Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Brouwerij Boegbeeld

- Crowdfunding -

24 maart 2016
Lees het artikel

[Foto]

Help Brouwerij Boegbeeld aan een eigen brewpub en proef bieren waar Den Bosch trots op kan zijn!

[video]

Brouwerij Boegbeeld maakt speciaalbier voor Bosschenaren
Wij zijn Janneke en Mary-jane en samen hebben we ongeveer een jaar geleden Brouwerij Boegbeeld opgericht. Wij vinden namelijk dat Den Bosch als bourgondische stad een eigen bier verdient om net zo trots op te zijn als op onze prachtige stad zelf!

Dit zijn wij
Janneke was voor haar opleiding Food Design and Innovation al een tijd bezig geweest met het ontwikkelen en op de markt brengen van bieren. Voor haar afstudeerproject ontwikkelde ze KOOKbier. Daarmee won ze de Foodmanship award. Toen de kans op haar pad kwam om op een geweldig oud fabrieksterrein een brouwerij te starten, greep ze die met beide handen aan. En daar raakte Mary-jane betrokken bij het verhaal.

Tijdens haar studie Communication & Multimedia Design heeft zij zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten. Ze verkreeg dan ook een nominatie voor de LOF-studentenprijs voor een tijdschrift over koffie genaamd; Boon. Dit leverde haar een stageplek op bij het tijdschrift Quest om daar een nieuw online platform mee op te zetten namelijk; Quest Test Nederland. In eerste instantie zouden we alleen een keer brainstormen over een concept voor een brouwerij in Den Bosch. Maar we kwamen tot de conclusie dat Den Bosch voor een stad vol bourgondiërs nog niet echt een bruisende speciaalbierscene had. We vonden dat we daar eens verandering in moesten brengen. Dus besloten we dit gewoon te gaan doen met zijn tweetjes. Daar hebben we wel jouw hulp voor nodig!

Onze bieren
We vinden het belangrijk dat de bieren de we maken een speciale verbinding hebben met de stad Den Bosch. We hebben een hoop mensen gevraagd om ideeën en er ligt nog heel wat op de plank. We vinden de kwaliteit van het product heel belangrijk. Vandaar dat we altijd eerst verschillende proefbatches maken om te testen wat goed en minder goed is aan een bepaald recept voordat we het definitief maken. Dit is dus een redelijk lang proces, maar wel een super belangrijk proces. Nu een jaar verder hebben we drie recepten ontwikkeld. Witte Sieb; een fris witbier vernoemd naar het stadsstrand. Sjekladebol, een romig chocoladebier dat doet denken aan een Bossche bol. En Kutbier, een knipoog naar het Bossche taalgebruik. Dat laatste bier brachten we in oktober 2015 voor het eerst op de markt. Dat ging toen direct viral. We waren overal op sociale media te vinden en ook op radio en televisie. Op dit moment loopt het bier nog steeds erg goed. Zo goed zelfs dat onze webshop steeds binnen een paar uur is uitverkocht. Om aan jullie vraag te blijven voldoen is het tijd geworden voor de volgende stap; een eigen brewpub. Om deze in te richten hebben we nog wel wat geld nodig.

Waarom hebben we je hulp nodig?
We willen een brewpub inrichten. Een bierbrouwerij en een proeflokaal in een. Een eigen plek om te brouwen zal ervoor zorgen dat we beter aan de vraag kunnen voldoen. We hebben hiervoor al een locatie en een brouwinstallatie op het oog. Maar er moet nog een hoop gebeuren voordat we op die locatie daadwerkelijk kunnen gaan brouwen.

We zullen het pand flink moeten verbouwen. Daarna moet alles nog worden ingericht. Hiervoor hebben we €30.000,- nodig. Daarmee kunnen we het pand helemaal opknappen. Zorgen dat er een nieuwe vloer in komt. Dat de juiste leidingen worden aangelegd en de muren betegeld worden. Ook kunnen we daarmee de brouwinstallatie aanschaffen en het proeflokaal inrichten met wat simpele koelingen, tafels en stoelen.

We willen de brouwerij zo transparant mogelijk houden. Daarom gaan we voor glazen wanden. Op dit moment zijn we van plan zoveel mogelijk materiaal uit het pand te hergebruiken. Zo ook de oude ramen uit de systeemwanden. Met €45.000,- kunnen we betere glazen wanden plaatsen met openslaande deuren voor makkelijkere bevoorrading en beter zicht vanuit het proeflokaal. Hiervoor kunnen we ook een mooie bar met taps laten plaatsen in het proeflokaal. Op die manier kun je in het proeflokaal optimaal genieten van een biertje en tegelijk zien hoe dat biertje gemaakt is. Zo wordt het een plek waar je kunt genieten van ambacht en gezelligheid.

Duurzaam ondernemen in de Mengfabriek
Brouwerij Boegbeeld is gevestigd in de Mengfabriek aan de Tramkade in Den Bosch. Het is een oud fabriekspand waar verschillende ondernemingen samenkomen. Er ontstaat een circulaire economie op het terrein. Dit wil bijvoorbeeld zeggen dat ons restafval wordt gebruikt door een bedrijf dat insecten kweekt. Die insecten worden gevoerd aan vissen. Die vissen bemesten groenten. Die groenten worden gebruikt in de keuken van het restaurant. Daarbij kun je dan weer een lekker biertje van ons drinken. Als je daarna geen zin hebt om naar huis te gaan kun je zelfs blijven slapen in het hotel. De volgende ochtend kun je dan fijn wakker worden in de hot tub die verwarmd wordt met ons koelwater met een kopje koffie uit de koffiebranderij etc. etc. Deze plannen liggen er allemaal en wij geloven hier in! Dit lijkt ons dan ook een ideale, bruisende plek voor onze brouwerij en ons proeflokaal.

Support Brouwerij Boegbeeld en geef Den Bosch het biertje dat zij verdient!
Op dit moment staat Brouwerij Boegbeeld nog in de babyschoentjes, maar gebaseerd op het succes van het eerste jaar verachten flinke groei. Je ontvangt over je lening een rendement van 3% per jaar bij een looptijd van vijf jaar. Over de hele looptijd betekent dit dus een rendement van 15%. Je investering heb je dus na vijf jaar, met rente terug.

De lening wordt na twee jaar uitbetaald in drie gelijke betalingen inclusief rendement. Stel je investeert €1000, dan ontvang je dus in totaal €1150 verspreid over drie termijnen:

24-05-2019: € 383,33
24-05-2020: € 383,33
24-05-2021: € 383,34

Je kunt ook kiezen voor een van onze beloningen. Deze zijn afhankelijk van het investeringsbedrag. Denk bijvoorbeeld aan een strippenkaart voor biertjes in onze nieuwe brewpub, inclusief een eigen glas met je naam erop. Of je naam vereeuwigd op een tegel in de brouwerij, of zelfs een workshop, je loopt de hele dag mee met ons en we leren je hoe dat brouwen nou eigenlijk allemaal in zijn werk gaat.

Wil jij ons helpen om een mooie nieuwe plek, een nieuw stukje cultuur, en vooral heerlijke bieren met een goed verhaal neer te zetten in onze fantastische stad? Investeer dan mee! Check onze website en Facebook voor meer informatie. Maar je mag ook mailen naar info@brouwerijboegbeeld.nl als je nog vragen hebt. Wil je ons persoonlijk spreken, dan mag je natuurlijk ook even bellen. Onze nummers zijn te vinden op de website. We beantwoorden graag al je vragen. Zodat we deze zomer met alle investeerders samen kunnen proosten op een knallend openingsfeest!

www.brouwerijboegbeeld.nl

www.facebook.com/brouwerijboegbeeld

€41.559
138% behaald
Minimaal: €30.000
tot maximaal: €45.000
Leningcampagne
108 investeerders
Gemiddelde investering: €384
15% totaalrendement
3% nominaal jaarrendement
Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 60 maanden

Beloningen
€5.000 of meer
Jij bent onze extra super VIP! Je ontvangt 15% Rendement op je investering. Ook ontvang je elk kwartaal, zolang je lening loopt een doos met 6 geschenkflessen van een bijzonder bier wat alleen voor de extra super VIP investeerders wordt gemaakt. Als extra super VIP wordt je natuurlijk vereeuwigd aan de muur. En je bent altijd verzekerd van een plekje in het proeflokaal.
€1.000 of meer
We vernoemen een biertje naar je! Samen met jou ontwikkelen we een heerlijk recept naar jouw smaak. Dit brouwen we samen eenmalig. Na vergisting kun je er samen met je vrienden van komen genieten in onze brewpub. De rest krijg je natuurlijk gewoon mee naar huis!
€750 of meer
Vraag je je wel eens af hoe die heerlijke biertjes gemaakt worden? We laten het aan je zien. Je komt een hele dag met ons meedraaien. Je ziet hoe ons bier gemaakt wordt en helpt zelf ook mee. Daarbij leer je een hoop en natuurlijk gaan we naderhand ook lekker wat bier proeven. Ook leuk als bedrijfsuitje
€250 of meer
Altijd al deel willen uitmaken van een brouwerij? Voor €250 vereeuwigen we je in onze brewpub. Je naam, bedrijfsnaam, logo, gezicht of wat je maar wil komt op een tegeltje in onze brouwerij. Creativiteit is hierbij natuurlijk hartstikke welkom!

Genoemd

Brouwerij Boegbeeld


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur