Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Brouwerij Kees!

- Crowdfunding -

2014
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1]


Brouwerij Kees!, 30 oktober 2014, Vladdie de Koning

Brouwerij Kees! is een eigenzinnig en moderne brouwerij, van zomerse Session India pale ales’s (IPA’s) tot Imperial Stouts.

06/11/2014 : De eerste €50.000 is binnen, ontzettend bedankt! Maar ik ben er nog niet. Investeer mee zodat ik de benodigde €100.000 kan verzamelen. Hiermee kan ik namelijk extra gistingstanks kopen en beginnen met een mooie barrel room te creëren.

Even voorstellen: ik ben Kees Bubberman, oprichter van Brouwerij Kees!
Van huis uit opgeleid als kok, ontstond mijn passie voor bier brouwen zo’n 17 jaar geleden. Voor die tijd was ik al bierliefhebber, maar in 1996 werd ik lid van amateur-bierbrouwersvereniging de Deltabrouwers. Deze enthousiaste club van thuisbrouwers organiseert elk jaar een brouwcursus en in 1996 was ik één van de cursisten.

Zo brouwde ik in 1996 mijn eerste ‘homebrew’ van 10 liter in de keuken van mijn vader, de start van een mooie reis door een rijk bierlandschap vol met pilsners, blond, tripels en pikzwarte stouts. Tijdens deze leerzame thuis- brouw jaren werd een stevig fundament gelegd, voor wat later tot een succesvolle carrière als professionele brouwer leidde.

In 2007 werd ik de brouwmeester van Brouwerij Emelisse te Kamperland. Op dat moment was Brouwerij Emelisse een kleine regionale brouwerij. Zeven jaar later worden de bieren van Emelisse gewaardeerd door vele bierliefhebbers in Nederland, maar ook zeker in buitenland. De VS, de Scandinavische landen en Italië werden interessante afzetgebieden voor deze unieke bieren.

Door mijn passie en steeds grotere kennis is de prijzenkast van Brouwerij Emelisse intussen goed gevuld. Hier mijn wapenfeiten:

 • Held van de Smaak 2009
 • Meest gewaarde winterbier 2009
 • Tweede plaats Lekkerste Bockbier 2009
 • Tweede plaats Brewnz met de Espresso stout 2010
 • Vierde plaats Lekkerste Bockbier 2011
 • Zesde plaats Lekkerste Bockbier 2012
 • Eerste plaats LenteBock 2013
 • Eerste plaats ZwaarBock bier 2013
 • Tweede plaats LenteBock 2013
 • Derde plaats Zwaar Bockbier 2014
 • En tot slot: beste nieuwe bier van Nederland 2013 volgens Ratebeer.com

Maar hiermee is mijn reis door de wereld van de ambachtelijk gebrouwen bieren nog niet ten einde. Binnenkort ga ik aan een nieuw hoofdstuk beginnen. Na zeven mooie jaren bij Emelisse wordt het tijd voor eigen brouwerij en wel een brouwerij waar ik mijn eigen naam aan geef:

Brouwerij Kees!
Een brouwerij waar ik nieuwe ideeën in kwijt kan met het brouwen van –wat ik denk- de mooiste bieren van Nederland.

Mijn brouwerij
De brouwerij komt in de historische en monumentale stad Middelburg, een stad waar vroeger natuurlijk ook veel gebrouwen werd. Zo waren daar ooit Brouwerij de Vijfhoek, de Drye Tonnekens, de Lelie, de Mondriaan en brouwerij de Hopbloem gevestigd. Helaas sloot de laatste brouwerij zijn deuren in 1993 en is Middelburg sindsdien brouwerij-loos. Aan deze brouwerij-loze periode ga ik een eind maken, want een stad als Middelburg verdient een brouwerij. De brouwerij zal worden gebouwd aan de Voltaweg in Middelburg, op een moderne locatie met een oppervlakte van ruim 650 vierkante meter.

Samen met biercafe Desafinado gaan we de bieren van Brouwerij de Vijfhoek weer nieuw leven in te blazen en een speciaal bier te ontwikkelen voor brouwerij de Vijfhoek. Dit bier zal breed worden uitgezet bij de Middelburgse Horeca.

Het eerste productie jaar zal er 1800 hl speciaalbier gebrouwen worden, dit geeft een omzet van € 540.000,00.

Assortiment
Het assortiment van Brouwerij Kees!, zal eigenzinnig en modern zijn, van zomerse Session India pale ales’s (IPA’s) tot Imperial Stout. De assortiment zal een blend zijn van Engelse ale’s en porters en Amerikaanse IPA’s. Deze bieren worden allemaal gekenmerkt door specifieke mout- en hopsoorten en krachtige, onderscheidende smaken.

Naast het vaste assortiment komt er ieder seizoen terugkerend speciaal brouwsel. Verder zal om het ontstaan van de brouwerij te vieren en de investeerders te bedanken, ieder jaar een Jubilaris gebrouwen worden. Naast het brouwen van eigen bieren, zal er ook plaats zijn voor brouwerijhuurders. Dit zijn brouwers die (nog) niet over een eigen brouwerij beschikken, maar die door gebruik te maken van mijn brouwfaciliteiten wel bijdragen aan het rendement daarvan.

Brouwerij bezoek, Rondleidingen en de Ambassadeur van brouwerij Kees!
Natuurlijk is brouwerij Kees! open voor de bierliefhebber (en niet bierliefhebber) en worden er rondleidingen gegeven. Tijdens deze rondleiding wordt er uitleg gegeven over het brouwproces en aansluitend een proevereitje met bieren van brouwerij Kees!

Ambassadeur van Brouwerij Kees! is Jazz–eetcafé Desafinado in Middelburg. Hier staan er vast 3 bieren vast op de tap en zullen verder alle bieren op fles verkrijgbaar zijn. In Jazz–eetcafé Desafinado zullen we ook tastings en workshops gaan organiseren

Verkrijgbaarheid
Zelf ga ik mij toeleggen op het brouwen van bier en het ontwikkelen van recepten van nieuwe bieren. Hierdoor ga ik de distributie uitbesteden aan bierhandelaars. Door mijn vele contacten in de internationale bierwereld heb ik afspraken kunnen maken met de beste bierhandelaren voor de distributie van mijn bieren.

De bieren van Brouwerij Kees! zullen in de volgende landen te koop zijn;

 • Nederland
 • Engeland
 • België
 • Frankrijk
 • Zweden
 • Spanje
 • Italië
 • Brazilië
 • Verenigde Staten

Financiële behoefte
De totale financiële behoefte is €250.000. Hiervan heb ik al zelf € 200.000 kunnen financieren bij andere investeerders en vrienden en kennissen. Voor de overige € 50.000 heb ik uw hulp nodig. We hebben de financiering nodig voor een verbouwing van het pand, de aanschaf van de brouwinstallatie, inventaris, voorraad en werkkapitaal.

Verbouwing pand

 • Afwatering brouwerij

Brouwinstallatie

 • Aanschaf brouwhuis
 • Afvulinstallatie (tweedehands)
 • Aanleg en aansluiten brouwerij
 • Vergistingstanks (6 x 25 hl)
 • CIP-installatie
 • Koelcel
 • Stoomketel
 • Overige brouwbenodigdheden

Elk jaar worden er een vriendendag van Kees! georganiseerd in de brouwerij. Tijdens deze dag worden alle investeerders uitgenodigd om gezamenlijk te genieten van een goed glas bier en kan beloning voor de investeerders in ontvangst genomen worden.

Rendement
Naast het rendement van 5 procent op uw investering bieden we aanvullende beloningen aan in de vorm van bier, kennis en liefde voor het brouwers vak:

€ 250
Elk jaar een fles jubilaris

€ 500
Elk jaar een fles jubilaris en een eigen gesigneerde wandtegel op de muur van vrienden van Brouwerij Kees

€ 1.000
Elk jaar 2 flessen jubilaris en een eigen gesigneerde wandtegel op de muur van vrienden van Brouwerij Kees

€ 2.500
Elk jaar 4 flessen jubilaris en een eigen gesigneerde wandtegel op de muur van vrienden van Brouwerij Kees

€ 5.000
Elk jaar 6 flessen jubilaris en een eigen gesigneerde wandtegel op de muur van vrienden van Brouwerij Kees

Kees Bubberman

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Twitter

€100.000
200% behaald
Minimaal: €50.000
tot maximaal: €100.000

Leningcampagne

154 investeerders
Gemiddelde investering: €649
25% totaalrendement
5% nominaal jaarrendement

Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 60 maanden

Deze campagne is gesloten.

Genoemd

Brouwerij Kees


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur