Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Oedipus Brewing

- Crowdfunding -

2014
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

Een bierbrouwerij en proeflokaal op het Westerdok in Amsterdam


Oedipus Brewing
A film for the Oedipus Brewing crowd funding campaign on crowdaboutnow.nl/oedipus

Beer for the people, people for the beer!
English summary click here

Update: Dankzij het enthousiasme en vertrouwen van de eerste 152 investeerders hebben we een bedrag van €50.605 opgehaald in 30 dagen. Een ongekend en hartverwarmend succes, waarvoor we onze familieleden, vrienden, buurtgenoten, klanten, kennissen en fans ontzettend dankbaar zijn.
De resterende dagen is ons doel simpel: doorknallen naar de €100.000,-. zodat we het resterende bedrag niet hoeven te lenen bij de bank.

Hopelijk kunnen we de trouwe groep om ons heen vergroten en jou overtuigen van onze missie en onze plannen. Wij bieden een mooi rendement van 15% over drie jaar op jouw investering plus aanvullende beloningen in de vorm van bier, vriendschap en eeuwige dank.

[Foto1]

Wij zijn Oedipus Brewing
2,5 jaar geleden besloten wij (Alex, Paul, Rick en Sander) om samen bier te gaan brouwen. Het doel was simpel, smaakvol bier maken dat afwijkt van de status quo. De eerste vaardigheden leerden we in de keuken op twee grote pannen en binnen de kortste keren stond het hele huis van Sander vol met kratten bier, ijskasten en andere brouwspullen. We combineerden smaken die tot dan toe amper in kroegen en winkels te verkrijgen waren. Toen we eenmaal meer bier maakten dan we zelf konden drinken werd het tijd om ons bier met de wereld te delen.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een kleine brouwerij die bijzondere bieren levert aan een snel groeiend aantal horecagelegenheden en slijterijen in Nederland. We produceren nu per maand 3000 liter bier, wat goed is voor een omzet van € 12.000,-.

Al onze bieren hebben een uitgesproken smaak, bezitten humor en zetten aan tot nadenken. Wellicht ken je een van onze bieren:

[Foto2]

Onze bieren zijn onder andere hier verkrijgbaar:

Amsterdam:
‘t Arendsnest, Bar Bukowski, BeerTemple, Brandstof, Buurvrouw, Cafe Belgique, Café de Doffer, Café Flamingo, Café Gollem, Café Hesp, Cafe Kuijper, Café Lauter, Cafe Maxwell, Café de Ruimte, Cafe de Spuyt, Café Tabac, Café de Tuin, Café de Walvis, Café Zilt, Chocolatl, De Bierkoning, De Biertuin, De Oranjerie, Festina Lente, Fraiche, Hanneke’s Boom, Harlem, In de Wildeman, Kriterion, ‘t Monumentje, De (Shell) Toren, Radijs, Ricardo’s at Odeon, Roest, Slijterij Boorsma, Soundgarden, Sterk, Staring at Jacob, Ton Ton Club, Tuin 10, Wink, Worst en Yokiyo.

Den Haag:
ABC Beers, Brouwcafé, Café de Paas, Fiddler en Rootz,

Haarlem:
Jopenkerk en Melgers,

Noordwijk:
Blush, Koffiehuis en Harbour Lights,

Rotterdam:
Belgisch Biercafé Boudewijn en Dizzy

Utrecht:
Bert’s Bierhuis, Kafe België, Cafe Derat, De Drie Dorstige Herten en Ledig Erf.

Gezamenlijk hebben we 16 jaar ervaring in de ‘speciaalbierbranche’. Hiermee hebben we een breed netwerk van brouwers en professionals in de Nederlandse en internationale bierwereld opgebouwd.

Eén van de plekken waar we de hele bierwereld tegenkomen is op bierfestivals. Festivals als CBC in Kopenhagen of The Oregon Brewers Festival in Portland, USA waar de “crème de la crème” van de internationale beerscéne samenkomt om de mooiste creaties met elkaar te delen. Vorige maand is voor ons een droom uitgekomen toen wij door het laatstgenoemde festival zijn uitgenodigd om daar onze bieren te komen presenteren. Het is een onwerkelijk idee dat wij in juli tussen onze helden staan om onze bieren te tappen.

[Foto3: Kimchi]

De nieuwe Brewpub
We zijn trots op de dingen die we tot nu toe hebben bereikt, maar we zijn klaar voor de volgende stap: het opzetten van een nieuwe brouwerij en proeflokaal, oftewel de Brewpub. Inmiddels hebben we de perfecte ruimte gevonden, op het Westerdok in Amsterdam, waar we onze droom kunnen realiseren. Het ligt op loopafstand van het Centraal Station en aan de rand van de Jordaan en de grachtengordel. We zitten sinds oktober in deze vooralsnog lege ruimte en we staan te popelen om in actie te komen. Hoog tijd om de Brewpub te openen en leven in de brouwerij te brengen.

Een totaalbeleving
Ons bier komt het best tot zijn recht in een omgeving waar sociale interactie, vrienden, eten en muziek op natuurlijke wijze samenkomen. Hierbij is bier het verbindende element van het genot en gelach. Een sfeer die we ook met succes hebben weten neer te zetten met onze bar op festivals zoals All we Want, Kimchi Farm Festival, Food Film Festival, Roest Warehouse Weekender, Shoeless, Magneet Festival en zelfs Mysteryland. De totaalbeleving is een belangrijk onderdeel geworden van onze missie. Het geeft ons de gelegenheid om ons bier bij een zo breed mogelijke groep mensen onder de aandacht te brengen.

Vernieuwende bieren
Voor ons bestaat er niet één lekker bier. Wanneer mensen zeggen dat ze niet van bier houden, begint voor ons de uitdaging. Wij kunnen voor iedereen en voor iedere gelegenheid een bier brouwen dat lekker is. Bier kan oneindig divers smaken en dat willen we laten proeven met een brede selectie van bieren die continu wisselt. Naast de bieren uit ons vaste assortiment brouwen we iedere week een nieuw bier waarmee we ons aanbod verbreden en het experiment opzoeken. Wij richten ons op iedereen die open staat voor nieuwe smaken, of je nu een beginnende bierdrinker bent of een ‘bier-nerd’. Wij gaan graag met je in gesprek om een bier aan te raden dat past bij je smaak.

Lokaal en eerlijk eten
Bier en eerlijk eten is voor ons een belangrijke combinatie in de Brewpub. Maar wij zijn bierbrouwers. Daarom werken we samen met creatieve gastkoks en cateraars uit ons netwerk. Chefs die net zo gepassioneerd met smaak bezig zijn als wij en voor ons een wisselende kaart zullen verzorgen. We worden geen restaurant, maar verwacht wel eerlijke happen en unieke combinaties die bereid zijn met seizoens- en streekproducten.

Inspirerende Programmering
In de Brewpub programmeren we workshops, lezingen, exposities en live muziek waarbij we zoveel mogelijk interactie nastreven. Het moet een plek worden waar een brede groep mensen samenkomen om te genieten en ervaringen te delen. Bij een bezoek aan de Oedipus Brewpub krijg je meer dan lekker bier.

[Foto4] 

Financieringsbehoefte
In totaal hebben we €200.000,- nodig. Hiervan hebben we al de helft gefinancierd met eigen geld en met hulp van andere investeerders. Via CrowdAboutNow willen we de overige €100.000 bijeenbrengen.

We hebben de financiering nodig voor een verbouwing van het pand, de aanschaf van de brouwinstallatie, inventaris, voorraad en werkkapitaal.

Verbouwing pand

 • Aanleg van extra toiletten
 • Afwatering brouwerij
 • Brouwinstallatie
 • Een brouwinstallatie met een capaciteit van 500 liter
 • Vergistingstanks
 • Houten vaten voor houtlagering
 • Overige brouwbenodigdheden

Inventaris

 • Bar
 • Keuken
 • Koelcel
 • Meubels
 • Verlichting

Met €50.000 komen we al een heel eind, vandaar dat dit het minimum doelbedrag is. Het geld dat we extra ophalen zullen we investeren in extra vergistingscapaciteit zodat we meer verschillende bieren kunnen brouwen en in grotere volumes.

Wij hebben een gedetailleerd investeringsplan met uitgebreide kosten en prognoses beschikbaar. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Rendement
Naast het rendement van 5% op de investering bieden we aanvullende beloningen aan in de vorm van bier, merchandise, kennis en liefde. Kijk op de pagina ‘beloningen’ waar we je mee verrassen.

Het leven is meer dan bier
Ultiem geluk ontstaat wanneer alle ingrediënten samenkomen. Bij ons is lekker bier daar altijd een verbindend element in geweest.

Wij geloven dat we jou in de Brewpub een nieuwe ervaring kunnen geven. Nieuwe smaken die je aanzetten tot verbinding, gezelschap, samen proeven en lekker eten. Zo zijn we begonnen. We hopen dat jij daar ook onderdeel van gaat uitmaken en dat we je daarna geregeld en nog vele jaren mogen verwelkomen en vermaken in de Oedipus Brewpub.

Samen maken we het leven en het leven is meer dan bier.

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Twitter

€100.000
200% behaald

Minimaal:
€50.000
tot maximaal: €100.000

Leningcampagne

267 investeerders
Gemiddelde investering: €374
15% totaalrendement
5% nominaal jaarrendement

Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 36 maanden

Deze campagne is gesloten.

Genoemd

Oedipus Brewing


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur