Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Taplokaal Gist

- Crowdfunding -

mei 2017
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1: Taplokaal Gist]

Taplokaal Gist gaat heerlijke craftbieren en andere drankspecialiteiten combineren met mooie gerechten. Samen met onze gasten gaan we in ons gezellige taplokaal aan de Vaartsche Rijn op zoek naar verrassende smaakcombinaties.


Crowdfunding video Taplokaal Gist, 10 mei 2017, Taplokaal Gist
Jasper, Manon en Erik gaan een nieuw café-restaurant beginnen in Utrecht. Het komt aan het water gelegen, naast Tivoli De Helling, op Rotsoord. Er gaat eten geserveerd worden met bijpassende bieren.
Er komt een groot terras aan het water. Binnen zijn 80+ zitplaatsen, 30 taps met verschillende, telkens wisselende bieren en ook qua andere dranken zit u hier gebeiteld.

Lees het verhaal

"Hoera! We zijn over de helft en we hebben 100.000 euro gehaald! We zijn dolblij met het grote succes van onze crowdfunding! En willen graag alle investeerders bedanken voor hun vertrouwen in ons. Nu door naar de 200% zodat we onder andere minder apparatuur hoeven te huren en degelijke spullen kunnen kopen. Op die manier maken we een nog stevigere basis! Help mee!"

Wie gaan Taplokaal Gist draaien?
Erik is al 9 jaar eigenaar van Café DeRat, Utrechts gezelligste speciaalbiercafé en heeft ook gewerkt bij onder meer Kafé België, Ledig Erf en Henri Bloem. Jasper, geboren en getogen in Utrecht, werkt al meer dan 4 jaar bij café DeRat, is bijna biersommelier en verkoopt ook mooie wijnen en whisky's bij Kwestie van Smaak op de Helling. Manon gaat de keuken draaien. Ze heeft al meer dan 10 jaar haar eigen cateringbedrijf en heeft ervaring in restaurants in binnen- en buitenland.

[Foto2] 

Wat gaan we doen?
Samen gaan we een nieuw avontuur aan langs de Vaartsche Rijn: we willen een prachtig taplokaal met keuken gaan openen aan het water. Kwaliteit en passie staan bij ons voorop. Er gaan 30 bijzondere, telkens wisselende speciaalbieren van tap gecombineerd worden met mooie, bijpassende gerechten. Bij ons geen grote merken: we richten ons op de kleine brouwerijen die met liefde en passie prachtige bieren brouwen. Samen met onze gasten willen we op zoek gaan naar verrassende combinaties met de gerechten die uit onze keuken worden getoverd. Kortom, naar unieke smaakcombinaties dus! Naast mooie bieren gaan we uiteraard ook een keur aan andere fraaie dranken schenken: fijne wijnen, verrassende whisky's en ook bijzondere rum, cognac, lokale likeurtjes, enzovoorts. Of je nu komt voor een gezellige avond of een goede maaltijd, of je nu een beer geek bent of eens iets nieuws wilt proberen, je bent bij ons altijd welkom. Ook voor koffie, thee en limonade natuurlijk!

[Foto3]

Waar gaan we dat doen?
Onze lokatie ligt aan de Vaartsche Rijn, op de Helling. Dat is net ten zuiden van het centrum, op de route van Hoograven naar de binnenstad. Station Vaartsche Rijn is vlakbij. In de zomer kun je op ons unieke terras aan het water terecht, in de winter gezellig binnen. We willen graag een band aangaan met de buurt; Jasper's ervaring bij Kwestie van Smaak, waar we naast gaan zitten leert dat daar veel behoefte aan is. De locatie vlakbij het centrum én naast het station maakt dat we voor iedereen prima bereikbaar zijn.

[Foto4]

Waar hebben we geld voor nodig?
Het pand is een casco nieuwbouwpand dat we vanaf die basis op gaan bouwen. We willen daarvoor graag €200.000,- ophalen met de crowdfunding. Dit bedrag is onderdeel van onze begroting die €350.000,- omvat. We leggen ook een gedeelte eigen geld in, en het overige komt van de bank. De crowdfunding staat op 100% bij €100.000,-, maar wij willen dus graag doorstomen naar de 200%!
Het geld is nodig voor vloeren, toiletten, een keuken, de bar, de taps en natuurlijk de inrichting. We willen graag gaan voor de beste kwaliteit van onze producten en daar hoort goede apparatuur bij. Waar we veel waarde aan hechten, is de vrije keuze van producten. Daarom willen we ons niet verbinden aan een van de grote biermerken. De bijpassende finaciële hulp die daar vaak bij komt kijken kiezen wij dus heel bewust niet. Maar dat zorgt er wel voor dat we dus echt jouw hulp nodig hebben!

We gaan er nogmaals voor om meer dan 100% van ons streefbedrag op te halen, zodat we ons plan zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

[Foto5]

Wat krijg je ervoor terug?
Uiteraard willen we je graag belonen voor je investering. Het leukste is om je te belonen met de unieke producten die we willen aanbieden. Bijvoorbeeld speciaal voor de investeerders gebrouwen bier, een tegoed voor ons gehele aanbod of een proeverij met extra speciale dranken. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een financiële beloning. En het allerbelangrijkste: je krijgt er een unieke locatie in Utrecht voor terug waar je lekker aan het water kunt genieten van allerlei mooie drankjes en hapjes!

Kortom: Taplokaal Gist wordt een plek waar de iedereen in een gezellige, laagdrempelige sfeer kan genieten van de mooiste bieren en andere dranken, in combinatie met passende gerechten. Laat je verrassen!

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Twitter

€200.000
200% behaald
Minimaal: €100.000
tot maximaal: €200.000

Leningcampagne

226 investeerders
Gemiddelde investering: €884
15% totaalrendement
3% nominaal jaarrendement

Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 60 maanden

Beloningen

€5.000 of meer
Als je maar liefst €5000,- investeert, krijg je 3% rente per jaar, je krijgt een doos van 24 flesjes met speciaal voor onze crowdfunders gebrouwen oprichtingsbier, een uitnodiging voor de investeerdersborrel, je mag mee als we het oprichtingsbier gaan brouwen, en daarnaast als klap op de vuurpijl krijg je een uitnodiging, voor 2 personen, om bij ons een exclusief diner met bijpassende bieren bij te wonen!

€2.500 of meer
Als je maar liefst €2500,- investeert, krijg je 3% rente per jaar, krijg je een doos van 24 flesjes met speciaal voor onze crowdfunders gebrouwen oprichtingsbier, een uitnodiging voor de investeerdersborrel. Bovendien mag je mee als we het oprichtingsbier gaan brouwen!

€1.000 of meer
Investeer je €1000,- dan krijg je van ons 3% rente per jaar, 12 flesjes speciaal voor onze crowdfunders gebrouwen oprichtingsbier en een uitnodiging voor onze investeerdersborrel.

€250 of meer
Als je €250,- investeert, krijg je 3% rente per jaar, en bovendien ontvang je 4 flesjes speciaal voor onze crowdfunders gebrouwen oprichtingsbier!

Genoemd

Taplokaal Gist


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur