Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bierliteratuur

Op deze pagina kunt u zoeken. Hier vindt u een overzicht van boeken, tijdschriften, artikelen, biernieuws, DVDs, etc. relevant voor de Nederlandse Biercultuur.

Crowdfunding Stadsbrouwerij RoodNoot

- Crowdfunding -

26 november 2020
CrowdAboutNow
Lees het artikel

[Foto1]

Stadsbrouwerij RoodNoot wordt een brouwerij met aandacht voor mens, ambacht en kwaliteit. Een veilige werkplek waar mensen met psychiatrische problematiek de kans krijgen om te re-integreren. Het sleutelwoord is geduld, net als in het eeuwenoude brouwproces. Het perfecte pand is al gevonden, nu moeten we de monumentale boerderij nog omtoveren tot gezellige stadsbrouwerij waar iedereen welkom is.

[Video]

Wie zijn wij
Even voorstellen: wij zijn Fardusa, Thom en Wil, bier en horeca enthousiastelingen met een achtergrond in de zorg. Wij hebben al een aantal jaar de droom om onze passies te bundelen en een stadsbrouwerij te openen met maatschappelijke functie. Bij Stadsbrouwerij RoodNoot wordt met geduld gewerkt aan kwalitatief hoogwaardige producten, goede service en de begeleiding van de werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het karakteristieke pand op de grens van Leidsche Rijn en Utrecht komen buurtgenoten en stedelingen samen, met lekker eten en drinken en sterke culturele programmering voor jong en oud.

Wat is het plan
Stadsbrouwerij RoodNoot wordt een ontmoetingsplek waar aandacht en ambacht samenkomen. Om dit te realiseren moet er nog veel gebeuren aan het pand en de aankleding. De nu nog vervallen monumentale boerderij wordt met behulp van deze crowdfunding omgetoverd tot een gezellige brouwerij met proeflokaal, waar men kan genieten van een ambachtelijk biertje op het zonnige terras, een heerlijk diner in de oude stal of een middagje uit met een voorstelling of expositie op het erf.

[Foto2]

De bijzondere locatie aan de voet van de gele brug is de perfecte verbinding tussen Utrecht stad en Leidsche Rijn. Wie vanuit Utrecht langs het aroma van de Douwe Egberts het kanaal over fietst ziet de karakteristieke boerderij direct liggen. Met creatieve buren als Berlijnplein, Raum en Pathé vormt Stadsbrouwerij RoodNoot onderdeel van de bruisende cultuur as, makkelijk te bereiken voor Utrecht en omstreken.

Waar staan we nu
De sleutel van het prachtige pand is sinds kort in bezit het definitief ontwerp is rond. Nu is het tijd voor de volgende spannende stap: de monumentale boerderij omtoveren tot een fantastische ontmoetingsplek. We gaan brouwen volgens het receptuur van onze vrienden van Brouwerij De Prael, en werken samen met partners als het monumentenfonds om de karakteristieke boerderij in ere te herstellen. Het pand is inmiddels in eigendom en de bouwplannen zijn klaar voor intekening van aannemers. Voor de verbouwing is financiële dekking, maar voor de aankleding en inventaris zijn wij grotendeels afhankelijk van deze Crowdfund actie.

Waar gaan we de financiering voor gebruiken?
De oude koeienstal en de zolderverdieping van boerderij RoodNoot wordt getransformeerd tot gezellige horecagelegenheid. De brouwketels komen in de hooischuur achter de boerderij te staan, waar we pal naast het zonnige terras ons ambachtelijke bier gaan brouwen.

[Foto3]

Wat is er nodig?
Om de droom van Stadsbrouwerij RoodNoot te kunnen verwezenlijken hebben we jouw hulp nodig voor het laatste zetje: de aankleding van het pand. Door te investeren help je niet alleen een geweldige horecagelegenheid te realiseren: je draagt bij aan het dichterbij halen van de arbeidsmarkt voor mensen die ergens anders geen kans krijgen.

Looptijd rendement & beloningen
Op de verstrekte leningen geven wij 4% rente gedurende de looptijd van 7 jaar. In ruil voor jouw inleg krijg je te gekke crowdfunders beloningen terug. Doe je voor €500,- mee? Dan krijg je naast je rendement een rondleiding met proeverij. Voor €15.000 ontvang je een eigen glas die je een jaar lang onbeperkt mag vullen met bieren van de tap. Voor iedere portemonnee zijn leuke incentives bedacht, zie her overzicht hiernaast. Heb je minder bestedingsruimte maar wil je ons toch steunen? Check dan de bier strippenkaarten in de voorverkoop! 

Investeer je bijvoorbeeld €1000, dan ziet het aflosschema er als volgt uit:
28-01-2022: Aflossing: €142,86 + rente: € 40
28-01-2023: Aflossing: €142,86 + rente: € 34,29
28-01-2024: Aflossing: €142,86 + rente: € 28,57
28-01-2025: Aflossing: €142,86 + rente: € 22,86
28-01-2026: Aflossing: €142,86 + rente: € 17,14
28-01-2027: Aflossing: €142,86 + rente: € 11,43
28-01-2028: Aflossing: €142,86 + rente: € 5,71
Totaal: €1160

Om onze droom van Stadsbrouwerij RoodNoot te kunnen verwezenlijken hebben we jouw hulp nodig voor het laatste zetje. Door te investeren help je niet alleen een geweldige horecagelegenheid te realiseren: je draagt bij aan het dichterbij halen van de arbeidsmarkt voor mensen die ergens anders geen kans krijgen. Doe mee!

We sluiten graag af met de aanbevelingen van Fer Kok, hoofdbrouwer de Prael:
Geachte lezer,
Ik beveel Stadsbrouwerij RoodNoot de Prael Utrecht van harte bij u aan als nieuwe brouwlocatie van bieren van de Prael.
De personen achter dit horecabedrijf hebben een stevige achtergrond in cultuur, zorg en horeca en met geduld zullen zij mensen aan het werk helpen die veelal elders geen kans krijgen.
De “Cultuur as” Leidsche Rijn krijgt er een prachtig horecabedrijf mee waar de omgeving veel plezier aan zal beleven!
Voor de komende maanden veel succes gewenst met de wederopbouw van het prachtige monument Boerderij RoodNoot.

[Foto4]

Meer weten?
Je kunt ons ook vinden op Facebook Instagram

Lening Voorverkoop
€ 200.000
133% behaald
Minimaal: € 150.000
tot maximaal: € 200.000

Beloningen
75 bier strippenkaart € 250 of meer
40 bier strippenkaart € 150 of meer
25 bier strippenkaart € 100 of meer
20 bier strippenkaart € 75 of meer

Genoemd

Stadsbrouwerij RoodNoot


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur