Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Barbier, het nieuwste bier uit Zeeland gepresenteerd

- Biernieuws -

15 mei 2017
OnsEilandSchouwen.nl

ZIERIKZEE/BIERVLIET – Het nieuwste bier uit Zeeland, Barbier, is zaterdag voor het eerst gepresenteerd in Barbershop Van Dam in Zierikzee. Barbier zal geserveerd worden bij verschillende barbershops, cafés en restaurants in Nederland.

Brouwer Luc Weemaes uit Biervliet brouwde het bier speciaal voor de stijlvolle liefhebber, vandaar de slogan: Bier met Stijl. "De biersoort, de smaak en het glas onderscheiden zich van al het andere in het café", aldus Weemaes. Luc brouwt al meer dan dertig jaar zijn eigen bier voor vrienden en familie. Toen hij de naam 'Barbier' spontaan bedacht, vond hij dat er meer mee gedaan moest worden. In zijn thuisbrouwerij in het Zeeuwse Biervliet brouwde hij drie verschillende bieren die het zouden kunnen worden. Luc stelde voor de selectie een testgroep samen. Eén soort brouwsel sprong er tussenuit: een Irish Stout. Die is in grote oplage gebrouwen in Brouwerij Vermeersen in Hulst.

De Irish Stout is gebrouwen met zwart mout, dat karakteriseert de Ierse tint en maakt het bier prachtig donker. Barbier heeft een alcoholpercentage van 4,5%. Er is bewust gekozen voor een 'laag' percentage, want is volgens de brouwer de stijl van het moment.

Barbier heeft een eigen huisstijl, glas, fles en viltje. Ook is er een speciale kam ontwikkelt met meerdere functies. De barbier kan de kam in de zaak gebruiken om de klant een strak kapsel te geven. Daarnaast kan de kam een flesje barbier openen. De houders voor de viltjes worden grotendeels handmatig geproduceerd door de cliënten van Stichting Arduin. Het materiaal is hout van gerecyclede pallets. Hierdoor zijn de houders 'duurzaam' en 'handmade'. Oftewel 'Unique Selling Points' (USP's) en sluiten naadloos aan bij het traditionele en ambachtelijke karakter van Barbier. Op de volgende adressen komt Barbier definitief op de kaart: Boaz, Zierikzee, De Biet, Zierikzee, Eetcafé de Barbier, Ouwerkerk, Barbershop van Dam, Zierikzee.

Genoemd

Barbier Barbier Irish Stout


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur