Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Brouwerij de Engel

- Crowdfunding -

30 september 2021
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1: team]

Wij zijn Oscar, Paul, Péronne, Ron en Toon. Doorgewinterd in de horeca, met geloof in (h)eerlijk eten, gastvrijheid en smaakvolle bieren. Iets wat tot uiting komt in onze drijfveer om van Brouwerij De Engel een bijzondere zaak te maken waar je thuiskomt. Of het nou in de brouwerij, proeverij, het restaurant of bij de live optredens is. Crowdfunding helpt deze droom mogelijk maken. Doe je mee?


Brouwerij de Engel Crowdfund campaign movie, 15 september 2021, Oscar MERCAN
Campagne film Brouwerij de Engel Amsterdam

Dit zijn wij
Oscar Mercan, ondernemer in hart en nieren, is de drijvende kracht achter het initiatief. Als kind deed hij horecaervaring op binnen het familiebedrijf. Daarna zette hij zijn passie door als eigenaar van verschillende grand cafés en restaurants en met het cateren op en organiseren van festivals. Waar Paul en Péronne hun sporen hebben verdiend bij internationale retail en mode bedrijven, verdiept Toon zich in ‘The Art of Beer’ binnen de brouwerij- en horecawereld. En onze wijnexpert is Ron. Met een berg aan ervaring in business to business en een grote kennis van wijn, gaat hij zich ontfermen over onze winkel.

Door onze brede ervaring in de horeca en evenementensector komen we goed beslagen ten ijs. Het brouwen van bieren, het combineren van smaken en het runnen van een succesvolle horecazaak is voor ons niet nieuw. Bovendien hebben we een rijk netwerk aan deskundigen om ons heen verzameld. Zo gaan we in dit ambitieuze project samenwerken met gevestigde namen in de horeca branche zoals o.a. Coca cola, Bidfood, Vinites en DEAC/Faema.

En dit gaan we doen!
Brouwerij De Engel wordt een prachtige horecagelegenheid waar iedereen welkom is, waar je thuiskomt. Een bruisende brouwerij in het hart van de stad. De locatie: op de altijd gezellige Albert Cuypmarkt, in een prachtig historisch gebouw met monumentale elementen. De zaak zal bestaan uit een restaurant, winkel, brouwerij met proeflokaal.

[Foto2]

Restaurant & Winkel
De Engel krijgt een ruim restaurant met de warmte van een Zuid-Franse brasserie en de klasse van een art deco café. Binnen de keuken voeren Baskische invloeden de boventoon. In het restaurant komt een klassieke bar, met als eyecatcher de brouwinstallatie tot aan het plafond. In het restaurant komt extra aandacht voor kunst. En in de avonden schuiven we de tafels en stoelen aan de kant voor live optredens en dansavonden. Liever thuis genieten van onze bieren en gerechten? Dan kun je je favorieten ophalen in ons winkeltje.

Brouwerij & Proeflokaal
Middenin de zaak – op de galerij op de eerste etage – wordt een grote brouwinstallatie gebouwd van 10 hectoliter, waarmee we acht speciaalbieren gaan brouwen die in het restaurant getapt worden en worden gebotteld voor de verkoop. In het proeflokaal maak je kennis met ons brouwproces en met onze bieren. Zo geven we rondleidingen door de brouwerij en kun je een eigen taptafel reserveren.

In onze proefbrouwerij zijn we inmiddels gestart met het brouwen van bijzondere eigen bierrecepten. Onze meesterbrouwer Toon - oprichter van de Hertog Jan Brouwerij in Arcen - staat garant voor deze meesterlijke bieren. En we kunnen niet wachten totdat we ze iedereen kunnen laten proeven! Jij bent tijdens de campagne en op gezette tijden ook van harte welkom dit te doen en kennis met ons te maken.

Zero waste
Bij De Engel staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo zorgen we voor personeel en product. We werken met lokale leveranciers en gevestigde namen, en zorgen dat bij ons zoveel mogelijk een tweede leven krijgt. Zero waste is ons streven. Zo wordt van bierbostel – een restproduct tijdens het brouwproces – meel gemaakt, waarmee wij onze bier pizza’s zullen bereiden.

We willen in november/december 2021 open! Daarom is de bouw van het restaurant in volle gang en staat de winkel in de startblokken. Nu de brouwerij nog. En daar kun jij bij helpen!

Waar gebruiken we de financiering voor?
Met deze crowdfunding campagne willen we het bedrag ophalen dat nodig is om de brouwerij met brouwinstallatie te financieren. Hiervoor willen we minimaal 125.000 euro ophalen, dat we uitgeven aan:

  • Complete bier brouwerij van 10 hectoliter
  • Kleine bottelmachine
  • Laboratorium

[Foto3]

Halen we meer geld op? Dan investeren we dat in extra fermenteertanks en een grotere bottelmachine, zodat we grotere hoeveelheden bier kunnen opslaan en verder vooruit kunnen werken.

Nu?
Als ervaren team zijn we goed voorbereid op de invloeden van de coronapandemie. Daarom is ons concept gebaseerd op verschillende omzet-groepen. Zo investeren we in een extra keuken voor food delivery, is er een aparte winkel op locatie en kunnen we met onze brouwerij ook tijdens een crisis altijd ons product – bier – blijven leveren.

Waarom crowdfunding?
Om aan te sluiten bij onze gasten, en om een herkenningspunt te worden in de wijk, zijn we op zoek naar (lokale) ambassadeurs die samen met ons de brouwerij helpen opzetten. Zo wordt Brouwerij De Engel gedragen door ons samen. Een crowdfundcampagne – zeker in een tijd waarin banken terughoudend zijn – helpt ons onze droom te verwezenlijken.

Wat heb jij eraan?
Als je investeert krijg je niet alleen je geld plus 4% rente terug, maar help je ons bij onze droom: de opening van Brouwerij De Engel! Bovendien kun je kiezen uit een aantal geweldige beloningen, waarmee je jezelf gelijk kroont tot geliefde ambassadeur van Brouwerij De Engel.

Hoe kun je helpen?
Investeer in Brouwerij De Engel en kies een interessante beloning. Ook help je ons enorm door Brouwerij De Engel te volgen op Facebook en Instagram, én door mensen die je kent te vertellen over onze campagne. Zo maken we deze crowdfunding samen tot een succes! Wij kunnen niet wachten totdat we elkaar ontmoeten in De Engel.

Bedankt!

Oscar, Paul, Péronne, Toon en Ron

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook LinkedIn Instagram

€ 126.501
101% behaald

Minimaal:
€ 125.000
tot maximaal: € 250.000

Leningcampagne


84 investeerders
Gemiddelde investering: € 1.505
4% jaarrendement
Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 60 maanden


Beloningen

Fust van het huis!
€ 1.000 of meer
Naast de jaarlijkse rente bovenop het geïnvesteerde bedrag krijg je een 20 liter fust cadeau met persoonlijk label, van één van onze speciaalbieren naar keuze. Tevens vermelden we jou op onze Wall of Fame in het proeflokaal.

Bierproeverij met hapjes
€ 500 of meer
Naast de jaarlijkse rente bovenop het geïnvesteerde bedrag ontvang je voor twee personen een bierproeverij met hapjes, inclusief een tour door onze mooie brouwerij.

Bierproeverij
€ 250 of meer
Naast de jaarlijkse rente bovenop het geïnvesteerde bedrag ontvang je voor twee personen een bierproeverij, inclusief een tour door onze mooie brouwerij.

Genoemd

Brouwerij de Engel


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur