Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding LOC Brewery 2016

- Crowdfunding -

2 maart 2016
Bekijk inhoud

[Foto1]

LOC Brewery brouwt eigenwijze, ambachtelijke bieren die een ontdekkingstocht zijn voor de smaakzintuigen. Het is onze ambitie om hiermee de wereld te veroveren.


LOC Brewery Promo, 29 februari 2016, LOC Brewery

Vroeger brouwde Tilburg haar eigen bier maar die traditie is helaas verloren gegaan. LOC Brewery gaat hier verandering in brengen met een eigen Tilburgse microbrouwerij.

Hier brouwen wij verrassende en experimentele bieren die passen bij het eigenzinnige karakter van Tilburg. LOC Brewery wil experimenteren met smaken, kruiden, fruit en zelfs bieren laten rijpen op houten vaten. Op deze manier ontstaat er een rijk bier waar de stad trots op kan zijn. Support LOC brewery door nu alvast één van onze beloningen te kopen. Denk aan verschillende speciaal biertjes of een bierproeverij in onze brewery.

Wij zijn LOC Brewery
Daniel, Erwin, Paul & Roy delen dezelfde passie, namelijk bier. We zijn klein begonnen met het brouwen in een pop-up brouwerij. Met een zelfbouwinstallatie in een oude kleedruimte van NS medewerkers, pakken wze nu de kans om een permanente stek voor de brouwerij te ontwikkelen. “Vanaf het begin was het duidelijk dat we alle vier een eigen smaak hebben en dat we bieren willen brouwen die we altijd al een keer hadden willen drinken, maar die lastig te verkrijgen zijn. Wij willen verassen met onze smaken en iets toevoegen aan het bestaande brouwersgilde”. Er is een duidelijke en natuurlijke rolverdeling; Daniel is de eigenwijze smaakmaker, Roy is de grafisch communicatieve man. Paul is de technische specialist en handig in het bouwen en ontwikkelen en Erwin kan zijn organiserend talent en netwerk kwijt binnen LOC Brewery. In december 2014 is LOC Brewery gestart met het brouwen van kleine hoeveelheden bier. Daarna is het brouwen in een stroomversnelling gegaan om te voldoen aan de vraag van proeverijen en evenementen. De zelfbouwinstallatie met open geslepen bierfusten (40 liter max.) werd omgewisseld voor koopketels (113 liter max.). Ook werd er bier gebrouwen bij huurbrouwers in de omgeving die LOC Brewery klaar vond voor de markt. Sinds oktober 2015 is het eerste bier verkrijgbaar in diverse bierwinkels en horecagelegenheden.

[Foto2: ontbreekt]

LOC Brewery en Spoorzone
“The perfect match” LOC brewery is gevestigd in De Spoorzone, een plek waar ambachtelijk ondernemer al een eeuw centraal staat. Op het terrein van de NS werkplaats in Tilburg huisden smeden, timmermannen, lassers etc. Voor ons is het dan ook de een ideale plek om op deze historie verder te bouwen. Tilburg telde vroeger op een zeker moment wel 63 brouwerijen. LOC Brewery is helemaal op zijn plek in de industriële omgeving van de Spoorzone, waar oude ambachten en moderne visie hand in hand gaan.

Onze bieren
Lord Nelson (vernoemd naar de Engelse stoomlocomotief & een van de gebruikte hopsoorten) is een hommage aan de mediterrane witte wijn. Een hoppige IPA met droge afdronk. Een verassende India Pale Ale met een twist.

“De Lord Nelson kan zich overduidelijk meten met de IPA toppers van Nederland zoals de Vuur & Vlam, IPA van ’t IJ en de Jopen Mooie Nel 7.9/10” ~ Biernetwerk

“A very potent and interesting first beer from a new brewery. 7.8/10” ~ Hopmaestro

Dinky Mosaic (Dinky is de bijnaam voor kleinere locomotieven en Mosaic is de hopsoort) is een session IPA. Een IPA met een laag alcohol percentage en vol met tropische vruchten. Een ideale dorstlesser. Ook hebben we diverse bieren gebrouwen voor bierfestivals waarvan we enkele op de markt willen brengen waaronder; Train Hopper (dubbel IPA), Firebox (Adjuma IPA, spicy), Murder on the Orient Express (Saison met citroen & gember), Le train bleu (Saison met blauwe bessen), Four Fathers (Bohemian pilsner) & 84 (Russian Imperial Stout).

[Foto3: ontbreekt] 

Eigenzinnig/ Evenementen
LOC Brewery heeft al op diverse grote evenementen gestaan, waaronder Festival Mundial en SmaakKaravaan. LOC Brewery heeft een eigenzinnig biertje gebrouwen voor Giel Beelen en Frank van der Lende tijdens het Frank hartje Giel festival.

Onze filosofie
De totale beleving is een onmisbaar onderdeel van LOC Brewery geworden: ongedwongen sfeer, gezelligheid, samenkomen van vrienden, genieten, vooruitstrevend, lef, muziek, lekker eten en natuurlijk bier. Ons motto? “Drink with mates!”.

Op vrijdagmiddag organiseert LOC Brewery De Biertuin, een borrel voor een ieder die wil kennis maken met nieuwe bieren en brouwerijen. Iedere week is het weer een verrassing wat er komen gaat en geen enkele week is hetzelfde. Elke week is het weer een feestje. In het voorjaar zal naast de brouwerij een biercafé geopend worden. De huisbieren zullen worden geleverd vanuit LOC Brewery.

Crowdfunding Giften
Loc Brewery wil de eigen bieren nationaal en internationaal op de kaart zetten en daardoor is een professionaliseringsslag noodzakelijk. Meer tijd besteden aan onderzoek, uitzetten van verbeterd distributie netwerk en marketing en communicatie en aanwezig zijn op festivals met een eigen nieuwe stand. Voor het eerste deel van deze professionaliseringsslag is een bedrag van € 10.000,- nodig. Hiervoor investeren we dan in gekoelde vergistingstanks, pompen, koppelingen & slangen en de verbouwing van onze nieuwe locatie. Als we € 20.000,- ophalen kunnen we hier eiken houten vaten, een fles afvulsysteem en een festival stand aan toevoegen. Om dit alles te verwezenlijken hebben we daarom jullie hulp hard nodig. Hoe kun je ons helpen? Heel simpel, door deze crowdfund actie te steunen. Het is al mogelijk vanaf € 10,-! Hiermee kunnen we de kwaliteit van ons bier verhogen zodat jij dit jaar nog kunt genieten van heerlijk Tilburgs gebrouwen LOC Brewery bier!

Doe mee en ontvang één van onze beloningen:

€10 Kom langs bij onze biertuin op vrijdag en krijg 1 heerlijk versgebrouwen LOC biertje van ons.

€25 Kom langs bij de biertuin en wij zorgen ervoor dat er 4 heerlijke LOC biertjes voor je klaarstaan!

€50 Je krijgt een 50cl fles speciaal voor “Gulle Gevers” gebrouwen bier + LOC Glas

€100 Je krijgt maar liefst 4 50cl flessen speciaal voor “Gulle Gevers” gebrouwen bier + LOC Glas

€250 Samen met 3 vrienden krijg je in de biertuin een proeverij met 4 heerlijke LOC biertjes en bitterballen van de dames van Smeer’m. Na afloop krijgt ieder een 50cl fles met speciaal voor “Gulle Gevers” gebrouwen bier + LOC Glas

€500 Je krijgt 4 50cl flessen voor “Gulle Gevers” speciaal gebrouwen bier + LOC Glas + een VIP uitnodiging tijdens de officiële opening van onze nieuwe LOC Brewery brouwerij.

[Foto4: ontbreekt]

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook

€ 10.654
106% behaald
Minimaal: € 10.000
tot maximaal: € 20.000
Voorverkoopcampagne
89 supporters
Gemiddelde investering: € 119
Deze campagne is succesvol afgerond

Genoemd

LOC Brewery


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur