Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding X-brewing

- Crowdfunding -

2021
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

[Foto1]

X-brewing gaat een stap groter met een eigen brouwerij. Wij, Eva en Dennis, hebben na 3 jaar huurbrouwen een mooie core-range aan bieren bij een groeiend aantal klanten in Nederland staan en gaan nu een stap groter door een eigen brouwerij neer te zetten. Help mee om meer spannende bieren op de markt te krijgen!


X Brewery CrowdFunding v2, 2 december 2020, onsightmediaprod

Wie zijn wij?
Wij zijn Eva ten Haaf en Dennis Admiraal. En wij hebben het merk X-brewing opgestart.

Na 5 jaar hobby brouwen in de keuken heb ik (Eva) besloten om van mijn hobby mijn beroep te maken. Dat was wel even heftig want ik heb mijn baan opgezegd, mijn auto verkocht en ben bier gaan maken bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij. Zonder enige naamsbekendheid ging ik bij iedereen langs met mijn lekkere bieren en goed verhaal en het is in nog geen 3 jaar tijd ontzettend hard gegaan qua verkooppunten.
Gelukkig ben ik niet alleen: Dennis zorgt voor achtergrondzaken zoals de administratie, belastingdienst en receptuitwerking. Kort gezegd... de dingen waar ik minder goed in ben of de rust niet voor heb.
De bieren varen onder het merk X-brewing. De X staat voor het net apartere stukje smaakbeleving in bier. Omdat ik aparte of echte smaken heel belangrijk vind komt dit ook terug in ons bier. Ik vind dat hetgeen wat op het etiket staat zeker te proeven of te ruiken moet zijn in het bier. Wat er staat zal je echt beleven. Zo bevat onze Fruity Madness een grote hoeveelheid Mosaic-hop, kun je in Two Big Friends naast de bananen-esters niet om de komkommer heen, bevat Coffee in the Morning een aanzienlijke hoeveelheid coldbrew-koffie, wordt er niet bespaard op vanille in The Sky is Grey en is bockbier Alle the Leaves are Brown een aparte smaaksensatie door de hoeveelheid dragon. Recepten die nog op plank liggen zijn bijvoorbeeld een zeer frambozige frambozenpoorter, een peanutstout die echt naar pindakaas smaakt en nog veel meer geks.
Mag het ietsje meer zijn? Jazeker!

[Foto2]

Wat is het plan?
We willen nu de stap maken naar een eigen brouwerij. Dit geeft meer ruimte om sneller nieuwe bieren te maken en om de klanten meer te betrekken bij het bier, door middel van rondleidingen en proeverijen op locatie. Een stukje meer vrijheid. Ook willen we over van fles naar blik. Dit is beter voor het bier en voor het milieu.
We hebben een locatie in Katwijk gevonden die groot genoeg is voor het neerzetten van een volwassen brouwerij. Al onze geldelijke middelen zitten nu in een groeiende omzet, dus hebben we jullie nodig om van onze droom een werkelijkheid te maken door middel van deze crowdfund.
Om meer en sneller nieuwe bieren te kunnen produceren oriënteren we op een 500 liter brouwhuis, welke we in de toekomst door zouden kunnen schuiven naar een te gekke brewpub. Maar dát plan laat nog wel een paar jaar op zich wachten.
Omdat ik de overstap op blik echt beter voor het bier en het milieu vind, wil ik een blikkenlijn neerzetten. We willen met een kleine core-unit beginnen en kunnen in de toekomst uitbreiden met automatische invoer, spoeler, uitvoer e.d.

[Afbeelding1] 

Waar staan we nu?
Met het huidige klantenbestand die voornamelijk bestaat uit speciaalbierwinkels hebben we een schitterend netwerk opgebouwd door heel Nederland om de bieren aan een groeiend aantal speciaalbierliefhebbers te kunnen leveren. Buiten coronatijd om zijn we erg actief op festivals en zal het klantenbestand van horecagelegenheden volgen. Het aantal verkooppunten groeit wekelijks nog bij!

[Afbeelding2]

Gelijk met het klantenbestand tonen ook de omzetcijfers een groeiende lijn:

  • 2019: 24.000
  • 2020: 29.000 (met 8 maanden coronabeperkingen)

We gaan voor een 1,5x omzetvergroting per jaar. Dit is het afgelopen jaar wegens de coronamaatregelen (horecasluiting en geen festivals) niet helemaal gelukt en zal het huidige jaar waarschijnlijk ook niet helemaal lukken, maar we zijn ervan overtuigd dat we de lijn nu weer sneller kunnen laten stijgen.

Waarom hebben we jullie nodig?
Zoals gezegd willen we investeren in een volledige brouwerij. Brouwhuis, vergistingstanks, blikker en van alles wat hieromheen nodig is.
Afhankelijk van het bedrag dat we in deze actie behalen, kunnen we per onderdeel meer of minder investeren.

  • Brouwhuis: 50.000 (500L) - 60.000 (650L)
  • Vergistingstanks: 30.000 (4x600L) - 60.000 (4x800L+2x1600L)
  • Blikker: 15.000 - 25.000
  • Schrootmolen, reiniging, gereedschap, grondstoffen, verbouwing, e.d.: 5.000 - 15.000

Een kleiner eindbedrag zal een minder geautomatiseerde brouwerij met minder output betekenen, maar deze kan in de jaren alsnog uitgroeien tot de brouwerij die we graag willen zien.

Hoe kan je helpen en wat krijg je ervoor terug?
Door ons te steunen kunnen we jullie uiteraard fantastische nieuwe bieren bieden. Alle bieren zullen minstens zijn zoals je van ons gewend bent, expliciet in smaak en stijl. We hebben genoeg recepten en ideeën op de plank liggen om lekker los te gaan. Denk bijvoorbeeld aan New England IPA's, fruitales en -smoothies, pastrystouts met pindakaas, kokos, maple en nog veel gekkere bieren.
We kiezen er bewust voor om het benodigde bedrag via crowdfunding bij elkaar te krijgen, omdat we het echt te gek vinden om ons avontuur samen met jullie aan te gaan. Tenslotte zijn jullie degenen die ook ons bier gaan drinken!
Je steunt ons door ons een bedrag te lenen. Hoeveel mag je uiteraard zelf weten, vanaf €250,-. Omdat het een lening is ontvang je rente van 3% op jaarbasis, wat een stuk meer is dan de maximale 1% op de bank op het moment. En je krijgt het bedrag in drie jaarlijkse stortingen terug, beginnend in 2024.
En bij elke lening hoort natuurlijk een mooie beloning. Zie hier rechts wat je kunt verwachten.
Op naar nóg meer verrassende bieren met expliciete smaken! Proost! 

[Foto3]

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook, Instagram

€ 112.250
112% behaald
Minimaal: € 100.000
tot maximaal: € 160.000
Leningcampagne
141 investeerders
Gemiddelde investering: € 796
3% jaarrendement
Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 60 maanden


Beloningen
Uitnodiging voor de opening, een 4-pack, je naam vereeuwigd in de brouwerij, een T-shirt, een glas, jaarlijks 2 bieren, een proeverij en lekker eten en je eigen bier brouwen
€ 10.000 of meer

Uitnodiging voor de opening, een 4-pack, je naam vereeuwigd in de brouwerij, een T-shirt, een glas, jaarlijks 2 bieren en een proeverij
€ 5.000 of meer

Uitnodiging voor de opening, een 4-pack, je naam vereeuwigd in de brouwerij, een T-shirt, een glas en jaarlijks 2 bieren
€ 2.500 of meer

Uitnodiging voor de opening, een 4-pack, je naam vereeuwigd in de brouwerij, een T-shirt en een glas
€ 1.000 of meer

Uitnodiging voor de opening, een 4-pack, je naam vereeuwigd in de brouwerij en een T-shirt
€ 500 of meer

Uitnodiging voor de opening, een 4-pack en je naam vereeuwigd in de brouwerij
€ 250 of meer

Annuitaire lening
Bij een leningcampagne belooft de ondernemer de investering terug te betalen. Zo word je als investeerder na een tijdje terugbetaald met rente.

Genoemd

X-brewing


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur