Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Brouwerij Eanske

- Crowdfunding -

januari 2018
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1]

Een stad als Enschede kan niet zonder brouwerij...en wij gaan 'm neerzetten. Help je mee ?


crowdfunding video Eanske 2018, 12 januari 2018, OscarBier
Video ter promotie van mijn crowdfund campagne voor het opzetten van mijn brouwerij

Wie ben ik
Ik ben Oscar Moerman, een brouwer in hart en nieren. Na jaren lang thuis te hebben gebrouwen vond ik het tijd dat er in het oosten van Nederland meer met bier moest gebeuren ! Dus ben ik in 2013 met Brouwerij Eanske gestart. Nu ruim 4 jaar later krijg ik de kans om een eigen brouwerij neer te zetten in Enschede !! en jij kunt mij hierbij helpen !!

Hoe het begon
In 1998 ben ik begonnen met het thuis brouwen van bier, voorzichtig aan en met vallen en opstaan. Zodoende veel geleerd over alles wat met bier en brouwen te maken had. Vele bierstijlen leren ontdekken en deze ook getracht zelf te brouwen. Ook het proeven en keuren van bier heb ik mijzelf toegeëigend door het volgen van een cursus voor bierkeurmeesters. En door veel met andere brouwers te discussiëren over bier en het brouwen ervan heb ik mij de kneepjes van het vak eigen gemaakt. En ik leer nog steeds bij

Commercieel brouwen
In 2010 ben ik gaan werken in commerciële brouwerijen. Ik heb gewerkt bij Brouwerij De Leckere, Brouwerij de 3 ringen (Amersfoort) en Brouwerij Maallust (Veenhuizen). En nu ben ik voor 3 dagen per week werkzaam bij de Sallandse Landbier Brouwerij. Ik weet mij dus ondertussen wel te redden met een commerciële brouw installatie. En ben bekend met de werkzaamheden in een brouwerij.

Brouwerij Eanske
In 2013 was ik even werkeloos en besloot om te gaan ondernemen en startte het biermerk Eanske als huurbrouwer ! Rustig aan begon ik bieren voor dit merkt te ontwikkelen met als resultaat een mooi (vast) assortiment van 6 smaakvolle en uiteenlopende bieren.

[Foto2] 

Mijn doel is om bieren te brouwen die zich enigszins onderscheiden van de rest (voor zover nog mogelijk) met af en toe iets geks/leuks/lekkers er tussen door om ook op dat vlak mijn creativiteit kwijt te kunnen. Een vast assortiment met daarbuiten regelmatig nieuwe eenmalige bieren. Dat is zoals Brouwerij Eanske nu is… Ik schuw het experiment niet.

Tot nu toe hebben we 4 eenmalige bieren op de markt gebracht.

[Foto3] 

In 2014 zijn we gestart met de Eanske spontaan. Bieren van 100% spontane gisting

[Foto4]

Momenteel ligt dit project stil, maar is het product nog steeds verkrijgbaar. In de toekomst, als mijn brouwerij er staat, gaan we dit zeker weer oppakken.

Eigen ketels
Met behulp van een investeerder krijg ik nu de kans om in Enschede eigen ketels neer te zetten. We willen een mooie 10 HL installatie neerzetten met een vergisting capaciteit van 1500 HL per jaar (30 HL Per week). Ook willen we er een afvulmachine met etiketteerlijn neerzetten zodat we het complete proces in handen hebben. Dit gaan we doen in de voormalige portiers loge bij de Twentsche foodhal op het voormalige Polaroid terrein.

[Foto5] 

Het pand wordt aangepast zodat het publiek vanuit de foodhal op de ketels in de brouwerij kijkt. Het terrein om de brouwerij zal gebruikt worden voor festiviteiten vanuit de foodhal en/of brouwerij. Ook staat er de performance factory op het terrein welke ook het nodige aan extra publiek zal trekken.

Een eigen locatie geeft ons natuurlijk ook de kans om ons merk meer te profileren. We kunnen rondleidingen geven, proeverijen, workshops… en we kunnen sneller op trends in de markt inspelen. Of natuurlijk Trends zetten.....

Wat gaan we doen
Uiteraard gaan we onze huidige bieren daar brouwen, maar verwacht ook nieuwe bieren, zoals mooie session ales, dikke vette barley wines, gedryhopte bieren, bieren van spontane vergisting (zurige bieren dus) en bieren met brett vergisting (orval achtig)...en wellicht nog veel meer...Ik sluit mooie collaborations zeker niet uit ! We zitten vol met ideeën voor fijne en lekkere bieren...

De cijfers
Met een jaarproductie van maximaal 1500 HL per jaar zouden we (als we de capaciteit volledig kunnen benutten) een jaaromzet van ongeveer €350.000,- tot €500.000 hebben.

Momenteel heb ik nog een productie van ± 120 HL per jaar, dus we moeten flink aan de slag om dat te vergroten.

Met uw investering kunnen de de puntjes op de i zetten en wellicht nog iets extra's aanschaffen voor de werkzaamheden in de brouwerij. Indien u investeerd is dit uw verdien model :

Voorbeeld : u investeerd €1000,- en krijgt van ons een rendement van 3% per jaar op het uitstaande bedrag (!) met een looptijd van 5 jaar. We beginnen met terugbetalen na het 3e jaar in 3 termijnen van 1 jaar. De laatste termijn is aan het einde van het 5e jaar.

1e termijn : €333,33 + 4% = 373,33
2e termijn : €333,33 + 4% = 373,33
3e termijn : €333,33 + 4% = 373,33
In totaal heeft u dan een Rendement van 12% over het totale bedrag.

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Twitter LinkedIn Instagram

Lening Voorverkoop
€ 52.100

104% behaald

Minimaal: € 50.000
tot maximaal: € 75.000

Leningcampagne

59 investeerders
Gemiddelde investering: € 883
12% totaalrendement
2,1% nominaal jaarrendement

Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 68 maanden

Beloningen

€ 2.500 of meer

Rendement van 3% per jaar met een looptijd van 5 jaar en een geschenkverpakking van het 1e gebrouwen bier. 4 consumpties gratis bij de opening. Rondleiding met proeverij en uitleg door de brouwerij voor 6 personen

€ 1.000 of meer
Rendement van 3% per jaar met een looptijd van 5 jaar en een geschenkverpakking van het 1e gebrouwen bier. 2 consumpties gratis bij de opening. Rondleiding met proeverij en uitleg door de brouwerij voor 2 personen

€ 500 of meer
Rendement van 3% per jaar met een looptijd van 5 jaar en een geschenkverpakking van het 1e gebrouwen bier. 2 consumpties gratis bij de opening.

€ 250 of meer
Rendement van 3% per jaar met een looptijd van 5 jaar en een geschenkverpakking van het 1e gebrouwen bier

Genoemd

Eanske Brewing Company


 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur