvolle bieren. Zo is Two Chefs Brewing dus ontstaan.

 

Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een bruisende brouwerij en wordt van onze bieren genoten door heel Nederland – en daarbuiten! Wellicht ken je ons van de Funky Falcon pale ale, Green Bullet IPA of één van onze andere speelse en kleurrijke bieren in de supermarktschappen of op tap in je lievelingskroeg. En het feest gaat maar door!

 

 

 

Wat hebben we gedaan?
In 2016 hebben wij een succesvolle crowdfundcampagne gevoerd waardoor we €300.000,- hebben kunnen investeren in het bouwen van onze brouwerij in Amsterdam. Dankzij die crowdfunding hebben we een enorme vooruitgang weten te boeken en zullen we dit jaar bijna één miljoen liter bier produceren. Die lening hebben we dit jaar volledig terugbetaald en nu is het tijd om door te pakken en uit te breiden!

 

Waar ons team in 2016 nog uit zes chefs bestond, zijn er intussen alleen al in de brouwerij meer dan 37 chefs actief. Verder zijn er ook twee Two Chefs Foodbarren in Amsterdam, waar je met volle teugen kunt genieten van onze heerlijke bieren én goed eten – en waar ook nog eens 50 toffe collega’s werken. Het gaat hard, en als je ook nog eens rekening houdt met onze 5 accountmanagers in Duitsland zie je dat we nu echt op gang komen!

 

 

 

Two Chefs Brewing
Iets meer over de brouwerij. Two Chefs Brewing is al dik tien jaar lekker eigenwijs en onafhankelijk erop los aan het brouwen. Zo vinden wij het leuk om spannende smaakcombinaties te creëren en spelen we continu met nieuwe ingrediënten om smaakvolle craftbieren te brouwen. Of je nou een avontuurlijke bierdrinker bent die van een uitdaging houdt of juist zin hebt in een doordrinkbare klassieker, voor iedere bierdrinker hebben we wat wils!

 

Dit jaar hebben we ons 10-jarige jubileum gevierd en hebben we teruggeblikt op het te gekke avontuur dat we tot nu toe hebben beleefd. Waar we begonnen met de verkoop van onze bieren aan vrienden en familie, wordt Two Chefs bier inmiddels door heel Nederlands gedronken en ook steeds meer in het buitenland en ook daar zijn we super trots op! Maar, om onze groei binnen en over de grens echt vleugels te geven hebben we een investering nodig. En daar willen we jullie graag weer in betrekken!

 

 

 

Wat willen we doen?
Om onafhankelijk door te blijven groeien is een nieuwe financieringsronde hard nodig. Want ja, net als dat we onze eigen stijl brouwen, willen we ook autonoom doorgroeien en uitbreiden. Na onze eerdere succesvolle crowdfundingservaring hopen we daarom onze plannen voor de toekomst weer met behulp van onze ambassadeurs middels een crowdfundingcampagne te kunnen realiseren.

 

Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, moeten we flink uitbreiden. Daarvoor willen we in 2025 onze productie hebben verdubbeld. Hiervoor gaan we de brouwerij uitbreiden met nieuwe machines en bestaande processen verbeteren en verduurzamen met:

 

Tot €500.000
· Nieuwe vergistingstanks – om de productie van 1.500.000 liter te halen

· Nieuwe lagertanks – om de productie van 1.500.000 liter te halen

· Lancering van een nieuw bier vol met smaak: alcoholvrij!

· Omgekeerde osmose-apparatuur – voor nog betere waterkwaliteit

· Inline carbonator – om de CO2 in ons bier nog beter te regelen

· Gekoelde opslag – om het bier lekker vers en koud te houden

· Meer roze fusten voor de horeca (NL en DE)

· Depalletizer – voor efficiënter gebruik van blikken op de afvullijn

· Stikstof generator – hierdoor besparen we flink op het CO2 gebruik in de brouwerij

 

Indien we meer ophalen dan €500.000 dan willen we aan de slag met:
· Nieuwe vergistingstanks – om de productie van 2.000.000 liter halen

· Nieuwe lagertanks – om de productie van 2.000.000 liter halen

· Nieuwe barrels en alle toebehoren - om ons barrel-aged project uit te breiden

· Bouwen van ons eigen professionele laboratorium voor kwaliteitscontrole, metingen en nieuwe smaakexperimenten om nog beter bier te maken

· Nog meer fusten voor de horeca (NL en DE)

· Budget voor marketing en personeel voor de groei

· Vergroenen van ons wagenpark

 

Two Chefs wil zijn productassortiment uitbreiden met alcoholvrij bier en frisdrank. Ook zijn we nu al flinke stappen aan het maken in het buitenland. Deze internationale ambities zullen de komende jaren cruciaal zijn om ervoor te zorgen dat mensen door heel Europa (en daarbuiten) Two Chefs bier kunnen drinken.

 

Wat krijg je ervoor terug?

 

Draag bij aan onze toekomstplannen en ontvang naast jaarlijks 4% rendement ook eeuwige dank en leuke perks! Wat dacht je van je eigen bier brouwen in de brouwerij met onze Head Brewer? Of je naam vereeuwigen op één van de tanks of op de muur van de brouwerij? Er zijn nog veel meer perks, zoals een Two Chefs Brewing Clubcard*, speciale bierpakketten, een tour en tasting in de brouwerij met vrienden - en zelfs als VIP met ons mee naar Amerika om daar onze exclusieve hoppen te selecteren!

 

Bekijk alle investerings-perks hiernaast, of <klik hier> voor het overzicht

 

Onderstaand een voorbeeld van het terugbetaalschema op basis van een investering van €5000. Indien je dat bedrag investeert, krijg je dat bedrag en de 4% rente volgens onderstaand schema terug betaald:

31-01-2024: rente: €200+aflossing: €0 =Totaal: €200

31-01-2025: rente: €200+aflossing: €0 =Totaal: €200

31-01-2026: rente: €200+aflossing: €1.250 =Totaal: €1450

31-01-2027: rente: €150+aflossing: €1.250 =Totaal: €1400

31-01-2028: rente: €100+aflossing: €1.250 =Totaal: €1350

31-01-2029: rente: €50+aflossing: €1.250 =Totaal: €1300

Totaal: Rente €900 + Aflossing €5000 = Totaal:€5900

 

*Met de Two Chefs Brewing Clubcard word je onderdeel van de Two Chefs familie en krijg je gedurende de looptijd van de lening (zes jaar) 10% kortingen in onze Foodbarren en in de webshop! Deze kaart is persoonlijk en niet overdraagbaar en de korting geldt niet in combinatie met andere acties.

 

** De bierpakketten, t-shirts en clubcards kunnen na voltooiing van de crowdfunding worden opgehaald in de brouwerij of in een de twee foodbarren. Wij zullen je hier t.z.t. over informeren.

 

 

 

Investeer in onze toekomstige groei
Investeer nu in Two Chefs en help ons minimaal €500.000 (met uitloop naar €1.000.000) binnen te halen. Deze lening zal een looptijd hebben van zes jaar. Je ontvangt jaarlijks 4,0% rente met de eerste terugbetaling na twee jaar – en een hoop toffe perks. Goed om te weten is dat de vorige crowdfundcampagne (€300.000) uit 2016 dus volledig is terugbetaald.

 

Het lijkt ons te gek als je er (weer) bij bent. Samen bouwen aan onze brouwerij vinden we het mooiste om te doen. Investeer mee en word ook een Chef! Indien je vragen hebt over de crowdfundingscampagne kan je het beste een mailtje sturen naar crowdfund@twochefsbrewing.com

 

Cheers!

Sanne Slijper, Martijn Disseldorp en het hele team van Two Chefs Brewing

 

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook LinkedIn Instagram

€271.451
54% behaald
Minimaal: €500.000
tot maximaal: €1.000.000
Leningcampagne
111 investeerders
Gemiddelde investering: €2.445
4% jaarrendement
Nog 69 dagen tot de campagne sluit
Looptijd van de lening: 72 maanden

 

Genoemd

Two Chefs Brewing


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur