Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Frontaal Little Bar

- Crowdfunding -

december 2021
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1]

Brouwerij Frontaal en Little Beershop presenteren een Food&Beer: craftbeer beleving en restaurant in het centrum van Utrecht. Het eerste proeflokaal van Frontaal buiten Breda. Een plek waar bier, eten en gezelligheid samenkomen. 30 bieren op tap en de beste en meest gevulde borrelplank van Nederland. 


Frontaal Little Bar, 9 december 2021, Fred Buddingh
Brouwerij Frontaal en Little Beershop presenteren een Food&Beer: craftbeer beleving en restaurant in het centrum van Utrecht. Het eerste proeflokaal van Frontaal buiten Breda. Een plek waar bier, eten en gezelligheid samenkomen. 30 bieren op tap en de beste en meest gevulde borrelplank van Nederland.

Ons verhaal
Fred Buddingh van Little Beershop, heeft al 5 jaar een bierwinkel in Utrecht, hij is klaar voor de volgende stap en slaat de handen ineen met Roel Buckens van Brouwerij Frontaal en opent een bierrestaurant aan de Predikerherenstraat midden in het Utrechtse Universiteitskwartier (op een steenworp afstand van het drukke uitgaansplein de Neude). Dit wordt de eerste horecagelegenheid van de ambitieuze craftbeer brouwerij Frontaal buiten Breda. We combineren in een laagdrempelige setting de beste speciaalbieren met bijpassende planken vol met luxe borrelhappen om samen met je vrienden te delen. Een plek waar het samen ontdekken van nieuwe smaken centraal staat. Maak je smaakpapillen wakker voor de ultieme smaakbeleving en bereid je voor op een gezellige avond met vrienden en sterke verhalen. Na afloop zal je met een voldaan gevoel en een beleving rijker huiswaarts keren en morgen wil je weer.

[Foto2]

De ruimte
De ruimte bestaat uit twee delen, een restaurant gedeelte en een ruimte met een grote proeftafel voor kleine groepen. Totaal is er plek voor zo’n 60 mensen. Alle meubels en de bar zijn gemaakt van hergebruikte circulaire grondstoffen zoals spoorbielzen en afvalhout. Zo geven we spullen met een verhaal die anders weggegooid zouden worden een tweede leven. Je komt binnen in ons restaurantgedeelte. Hier zijn verschillende zitjes waar je samen met je vrienden kan plaatsnemen met uitzicht op de tapwand met 30 verschillende wisselende bieren. Maar er is meer, als je naar achteren doorloopt kom je bij onze eetbar aan de open keuken. Neem plaats op een van de krukken en laat je door onze chef verwennen met lekkere hapjes die samen op een plank worden geserveerd. Helemaal achterin de ruimte vind je onze grote proeftafel die je met een groep kan reserveren voor de ultieme bier en food beleving. We zetten de tafel vol met met eten en bier en het festijn kan beginnen.

Het bier
Op de tap vind je 30 verschillende bieren, waaronder de vaste bieren en specials van brouwerij Frontaal. Maar we tappen ook bijzondere gastbieren uit binnen- en buitenland en er is een koelkast met een selectie bieren van Little Beershop. Elke dag doen we onze uiterste best de meest bijzondere bieren naar ons restaurant te krijgen. Zodat jij ze daar (als eerste) kan proeven.

[Foto3] 

Het eten
Op de kaart staan verschillende planken met borrelhappen en pubfood die je met je vrienden kan delen. Voor elke bierstijl is er een bijpassende plank. Op deze overvolle planken vind je huisgemaakte nacho’s, uitgebreide charcuterie, speciale kazen, maar ook originele gerechten zoals bijvoorbeeld malse chickenwings gecombineerd met zoete wafels, spiezen met worst en garnalen, mac&cheese balls, mini-hamburgers met verschillende toppings (sliders) of vegetarische groenteballetjes en vegan bloemkool wings van de grill met huisgemaakte dip. Bij de planken wordt friet of brood geserveerd. De plank ligt zo vol zodat je hem bijna niet meer kan zien. Bij Little Bar geen kleine porties. Bij de planken doen we uiteraard een passende biersuggestie.

De gastheer m/v
Centraal in ons restaurant is de gastheer of vrouw. Hij of zij enthousiasmeert, geeft je suggesties en vertelt spannende verhalen over bier en eten. Komt aan tafel, maar gaat ook op een kistje staan om enthousiast door het restaurant te roepen welke nieuwe bier er net op tap is aangesloten of wat de chef in de keuken nu weer heeft bedacht.

[Foto4]

Goed plan! Ik wil helpen!
Ons restaurant komt er niet zomaar, bij de bouw hebben we jouw hulp nodig. Totaal hebben we minimaal €250.000 nodig om de ruimte te verbouwen, de keuken in te richten, de tapinstallatie en het interieur aan te schaffen. Maar ook voor praktische zaken als een horecakeuken, ventilatiesysteem en verlichting. Het binnenhalen van dit bedrag is ons hoofddoel. Maar als we €350.000 (140%) ophalen kunnen we extra geld investeren in een stoere duurzame inrichting en hebben we extra werkkapitaal in deze onzekere tijd. Je kunt ons helpen door geld aan ons te lenen en/of tegoed kopen om bij ons te komen eten en drinken. En natuurlijk door onze crowdfunding actie met je vrienden te delen!

Wat krijg je ervoor terug?
Uiteraard willen we je graag belonen voor je investering. Op het geleende bedrag krijg je een rente van 4% per jaar. Het bedrag betalen we binnen 6 jaar terug in 5 termijnen. Daarnaast krijg jij als investeerder leuke beloningen, zoals toegang tot de investeringsborrel, een geheel verzorgde avond met bierproeverij of een kortingspas waarmee je gedurende 1 jaar lang 5% korting krijgt op jouw rekening. En het allerleukste: jij bouwt mee aan je nieuwe nieuwe favoriete restaurant!

Voorverkoop
Naast een lening is het ook mogelijk om alvast een tegoed te kopen. Dit tegoed kan je na de officiële opening gebruiken om bij ons uit te geven. Zo heb je nu alvast een gezellige avond in het vooruitzicht en je helpt ons met extra geld. Dit kan vanaf €250, maar koop je minimaal € 500 tegoed dan krijg je ook een kortingspas waarmee je 5% korting krijgt op de rekening.

[Foto5] 

Financiële situatie
Omdat Frontaal Little Bar een nieuwe onderneming is kunnen we hier nog geen financiële situatie van schetsen. Wel kunnen wij de financiële situatie en groei schetsen van onze andere ondernemingen om de ervaring te laten zien. Zowel Frontaal als Little Beershop hebben hun omzet de laatste jaren flink zien groeien. In de afgelopen vijf jaar is Frontaal gegroeid van een omzet van € 25.600 in 2015 naar een omzet van € 1.710.000 euro in 2020. Ondanks corona heeft de brouwerij een omzetgroei van 111% in 2020 ten opzichte van 2019 weten te realiseren. De gemiddelde groei in de afgelopen jaren is 138%. In de toekomst gaat Frontaal een nieuwe, state-of-the-art brouwerij bouwen in Breda-Noord. Little Beershop opende zijn winkel aan de Hardebollenstraat in 2019 en ging van een omzet van €141.455 in het eerste jaar naar een verwachte jaaromzet van €430.000 in 2021. Voor ons nieuwe restaurant gaan we samenwerken in een nieuw bedrijf waarvan Fred van Little Beershop en Roel van brouwerij Frontaal beiden voor de helft eigenaar zijn.

Ondernemen in coronatijd
Een horecaonderneming starten in coronatijd is een uitdaging. In geval van een nieuwe lockdown na de opening hebben we een plan klaarliggen om het restaurant draaiend te houden, de kosten te dekken en hopelijk ook winst te maken. We hebben beide goedlopende bedrijven die ten tijde van corona een flinke groei door hebben gemaakt. Tevens zijn we beiden zeer creatieve ondernemers die handig inspelen op wisselende omstandigheden. Het plan bestaat uit de volgende punten.

1. Samen met de eigenaar van het pand hebben we een clausule opgenomen zodat we tijdens een mogelijke lockdown of geringe bezetting door aangescherpte regels minder vaste lasten hebben.

2. Tijdens een mogelijke lockdown blijft het restaurant open voor afhalen en bezorgen. We bezorgen de lekkerste borrelhappen en mini hamburgers gewoon bij je thuis. Uit de cijfers van 2020 blijkt dat hamburgers de op één na populairste bezorgmaaltijd zijn. Little Beershop heeft de afgelopen jaren al ervaring opgedaan bij het bezorgen van bestellingen in Utrecht.

3. Samen met de Utrechtse delicatessenwinkel Familie van Rijk (de winkel waarin Fred zijn eerste bierwinkel opende en nog altijd heeft) bouwen we het restaurant binnen anderhalve week om tot een popup delicatessenwinkel en broodjes togo. We hebben gezien dat wanneer de horeca dicht is, mensen het massaal thuis gezellig willen maken er is dus behoefte aan lekkere hapjes en drank.

[Foto6] 

Kortom
Frontaal’s Little bar wordt de plek om samen nieuwe bieren en bijpassende smaken te ontdekken. We verwelkomen je graag om jou het evangelie van goede bieren en lekker eten te verkondigen. Proost Jochie!

Heb je nog vragen?
Via deze link kan je onze prospectus aanvragen, hierin lees je meer over onze plannen. We vertellen je bijvoorbeeld meer over onze achtergronden als ondernemer. Heb je andere vragen stuur een whatsappje naar Fred (06-48269387) of een mailtje naar fred@frontaallittlebar.nl.

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Instagram

€ 350.000
140% behaald

Minimaal:
€ 250.000
tot maximaal: € 350.000

Leningcampagne

278 investeerders
Gemiddelde investering: € 1.258
4% jaarrendement
Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 72 maanden

Beloningen

Gevulde ‘Frontaal Little Bar’ bierkoelkast
€10.000 of meer
Naast rente over je investering en een geheel verzorgde avond voor vier personen in ons restaurant met gastheer Fred ontvang je een gevulde ‘Frontaal Little Bar’ bierkoelkast voor bij je thuis. Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor de investeerdersborrel en ‘Investeerders Pas’ die recht geeft op 5% korting.

Geheel verzorgde avond voor vier personen
€5.000 of meer
Naast rente over je investering, krijg je van ons een geheel verzorgde avond voor vier personen in ons restaurant. Gastheer Fred zorgt voor een geweldige bierproeverij met bijbehorende plank met eten. Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor de investeerdersborrel en ‘Investeerders Pas’ die recht geeft op 5% korting.

XL borrelplank en biertje
€2.500 of meer
Naast rente over je lening krijg je een XL borrelplank en biertje om samen te delen met 2 vrienden. Ook krijg je een persoonlijke ‘Investeerders Pas’ waarmee je gedurende 1 jaar lang 5% korting krijgt op de rekening en een uitnodiging voor de investeerders borrel.

Uitnodiging voor de investeerders borrel
€1.000 of meer
Naast rente over je lening krijg je een uitnodiging voor de investeerders borrel. Tevens kan je daarna nog een keer terugkomen voor een gratis biertje en krijg je een persoonlijke ‘Investeerders Pas’ waarmee je 5% korting krijgt op je rekening.

Persoonlijke ‘Investeerders Pas’
€500 of meer
Naast rente over je lening krijg je jouw eerste biertje in ons restaurant van ons. Tevens krijg je een persoonlijke ‘Investeerders Pas’ waarmee je gedurende 1 jaar lang 5% korting krijgt op je rekening.

Eerste biertje van ons
€250 of meer
Naast rente over je lening krijg je het eerste biertje in ons restaurant van ons.

Genoemd

Frontaal Little Bar Frontaal Brewing Company Driemeterbier: Little Beershop


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur