Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Verover de gastronomische wereld met De Goede & De Stoute

- Crowdfunding -

juli 2019
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1]

In de afgelopen twee jaar zijn wij de gastronomische brouwer van Nederland geworden. Ons bier wordt gezien als de aanvulling die de gastronomische wereld nodig had. Om aan de sterk groeiende vraag te kunnen voldoen moeten wij nu een stap maken met onze onderneming. Daarom gaan wij investeren en dat willen wij met jouw hulp doen! We geven jou nu de kans om samen met ons het merk uit te breiden.

Even voorstellen
Wij zijn Piet en Pieter, ondernemers in hart en nieren. We ontmoetten elkaar vier jaar geleden in het groene hart van Italië. Te midden van de heerlijke Italiaanse keuken en geweldige wijnen en bieren ontdekten we onze gezamenlijke passie voor culinaire smaken. Ook kwamen we erachter dat we beide hobby brouwers waren. We beleefden daar bijzondere momenten en we werden vrienden.

Terug in Nederland ging onze gezamenlijke culinaire reis verder. We kwamen erachter dat er nog geen bier is dat zich volledig richt op de hoge gastronomische wereld. We besloten om onze stoute schoenen aan te trekken en een gastronomisch biermerk te beginnen. Een biermerk dat past in de haute cuisine, met kwaliteit, klasse en vol beleving. Bier met unieke ingrediënten voor de mooiste smaakcombinaties die ons terug laten denken aan die mooie tijd in Italië.

Beer meets gastronomy
Ons doel hadden we vanaf begin af aan duidelijk voor ogen: het ontwikkelen van een biermerk dat bier naar een hoger podium kan brengen. Het podium waar de betere wijnen & spirits al jaren de dienst uit maken. Eind 2017 richtten wij daarom brouwerij De Goede & De Stoute op en halverwege 2018 kwam Ingmar erbij om samen met ons het merk verder te ontwikkelen.

We zagen dat er nog geen bier was dat volledig paste in de hoge gastronomische wereld, zowel qua smaak als presentatie. Daarom maken wij bier dat volledig in balans is. De smaken, de aroma’s, de textuur, de fles, het glas: alles is voor ons even belangrijk. Wij zijn daarom meer dan een bier alleen. We creëren een totaalbeleving en bouwen aan een merk dat niet alleen verbindt door mooie ervaringen, maar ook door een bijzondere en krachtige indruk achter te laten.

Het bier van De Goede & De Stoute is dan ook de perfecte aanvulling voor high-end restaurants en hotels. Bijzondere locaties waar kwaliteit en beleving samenkomen. Daarnaast vergroten we de beleving door middel van het organiseren van evenementen, zoals fine-dinings, tastings en proefexcursies in het binnen- en buitenland.

Wij doen er alles aan om jou een betoverende ervaring te geven die je bijblijft. Een ervaring die bewijst dat bier thuishoort in de gastronomische wereld. Dit is waar we voor staan en waar we elke dag aan werken.

 

Where the magic happens
De eerste twee jaar hebben we in onze ‘brouw-garage’ veel geëxperimenteerd en kennis opgedaan. Onze ‘brouw-garage’ is inmiddels vervangen voor een brouwlaboratorium en barrelroom in Bussum. Vanuit hier bouwen wij aan ons merk en bedenken wij de bijzonderste smaakcombinaties. Wij maken bieren waarmee we de chef-kok en de sommelier volledig kunnen ondersteunen, zodat er bij iedere gang de perfecte match kan worden gemaakt. Of het nou gaat om een mooie tete de veau, een coquille of heerlijke kaas, er is altijd een bier van ons dat de juiste food-pairing geeft. We zijn altijd opzoek naar de ultieme smaaksensatie.

 

De geboorte van Vuurzee
Vuurzee is ons eerste bier waarmee we de gastronomische wereld aan het veroveren zijn. Het is een elegant blond bier dat met champagnegist is bereid. Deze gist geeft het bier een iets droger karakter, een mooie mousse en een heerlijke vonkel in de mond. Dankzij de Pinot-Noir druiven die tijdens het brouwproces zijn toegevoegd, krijgt het bier een fruitige en frisse afdronk. Vuurzee heeft complexiteit en is niet te bitter, zoet of te kruidig. Door haar rijke afdronk kan Vuurzee contrasterend en complementair gecombineerd worden met gerechten of als aperitief gedronken worden. Vuurzee is perfect voor de gastronomische wereld, zowel qua smaak als beleving.

Daarnaast creëren we limited editions. Dit zijn vatgerijpte, infused of hybride bieren. Deze bieren hebben een gelimiteerde oplage en zijn voor de absolute fijnproevers.

 

Fijnproevers onder elkaar
Met ons bier willen we mensen samenbrengen en laten genieten van al het moois dat de gastronomische wereld te bieden heeft. Daarom hebben we een Members Club opgericht. Met elkaar ontdekken we nieuwe smaken, komen we op verrassende locaties en ontmoeten we inspirerende, gepassioneerde mensen.

Members van De Goede & De Stoute profiteren van tal van voordelen:
• Alleen als member mag je onze exclusieve bieren bestellen.
• Je krijgt meerdere keren per jaar een uitnodiging voor een fine-dining of tasting.
• Ga mee op onze meerdaagse proefexcursie.
• Profiteer van speciale Member-arrangementen bij onze restaurants en hotels.
• Proef en beoordeel als eerste onze nieuwste bieren.
• Blijf op de hoogte van culinaire hotspots waar ons bier wordt geschonken.

Als je aandelen koopt van De Goede & De Stoute word je automatisch member van onze Club. Je geniet van alle voordelen zonder hiervoor de membercontributie te betalen van €200,- per jaar. Zo ben je niet alleen mede-eigenaar, je beleeft met ons de mooiste en meest smaakvolle avonturen!

 

Gezamenlijke missie
We hebben het merk én de meest waanzinnige bieren om de gastronomische wereld te gaan veroveren. We zijn al volop bezig om de culinaire top tot onze partners te maken. Het gaat ons hierbij niet alleen om het verkopen van bier, maar wij willen samen met deze partners een memorabele beleving creëren voor de gasten.

Om dit te bereiken is een goede training van het bedienend personeel noodzakelijk zodat de beleving op de juiste manier wordt overgebracht aan de gasten. Hiervoor hebben wij speciaal een “PLAYBOOK” ontwikkeld zodat deze kennis kan worden verankerd binnen de organisatie. Daarnaast gaan we samen met de sommelier en chef-kok op zoek naar de perfecte smaakcombinaties.

Ook komen we graag bij onze partners met onze members voor fine-dinings en tastings. We luisteren graag naar tips en feedback om zo met elkaar te leren en een steeds betere beleving te creëren.

 

De wereld veroveren
We zien dat de behoefte naar gastronomisch bier in het buitenland sterk aan het groeien is. Distributeurs zien wat wij hier in Nederland in korte tijd hebben bereikt en willen graag met ons samenwerken om ons bier de grens over te brengen. Eind dit jaar gaan we starten met de export naar Engeland, China en Zuid-Korea. Daarnaast lopen er vergevorderde gesprekken met distributeurs in de Nordics en hebben we contacten in Duitsland, Italië, Frankrijk en Zwitserland. Eind 2020 willen we onze bieren naar acht landen exporteren. In 2023 willen we dat dit er 20 zijn.

Door middel van deze crowdfunding willen we dit jaar ons tweede gastronomische bier gaan brouwen. Daarnaast willen we onze vatgerijpte bieren uitbreiden zodat we de komende jaren nog meer mooie bieren kunnen uitleveren aan onze partners en members.


In 2020 willen we ons eerste ‘Haute Cuisine Beer Festival’ organiseren. Hier brengen we bijzondere mensen, bieren en haute cuisine bij elkaar. Tevens gaan we diverse fine-dinings en tastings organiseren.

Kortom, er we hebben hoop plannen en hebben jou hierbij nodig!

De financiering op een rijtje
Met het geld dat we ophalen met deze campagne gaan we onze marketing- en salesactiviteiten opschalen, zodat we zowel in Nederland als in het buitenland ons merk kunnen laten groeien. Wij gaan daarnaast onze brouwerij uitbreiden tot een 200 liter installatie, waarmee we per maand 40 hectoliter bier kunnen brouwen. Daarnaast gaan wij onze barrelroom dusdanig inrichten dat we onze vaten op één plek kunnen laten rijpen en afvullen.

Om dit alles te kunnen realiseren, hebben we minimaal € 87.500,- nodig.

Dus nog even op een rijtje. De eerste € 87.500,- zullen we besteden aan:
• Sales/Marketing/PR
• Export
• Productontwikkeling
• Een brouwinstallatie voor 200 liter met vergistingstanks
• Het inrichten van de barrelroom
• Werkkapitaal

Als we meer dan € 87.500,- ophalen, gaan we onze collectie houten vaten en vergistingsvaten uitbreiden, zodat we nog meer bijzondere vatgerijpte bieren kunnen brouwen. Wij willen ook een custom-made afvulinstallatie voor onze barrels aanschaffen, zodat wij onze limited editions efficiënter kunnen bottelen. Daarnaast willen we een bier festival rondom haute cuisine op poten zetten, waar jij natuurlijk van harte welkom bent!

Als we meer dan € 87.500,- ophalen, komen er:
• Extra vergistingstanks
• Extra houten vaten
• Een afvulinstallatie
• Een sourblendingproject
• Een haute cuisine beer festival

 

Word mede-eigenaar van De Goede & De Stoute!
Met de stappen die wij willen zetten, ontstaan er veel voordelen en groei. Wij willen jullie de kans geven hier aan deel te nemen en van te profiteren. Daarom gaat De Goede & De Stoute aandelen plaatsen via crowdfunding. Zo kunnen wij niet alleen onze groei realiseren, maar ook onze passie delen met liefhebbers. Je wordt namelijk niet alleen aandeelhouder, maar ook automatisch member van onze Members Club.

Dus ben je liefhebber van ons bier, vind jij ook dat bier het podium moet krijgen dat het verdient, wil je meedoen aan onze evenementen, of ben je gewoon trots op De Goede & De Stoute? Dan is dit je kans om mede-eigenaar te worden van Nederlands meest gatronomische bierbrouwerij!

Hoe werkt het?
Je kunt via de campagnepagina een aandeel in De Goede & De Stoute kopen. De waarde van ons merk en onze (nieuwe) brouwerij is berekend op € 2.500.000,-. In deze aandelencampagne geven we minimaal 3,5% tot maximaal 7% van deze waarde vrij in de vorm certificaten op aandelen via een STAK (Stichting Administratiekantoor). Deze STAK bezit 10% van het kapitaal in de werkmaatschappij. De niet geplaatste certificaten blijven in de STAK tot ze geplaatst kunnen worden.

De waarde van een aandeel is vastgesteld op € 500,-. Koop je bijvoorbeeld 10 aandelen, dan investeer je € 5.000,- in onze brouwerij en ben je voor 0,2% eigenaar van De Goede & De Stoute.

De Goede & De Stoute keert bij winst dividend uit aan de STAK, die op haar beurt dividend uitkeert aan de certificaathouders. De STAK streeft naar een dividend van 6% op jouw inleg, wat bij een inleg van € 5.000,- een dividend is van € 300,-.

Je koopt in deze campagne dus een certificaat op een aandeel via een STAK. Deze stichting maakt het voor ons mogelijk om de rechten die horen bij een aandeelhouder te scheiden. De stichting behoudt al het stemrecht en zeggenschap in de B.V., en geeft certificaten op aandelen uit die jou als eigenaar van een certificaat recht geven op een winstuitkering (dividend). De hoogte van het totaal uit te keren dividend wordt bepaald door het bestuur van de stichting. Via de STAK geven we je als certificaathouder dus wel winst, maar geen stemrecht.

Kan ik mijn aandelen weer verkopen?
Ja en nee. Na 3 jaar kunnen de certificaat worden aangeboden aan ons of aan een andere certificaathouder. Je kunt er op dat moment ook voor kiezen om je certificaat te behouden. De waarde van de brouwerij wordt op dat moment gewaardeerd door een onafhankelijke accountant. Op basis hiervan wordt bepaald welk bedrag jij voor je certificaat zou kunnen krijgen. Of je je certificaat kunt verkopen hangt af van de vraag en/of het aanbod. Het zou dus kunnen dat er geen vraag is en dat je je certificaat niet kan verkopen.

Indien er certificaten binnen de lock-in periode worden aangeboden vanuit de certificaathouders en de B.V. kiest ervoor deze terug te kopen, dan wordt er een afslag van 33% gerekend over de aangeboden certificaten. Lees de administratievoorwaarden door voor alle spelregels.

De risico’s en hoe jij die kan beperken
Doordat het uit te keren dividend vooraf nog niet is vastgelegd en afhankelijk is van de winst, bestaat het risico dat je niet het volledig ingelegde bedrag terugverdient. Het goede nieuws is dat je zelf de kans op dividend kan vergroten: spread the word als ambassadeur, kom naar onze events, onze partners of haal ons bier zelf in huis. Alle hulp van onze aandeelhouders helpt om De Goede & De Stoute de aankomende jaren te laten groeien.

Wat krijg je ervoor terug?
Allereerst krijg je een aandeel in de meest gastronomische brouwerij van Nederland. Met een aandeel in handen word je mede-eigenaar van een snelgroeiende brouwerij met veel groeipotentie in binnen- en buitenland. We staan aan het begin van een mooi avontuur en jij kan met ons meegroeien. Het is voor jou dé kans om onderdeel te worden van het merk en de brouwerij De Goede & De Stoute.

In de eerste twee jaar zullen we de winst herinvesteren, zodat we de groei van het merk en de brouwerij voort kunnen blijven zetten. We verwachten in het derde jaar een dividend uit te kunnen keren van circa 6%. Naast de verwachte dividenduitkeringen profiteer je bovendien van de verwachte stijging van de waardeontwikkeling van het aandeel.

Ook word je als nieuwe mede-eigenaar van De Goede & De Stoute automatisch member van onze club. Je geniet van alle voordelen zonder hiervoor de contributie te betalen (€ 200,- per jaar). Zo ben je niet alleen mede-eigenaar, je beleeft met ons ook de meest smaakvolle avonturen!

Afhankelijk van de hoogte van jouw investering hebben we een extra beloning voor je in petto. Deze vind je terug in het beloningsschema rechtsboven op deze pagina. Ook organiseren we elk jaar een feest, waar jij vanzelfsprekend voor uitgenodigd wordt. Tijdens dit feest zullen we je inzicht geven in onze cijfers en informeren we je als eerste over onze toekomstplannen. Uiteraard onder het genot van ons bier.

Word mede-eigenaar van De Goede & De Stoute en ga samen met ons op avontuur!

Documenten
Lees hier de volledige prospectus, administratievoorwaarden en statuten: Stichting Administratiekantoor De Goede & De Stoute.

Wil je meer weten?
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Je kan ons direct bereiken op: pieter@degoedeendestoute.nl // 06-81875743 of piet@degoedeendestoute.nl // 06-50647647

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op FacebookInstagram
€90.500
103% behaald
Minimaal: €87.500
tot maximaal: €175.000
Aandelencampagne
98 investeerders
Gemiddelde investering: €923
Deze campagne is succesvol afgerond
Dividend
aan certificaathouders
Er wordt mogelijk dividend uitgekeerd aan de certifcaathouders. Of er dividend uitgekeerd wordt, en de hoogte ervan, wordt bepaald door het management en goedgekeurd door de aandeelhoudersvergadering.
Doelgroepomschrijving
Wij vinden het belangrijk dat investeerders in dit project investeren vanuit de motivatie de ondernemers te steunen en zich hierbij bewust zijn van het financiële risico. Is investeren in dit project geschikt voor jou?

Dit project is voor een investeerder die voornamelijk interesse heeft in projecten binnen deze regio en categorie. Die snapt wat een aandeel is en de haalbaarheid van het bedrijf kan beoordelen of de ondernemer persoonlijk kent. Dit project heeft een hoog financieel risico. De motivatie om te investeren is dan ook de ondernemers te steunen en niet specifiek het behalen van rendement, dit is een bijkomstigheid. Hij heeft voldoende eigen vermogen en investeert niet meer dan 10% van het eigen vermogen in crowdfunding.

Beloningen
Investeer met 20 aandelen
€10.000 of meer
Investeer met 20 aandelen en je wordt Member (t.w.v. € 200,- per jaar), met alle voordelen, zolang je certificaathouder bent. 
Je krijgt een prachtige doos met een fles Vuurzee (75 cl) en 4 prachtige glazen. Daarbij word je kosteloos uitgenodigd voor een van onze events en je mag nog iemand meenemen ook!
Investeer met 10 aandelen
€5.000 of meer
Investeer met 10 aandelen en je wordt Member (t.w.v. € 200,- per jaar), met alle voordelen, zolang je certificaathouder bent. 
Je krijgt een prachtige doos met een fles Vuurzee (75 cl) en 4 prachtige glazen. Daarbij word je kosteloos uitgenodigd voor een van onze events.
Investeer met 5 aandelen
€2.500 of meer
Investeer met 5 aandelen en je wordt Member (t.w.v. € 200,- per jaar), met alle voordelen, zolang je certificaathouder bent. Je krijgt een prachtige doos met een fles Vuurzee (75 cl) en 2 prachtige glazen. Daarbij word je uitgenodigd voor een speciale “limited-edition” proeverij.
investeerder 7 investeerders kozen hiervoor
Investeer met 2 aandelen
€1.000 of meer
Investeer met 2 aandelen en je wordt Member (t.w.v. € 200,- per jaar), met alle voordelen, zolang je certificaathouder bent. Je krijgt tevens een prachtige doos met een fles Vuurzee (75 cl).
investeerder 20 investeerders kozen hiervoor
Investeer met 1 aandeel
€500 of meer
En je wordt Member (t.w.v. € 200,- per jaar), met alle voordelen, zolang je certificaathouder bent. Je beleeft met ons de meest culinaire avonturen op de meest bijzondere plekken en met de mensen die ook van heerlijk eten en drinken houden.
investeerder 59 investeerders kozen hiervoor
Recent
Bas €500
Doortje €500
€500
Deel deze campagne

Genoemd

De Goede & De Stoute


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur