Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, et cetera relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Culifeest Gouda 2017 - Wie staan er…

- Biernieuws -

2 september 2017
Gouds Dagblad

Dit artikel was beschikbaar op: https://goudsdagblad.nl/wie-staan-er/

De redactie van het Gouds Dagblad maakt deze week een rondje langs de speciaalzaken die zich van donderdag 31 augustus tot en met zondag 3 september presenteren op Culifeest Gouda 2017.

Bier- en Wijnplein (2): Reeuwijks Wijnhuis, Stadsbrouwerij de Goudsche Leeuw, Drankenservice Gouda en Bodega 32

[Foto1: Jolande en Ernst-Willem van der Lee in het middelpunt bij opening het Reeuwijks Wijnhuis]

Reeuwijks Wijnhuis
In ’t Reeuwijks Wijnhuis krijgen de wijnen de aandacht die ze verdienen

In 2014 heeft ’t Reeuwijks Wijnhuis haar deuren geopend in het vernieuwde winkelcentrum Miereakker in Reeuwijk. Met onze winkel in Bodegastijl bieden wij onze gasten mooie wijnen, heerlijke delicatessen, passie en een goed advies. Het assortiment van ’t Reeuwijks Wijnhuis bestaat uit wijnen uit verschillende landen met een Spaans georiënteerde basis. Naast de wijnen tref je ook speciaalbieren, onder meer uit de streek, en een uitgebreid assortiment gedistilleerd.

’t Reeuwijks Wijnhuis – Miereakker 2 – Reeuwijk – 0182-300580 – info@reeuwijkswijnhuis.nl – www.reeuwijkswijnhuis.nl

[Foto2]

Stadsbrouwerij de Goudsche Leeuw
De start van de brouwerij is feitelijk gelegd in 1999, toen wij (Theo Hesselink werkzaam als brouwer bij Heineken en Jos van Beek (directeur van juwelier Juwel Art & Ribelli) besloten om samen een brouwerij op te gaan starten. De naam die wij bedacht hadden was brouwerij de Eendracht, dit omdat de brouwerij was gevestigd in het voormalige atelier van Juwel Art & Ribelli aan de Eendrachtsweg.

Het was in die tijd niet meer dan het maken van bieren voor speciale gelegenheden, maar door drukke werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf stopte Jos met de brouwerij werkzaamheden, daarna hebben Joke(mijn vrouw) en ik nog een aardig aantal brouwsels gemaakt, maar door privéomstandigheden kwam het brouwen op een laag pitje te staan waarna we besloten om in 2004 met de brouwactiviteiten te stoppen.

Maar door een reorganisatie kwam ik in 2010 na 32 jaren te hebben gewerkt als brouwer zonder werk te zitten. Gelukkig kwam ik na een maand of 3 weer aan het werk, helaas was dit ook weer een tijdelijke baan en begon de zoektocht naar een andere baan weer opnieuw. Het vinden van een baan op mijn leeftijd was gewoon erg lastig en toen kwam tijdens een cursus (social media en updaten CV) het idee om deze brouwerij weer van de stoffige plank te halen, en eind 2012 is de brouwerij opgestart. Het eerste bier wat op de markt kwam was het Erasmusbier, deze naam is ontstaan doordat de Gemeente Gouda het evenement Zotte Zaterdag ging organiseren.

Op dit moment telt het assortiment van de brouwerij een zestal bieren, waarvan 3 redelijk moderne bieren en 3 oud-Hollandse bieren, waarmee de historie van het de Goudse bierindustrie van weleer weer een beetje aan het terugkomen is . Tevens geven wij als brouwerij ook brouwworkshops. Op dit moment is de brouwerij gevestigd in het pand van de bierspeciaalzaak Arnoldusbieren aan de Lange Tiendeweg 67.

Dus kom lekker een aantal van mijn bieren proeven op het wijn- en bierplein tijdens Culifeest Gouda van tot en met 3 september.

Theo Hesselink

[Foto3]

Drankenservice Gouda
UW DRANKSPECIALIST IN GOUDA

Meer dan 300 soorten special bieren op voorraad. Een groot assortiment wodka, gin, rum, jenever en likeuren. Whisky’s in vele soorten en maten: van blended tot single malt, van Schotland tot Japan. Wijnliefhebbers kunnen bij ons hun hart ophalen. Van een goedkope huiswijn tot een speciale chateau. Wij verstrekken advies op maat

Ook verzorgen wij proeverijen voor kleine of grote groepen. Leuk voor een familie-uitje of een personeelsuitstapje. Voor een feestje bent u bij ons ook op het goede adres.

Wij verhuren biertaps voor kleine en grote feesten met alle bekende merken bier. Wat overblijft kan retour. Daarnaast leveren wij relatiegeschenken op maat. Graag tot ziens op Culifeest Gouda of in onze winkel aan de Willem en Marialaan 22.

Roderick Rutgers

Zie ook  www.drankenservicegouda.nl

Genoemd

Stadsbrouwerij De Goudsche Leeuw Brouwerij De Eendracht (Gouda)


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur