Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

FAQ

Binnenkort verschijnen hier antwoorden op veelgestelde vragen.

Info voor pers en wetenschap

Op deze website is veel (statistische) informatie beschikbaar over de Nederlandse bierwereld. Deze info is vrij toegankelijk voor pers en wetenschap mits aan bronvermelding wordt gedaan (Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur / nederlandsebiercultuur.nl). Met enige regelmaat worden wij benaderd door vertegenwoordigers van pers en wetenschappelijke instanties met extra vragen.

Mocht bepaalde informatie niet direct gevonden kunnen worden of überhaupt niet direct beschikbaar zijn op onze website, neem dan telefonisch contact met ons op (Jan Ausems, 06-13255615) of mail ons (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Afhankelijk van het doel van het informatieverzoek kunnen wij de gevraagde informatie leveren, hierbij rekening houdend met de beperkingen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ons oplegt. Afhankelijk van de complexiteit van de vraag (genereren van tabellen, grafieken of anderszins) kan het voorkomen dat er in overleg afspraken worden gemaakt over een kleine bijdrage in de kosten en steun aan onze stichting.

Voor interviews zijn wij vanzelfsprekend ook beschikbaar. Neem telefonisch (Jan Ausems, 06-13255615) contact met ons op om de wensen te bespreken.

Statistieken

Grafisch inzicht in de ontwikkeling van:

  • Het aantal brouwerijen sinds 1870
  • Het aantal brouwerijen per provincie sinds 1870
  • Het aantal brouwerijen versus brouwerijhuurders sinds 1980
  • Het aantal hoptelers sinds 1990
  • Het aantal webshops sinds 1990
  • Het aantal vrouwen werkzaam bij brouwerijen als eigenaar en/of brouwer sinds 1980

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur