Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Databank erfgoed Nederlandse biercultuur online beschikbaar

Persbericht

Utrecht, 9 mei 2017

Databank erfgoed Nederlandse biercultuur online beschikbaar

Begin dit jaar is de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur opgericht. Het doel van deze Stichting is om het erfgoed van de Nederlandse biercultuur te beschrijven, te behouden en te promoten. Als onafhankelijke informatiebron bundelt de stichting de kennis van bierbrouwers, biersommeliers, bierschrijvers, bierverzamelaars en bierliefhebbers in haar website www.nederlandsebiercultuur.nl. Deze website gaat live tijdens de 6e week van het Nederlandse Bier (11 t/m 21 mei 2017).

Voorzitter van de stichting Jan Ausems: “Al langere tijd zijn er vele initiatieven om gegevens over de Nederlandse biercultuur te verzamelen en bij te houden in databanken en websites, meestal op vrijwillige basis. Vorig jaar hebben we de koppen bij elkaar gestoken en de krachten gebundeld. Dat heeft geleid tot de oprichting van de stichting. Wij onderhouden gezamenlijk een online register met informatie over de Nederlandse biercultuur in de meest brede zin van het woord. Media kunnen er exacte en accurate gegevens inzien over de Nederlandse bierwereld. Studenten die scripties schrijven of willen afstuderen op bier in Nederland vinden er een schat aan informatie. Voor brouwerijen in Nederland vormt de website een handig archief. En voor iedereen die meer wil weten over de Nederlandse biercultuur staat de online databank vol met statistieken, historische gegevens, trends en beschrijvingen van Nederlandse biertypen.
Het is een mooie website geworden en wij hopen dat we hiermee het rijke verleden en de prachtige toekomst van de Nederlandse biercultuur voor een breed publiek toegankelijk houden.’

Initiatiefnemers
De Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur is een initiatief van Cambrinus.nl (Jan Ausems, voorzittter), Pinkgron.nl (Harry Pinkster, secretaris), De Bierverbinding (Frans Ruiter, penningmeester), Bieretiketten.nl (Rudi Bakker, bestuurslid) en Birdy Publishing (Fedor Vogel, bestuurslid) in samenwerking met Nederlandse Brouwers (vereniging van Nederlandse brouwers, met Cees-Jan Adema als afgevaardigd bestuurslid) en CRAFT (vereniging van Nederlandse onafhankelijke brouwers, met Constant Keinemans als afgevaardigd bestuurslid).

Meer informatie
Website: www.nederlandsebiercultuur.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijlage: Logo Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur