Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Bavaria: 'Limiet nog niet bereikt'

- Biernieuws -

Joep Crolla
23 maart 2007
Brabants Dagblad

LIESHOUT - Of 'Swinckels Volmaakt' straks in de supermarkt in het koelvak staat tussen de yoghurt en de vanillevla of in aparte koelvitrines is nog niet duidelijk. Wel moet het nieuwe biertje gekoeld bewaard. Het wordt met koelcontainers aangeleverd aan de horeca, slijterijen en supermarkten.

Bavaria pils wordt, zo heet het al sinds jaar en dag in Lieshoutse reclametermen 'met familietraditie gebrouwen in ons eigen Brabant'. Maar Peter Swinkels, de laatste van de zesde generatie Swinkelsen, heeft zijn directiebureau nog niet opgeruimd, of de zevende generatie Swinkels-brouwers komt prompt met een nieuw pils, onder een eigen merknaam. "Een onderscheidend, superieur pilsener," aldus marketing directeur Peer Swinkels. "Onder een aparte merknaam, om aan te geven dat het ècht anders is dan het reguliere Bavaria-bier. Swinckels Volmaakt moet iets extra's gaan bieden tussen de premium pilseners en de speciaalbieren".

Een biertje als 'kraamcadeau' voor de zevende generatie of een afscheidscadeau voor de zesde ?
Oud-Bavaria-topman Peter Swinkels: "Dit nieuwe bier is een eerbetoon van de nieuwe generatie aan hun voorgangers. Dat maakt het voor mij nog eens extra bijzonder. Voor mij geeft het aan dat Bavaria zich nog steeds verder ontwikkelt en zijn limieten nog lang niet heeft bereikt. Dat is de garantie voor zelfstandigheid en continuïteit. Peter Swinkels werd gisteren bij zijn afscheid benoemd tot ereburger van Laarbeek. Hij kreeg die eretitel "voor de manier waarop hij Bavaria en Lieshout op de kaart heeft gezet. Zijn vele functies in de hoogste regionen van het bedrijfsleven komen de bedrijvigheid in Laarbeek en wijde omgeving ten goede", aldus burgemeester H. Gilissen van Laarbeek. De provincie benoemde Swinkels in de orde van Hertog Jan, omdat hij zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Brabantse economie. Zoon Peter refereerde aan zijn vaders lijfspreuk: 'Een vliegende kraai vangt altijd wat'. "Dat blijkt. Bavaria is de tweede grootste brouwerij van Nederland, na die grote broer uit Amsterdam".

Genoemd

Royal Swinkels Swinckels'


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur