Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Van Moll brouwt op iets nieuws

- Crowdfunding -

25 juni 2021
CrowdAboutNow
Bekijk inhoud

Bekijk bestand

[Foto: Erwin van Moll]

Wij zijn Van Moll Craft Beer. Gek op bier, daarom brouwen we het, al 8 jaar inmiddels. Nu is het tijd voor de volgende stap, een nieuwe boost! Een verbouwing van de brewpub in Eindhoven en de opening van een tweede vestiging: Van Moll Nijmegen! Geef jij ons die boost?


Geef jij Van Moll een boost?, 16 juni 2021, Van Moll Craft Beer

Van Moll brouwt op iets nieuws

Wij zijn Van Moll Craft Beer. Gek op bier, daarom brouwen we het. We openden in 2013 een brewpub in Eindhoven om onze eigen en vele andere craft bieren te schenken en om mensen kennis te laten maken met craft bier. De tijd is daar voor de volgende stap, een nieuwe boost! Een verbouwing van de brewpub in Eindhoven en de opening van een tweede vestiging: Van Moll Nijmegen!
Geef jij ons die boost? 

Van Moll Craft Beer
We experimenteren en balanceren, gedurfd, soms ’n tikje gek, maar nooit over het randje. Traditie, kennis en eigenwijsheid met altijd aandacht voor balans. Een vaste core range aan bieren en een wisselend assortiment aan waanzinnige specials.

Erwin van Moll brouwde al jaren hobbymatig thuis en reisde voor werk als DJ de hele wereld over. Bij thuiskomt verbaasde hij zich telkens weer over het beperkte assortiment aan bieren in de Nederlandse markt ten opzichte van wat hij in andere landen zag. Daar moest verandering in komen!
Hij zocht naar een locatie en enkele medestanders, wat uiteindelijk leidde tot de opening van brewpub Van Moll in het centrum van Eindhoven. Hier werd Van Moll bier gebrouwen om deels zelfvoorzienend te zijn, de ‘verkoop buiten de deur’ kwam pas later.
Na de opening van Van Moll Eindhoven is er niet stilgezeten. Allesbehalve zelfs! Inmiddels zijn we 8 jaar, 326 brouwsels, diverse prijzen en 5 succesvolle edities van ons festival (Van Moll Fest) verder. Daarnaast heeft Van Moll inmiddels distributie in heel Nederland (en daarbuiten) in zowel horeca als retail. Nog steeds krijgen we er geen genoeg van om mensen te blijven verrassen met smaken, kennis, gastvrijheid en beleving. Precies dat is de reden dat we willen verbouwen en uitbreiden.

Bekijk hier de korte versie van ons plan: een one-pager met alle informatie, ook om door te sturen!

Van Moll fact & Figures
- Van Moll is opgericht in 2013 als brewpub;
- Sinds 2013 is er een dagelijks wisselend assortiment aan bieren;
- De brewpub heeft 24 tapkranen: 12 gevuld met Van Moll bieren en 12 met gastbieren:
- De brewpub heeft 20% Van Moll bieren op fles/blik, 80% gastbieren;
- Van de bieren tot aan de hapjes: ambacht staat voorop!;
- Inmiddels zijn er 5 succesvolle edities geweest van Van Moll Fest met 1800 bezoekers per dag;
- >344.000 check-ins op Untappd;
- 8.000 volgers op Facebook, 4.000 op Instagram;
- Distributie Van Moll bieren door heel Nederland en aantal landen in Europa.

Van Moll 2.0
Op uitbreiding van het aantal tapkranen en de levensgrote muurschildering na, is er sinds de oprichting in 2013 weinig veranderd in de brewpub. Waarom zouden we iets veranderen wat goed is?! Precies die vraag stelden we onszelf een aantal maanden geleden en kwamen tot dezelfde conclusie: we willen nóg meer beleving creëren. Dit hebben we allereerst met de bieren gedaan. In onze huisstijl is een verandering doorgevoerd, met als resultaat dat we zijn overgestapt van fles naar blik als verpakking. De nieuwe blikken zijn vormgeven door opvallend en kleurrijk artwork. Daarnaast heeft ieder blik een QR-code, waar per bier extra beleving toegevoegd wordt: concerten, trailers, playlists, gerechten en nog veel meer, je kan het allemaal vinden zodra je de QR scant! De bieren blijven onveranderd goed!

En precies dat is wat we met de bar(s) ook gaan doen: de goede elementen behouden en waar een verandering nodig en wenselijk is deze doorvoeren. Voor Van Moll Eindhoven betekent dit een andere bar, meer zitplekken, een keuken en vernieuwd terras. Alles om de complete bierbeleving compleet te maken. Wanneer de bar in Eindhoven deze boost heeft gekregen gaan we dezelfde elementen samenbrengen in Van Moll Nijmegen.

Van Moll Nijmegen
Van Moll in Nijmegen? Zeker ja! Vanaf het begin stond Nijmegen boven aan het lijstje. Deze mooie stad bruist, is levendig en houdt van Craft Beer. Wij zijn super enthousiast om de mooie elementen van Van Moll Eindhoven hier ook neer te gaan zetten!
Een locatie met dezelfde look-and-feel, goed personeel, unieke sfeer en met bijzondere bieren. Nijmegen, here we come!

[Afbeelding1]

Realisatie van de plannen
Om deze toekomstplannen te kunnen realiseren willen wij € 400.000 ophalen via crowdfunding. Mocht het bedrag hoger uitvallen dan gaan we direct kijken om verder te groeien naar een derde stad in Nederland. 

Op hoofdlijnen zijn we al bezig geweest met de verbouwing van Van Moll Eindhoven, deze plannen kunnen bij een succesvolle campagne verder worden uitgewerkt. Realisatie van deze verbouwing zal eind 2021 zijn.

Plan Eindhoven (c.a. € 180.000)
Met het bedrag gaan we eerst van start in Eindhoven. De bar en het zitgedeelte worden gedeeltelijk doorgetrokken daar waar nu nog het trapgat is. Hier zal ook de nieuwe keuken gaan komen. De kelder dient niet langer meer voor alleen voorraad, hier zal een proeverij ruimte gecreëerd gaan worden. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, zal het complete interieur worden vervangen en het terras stevig onder handen genomen worden!

Plan Nijmegen (c.a. € 220.000)
Daarna kan ‘plan Nijmegen’ van start. De locatie staat nog niet vast, de zoektocht is wel al begonnen. Hier zal het bedrag gebruikt worden om een passend pand te bemachtigen en deze in te richten in Van Moll stijl. Dat wil zeggen: flink wat tapkranen, keuken, vernieuwd interieur, etc. Alles om hier een volwaardig Van Moll café van te maken!

[Afbeelding2]

De investering en het rendement
We vragen dus om mee te investeren in onze plannen, in Van Moll. Het leuke is: investeren in Van Moll betekent investeren in je eigen bierbeleving! We betalen je namelijk terug met 3% rente, verspreid over 6 jaren. De lening zelf betalen we vanaf jaar 3 t/m jaar 6 volledig terug. Op deze manier hebben we in de eerste 2 jaren de ruimte om te zorgen dat alle investeringen gedaan kunnen worden, om vervolgens het volledige bedrag terug te betalen. Hadden we al gezegd dat we beleving belangrijk vinden? Zo niet, bij deze! En daarom betalen we niet alleen terug met rente, maar hebben we ook toffe pakketten samengesteld per investering, om net dat beetje meer te geven…

Investeringen en beloningen
Bij ieder bedrag hoort boven op de rente extra beloning vinden wij.

Rente is leuk, maar nog leuker: jij wordt onderdeel van de Vrienden van Van Moll! Zo houden we je goed op de hoogte van waar we mee bezig zijn, hoor je over nieuwe plannen en krijg je afhankelijk van je investering mooie beloningen. Denk aan de Vrienden van Van Moll borrel, dagtickets voor Van Moll Fest, een ambassadeurspas of mee brouwen op een brouwdag! Bekijk hiervoor de beloningen in het investeerproces.

Tot slot
Het zijn uitdagende tijden momenteel, toch kijken we positief en vol vertrouwen naar de toekomst. We willen door blijven gaan met vernieuwen en verrassen. Samen met jou!

Steun jij ons in die ambitie?

Alvast bedankt!

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook LinkedIn Instagram

€ 449.309
112% behaald
Minimaal: € 400.000
tot maximaal: € 600.000

Leningcampagne


218 investeerders
Gemiddelde investering: € 2.061
3% jaarrendement

Deze campagne is succesvol afgerond
Looptijd van de lening: 72 maanden

 

Beloningen

Toewijding - 10.000+
€10.000 of meer
- 3% rendement - Unieke 75cl fles vriendenbier - Vrienden van Van Moll borrel (2 tickets) voor de heropening in Eindhoven of de opening in Nijmegen. - 4x weekendtickets Van Moll Fest (2022) pre-entry - Ambassadeurspas op naam (10% korting for life) - Aanwezig bij brouwdag vriendenbier (2p) brouw mee aan een bier, een geheel verzorgde brouwdag met een drankje - 8 personen exclusieve proeverij inclusief bieren uit onze secret barrel cellar
Wodan - 5000
€5.000 of meer
- 3% rendement - Unieke 75cl fles vriendenbier - Vrienden van Van Moll borrel (2 tickets) voor de heropening in Eindhoven of de opening in Nijmegen. - 4x weekendtickets Van Moll Fest (2022) pre-entry - Ambassadeurspas op naam (10% korting gedurende looptijd) - Aanwezig bij brouwdag vriendenbier (2p) brouw mee aan een bier, een geheel verzorgde brouwdag met een drankje
Triple Trouble - 2500 euro
€2.500 of meer
- 3% rendement - Unieke 75cl fles vriendenbier - Vrienden van Van Moll borrel (2 tickets) voor de heropening in Eindhoven of de opening in Nijmegen. - 4x dagtickets Van Moll Fest (2022) pre-entry - Ambassadeurspas op naam (10% korting gedurende looptijd)
Langharig Tuig - 1000 euro
€1.000 of meer
- 3% rendement - Unieke 75cl fles vriendenbier - Vrienden van Van Moll borrel (2 tickets) voor de heropening in Eindhoven of de opening in Nijmegen. - 2x dagtickets Van Moll Fest (2022) pre-entry
Doerak - 500 euro
€500 of meer
- 3% rendement - Unieke 75cl fles vriendenbier - Vrienden van Van Moll borrel (2 tickets) voor de heropening in Eindhoven of de opening in Nijmegen.

Campagnemanager
Rosalie van Dijk

Genoemd

Van Moll


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur